Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 029
  • 335
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, отдавна не съм поръчвала от Алито. Пак ли пристигат в пощата поръчките?
Различно е. Зависи и от  избрания метод на доставка. Някой пратки все още идват по пощата. Choice са със ExpressOne или Speedy.

# 256
  • у нас
Katje, благодаря за отговора!

# 257
Коя дума се гледа дали е под или над 150евро - реално платената (след отстъпки) или сумата преди отстъпките?

# 258
Преди. При деклариране

# 259
Горния отговор може да е грешен. За отстъпките на стоката дадени от продавача ли става въпрос? Те не участват в обмитяването. Това би било като да купиш домати на промоция в кауфланд от 4 на 2 лева но да платиш ддс за 4 лева.

# 260
А как ти звучи да купя нещо за 100 лв с отстъпки 99%? ДДС върху едно левче ли трябва да внеса?

# 261
А как ти звучи да купя нещо за 100 лв с отстъпки 99%? ДДС върху едно левче ли трябва да внеса?

Звучи ми като отчаян опит да си оправдаеш грешния отговор по-горе. Ако купиш стока с естествена 99% отстъпка от Алиескспрес  за 1лв. ще платиш ДДС 20ст. както сам каза. Ако си създадеш схема за фалшиви отстъпки като плащаш например извън сайта на търговеца, митниците имат пълното право да откажат да приемат декларираната стойност и да оценят стоката ти по тяхно усмотрение, не знам дали няма и глоби. Аз не съм го правил и не знам какъв е шансът да те хванат.

# 262
Наистина, недей да даваш съвети.
Когато внасяш, трябва да докажеш цена. Ако цената ти видимо не съответства на продукта, примерно модул рам памет за $2 цена на сделката, която е формирана с отстъпки, митницата ще отсече "Занижена стойност" и минаваш по цялата процедура за определяне на цена от подобни продукти на пазара.
Няма как да се опиташ да декларираш нещо което видимо няма как да струва толкова. По моят пример.
Декларира се цената на стоката без отстъпки от купони, талони и разни други похвати.

# 263
Дай ми линк към такъв продукт за примерно 2$ както каза от Алиекспрес за който гарантираш, че митницата няма да приеме да мине на цената на която ми излезе да го платя.

# 264
Не те разбирам. Алиекспрес събира ДДС предварително.
Може да пробваш с фирмен акаунт, да купиш нещо на стойност $50 с купон и да ти влезе стоката на митницата.

# 265
Коя дума не беше ясна? Много пъти съм имал стока на митницата и винаги декларирам след отстъпките. Та ако не можеш да дадеш линк мисля разговора ни приключи, грешени съвети даваш в конкретната тема.

# 266
Какъв линк да ти дам бе човек? Отстъпките се начисляват при плащането. Талончета, купони и разни други. Каквото и да ти дам, ако нямаш отстъпка, няма да видиш нищо.

# 267
Винаги декларирам след всички отстъпки, това ми е практиката и митниците са го приемали всеки път. Ако някога се случи да откажат то ще е изключението не практиката. Иначе ако настоявам да платя повече сигурно няма да ме върнат, не знам не съм пробвал. Ако си следваш нормалния начин на употреба на сайта Алиекспрес то и не се случва да ти продаде някой ценна стока на нереално ниска цена, тези продавачи също са там за да изкарват пари. Такъв тип проблеми ги виждам като по-възможни за купувачите от Алибаба но това е отвъд текущата тема.

# 268
На 25 юли поръчаното от мен е напуснало Китай. На 26 юли е пристигнало в local airport. Предполагам някое летище в Европа. За един ден от Китай до Европа! Да видим колко време ще отнеме да дойде до дома ми.

# 269
Не е напуснало Китай

Общи условия

Активация на акаунт