Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 006
  • 335
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Някой има ли опит с поръчка на външна камера за наблюдение.
Разгледах и харесах тези:
https://www.aliexpress.com/item/1005006996206751.html?spm=a2g0o. … rom%3A#nav-review

https://www.aliexpress.com/item/1005007171367315.html?spm=a2g0o. … h%7Cquery_from%3A

Втората е с по-малка карта.
За какъв период от време при 8 МР  почти непрекъснато движение през деня би се запълнила 64 ГБ карта?

Ако ме насочите и другаде да питам/чета също ще съм ви благодарна!
Тези камери са едни и същи. Не знам за какво ще я ползваш, но не е особено надеждна. Много избирах моите и много неща разбрах за тях.

Пише, че е 2 х 4MP.  Няма гаранция, че са дори по 4MP(китайците обичат да си измислят). Не може да се каже колко време ще записва само по пикселите, а по битрейта(bitrate). Такъв параметър не е написан. Ето пример за моите камери(виж таблицата, часове) https://support.reolink.com/hc/en-us/articles/360007011633-How-L … k-Cameras-Record/ По нея ще се ориентираш много добре. Бих предположил, че тази снима с 1024kbps или максимум 2048kbps.

Моите камери са с реални 8MP и записват в 4K. Настроил съм ги да снимат с 8192kbps bitrate(това е максимума, но може да се сложи по-нисък, но на твоята камера най-вероятно не може да се променя). Записват на хард диск с мнооого терабайти(TB), а не на карта памет.

# 61
ЧревоУгодник, благодаря за отговора!
Зная си аз, че оттам е тото 2, трето теглене, но искам камера "за домашно наблюдение" на улицата около къщата. Съседите доскоро вършеха чудесна информативна дейност, но онзи ден някой яко ни дрънна колата и никой не го е видял, само чул, та да имаме е добре. Идеята ми е записите да ги трия/да се трият периодичн на няколко дни/седмица.
Ако не е нахално от моя страна, би ли споделил твоите какви са?

# 62
  • Пловдив
Зная си аз, че оттам е тото 2, трето теглене, но искам камера "за домашно наблюдение" на улицата около къщата. Съседите доскоро вършеха чудесна информативна дейност, но онзи ден някой яко ни дрънна колата и никой не го е видял, само чул, та да имаме е добре. Идеята ми е записите да ги трия/да се трият периодичн на няколко дни/седмица.

Аз ти предлагам да се разгледаш в БГ.
Скрит текст:
https://www.robicam.bg/product-category/cameras/outside/?_gl=1*1f25i29*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiAqL28BhCrARIsACYJvkcBbrr1OBai2ijVfPw0-Kq-k4jwUzRsW4bcQ6MOaiv9jkn-S3BpylwaAlTdEALw_wcB

Ние сме с такива и сме доволни.

# 63
При тези камери записите се изтриват сами като започват от най-старите. Поне така би трябвало да прави и тази.

Моите са по-скъпи и са статични(не се въртят). Също така нямат WiFi, а са свързани жично(Ethernet). Същата марка имат и с WiFi. Няколко камери имам, но моделите са два:
Reolink RLC-810A - https://www.aliexpress.com/item/1005001631342561.html
Reolink RLC-811A - https://www.aliexpress.com/item/1005004517467027.html

Втората е същата като първата, но има оптично приближение, говорител и LED прожектор. Може да се ограничи да изпращат известие или записват само при определени събития(движение на кола, човек, животно). Записва в каквато резолюция и birate поискаш. Има приложение за телефон и за компютър. Виж им в сайта https://reolink.com/product/rlc-810a/ Има и доста ревюта в Youtube(пиши rlc-810A review). Едно от тях, което гледах, беше това https://www.youtube.com/watch?v=fxpxuv5Cmd0 (промени резолюцията в YouTube на 4K, ако устройството ти позволява) Държи регистрационен номер на автомобил, постепенно се отдалечава и се вижда от какво разстояние може да се разчете. Разгледай му и другите клипове. Може да видиш някои от евтините и да сравниш качеството.
Китайците рядко пишат FPS(кадрите в секунда). Евтините камери снимат във висока резолюция, но с 12-13 кадъра в секунда, докато по-скъпите, като моите, снимат дори в 4K с 24-25 кадъра в секунда. При по-малко кадри се вижда едно накъсване на бързодвижещ се обект и записът става безполезен(да не се налага, но...). Все пак някаква камера е по-добре от никаква.

Моделите с WiFi са тези https://store.reolink.com/bg/wifi-security-cameras/ Има и такива, които се въртят, но цената им е още по-висока.

# 64
  • Бургас
да MP не са всичко 8 МР може да се окаже по зле от 5 МР, зависи и какъв е хардуера / марката

# 65
  • Бургас
Аз идвам да благодаря за коментарите 1-2 страници назад! Оказа се, че продавачът е искал да забави пратката, защото артикулът не е бил наличен. Канселира го, а след няколко дни пак го шипна. Междувременно писа да не се притеснявам, че ще пристигне пратката ми.
Телефонът вече пристигна. 😊

# 66
  • Варна
Нещо много почна да ме дразни тоя Алиекспрес. Преди като има някакъв проблем или просрочи времето веднага връщаха пари. За два месеца трета греда имам и трети път пари не искат да връщат.
Първия път вместо анорак, поръчан на черния петък, ми пратили няква тениска. Искат да им върна тениската за да ми върнат парите. Уж щеше да е за тяхна сметка връщането, уж щяха да ми пращат лейбъл за безплатна доставка, в крайна сметка нищо не ми пратиха, явно чакаха да изтече времето и да ми кажат "сори". Поръчвам анорака на редовната му цена вече щото не можело да го resend-нат и с триста зора ми върнаха половината пари от първия анорака, защото не съм им върнала отвратителната тениска.
Сега пък имам две пратки, които са поръчани края на ноември и от 1ви януари седят на customs. Estimated delivery беше до 22ри януари. Не искат да връщат пари и по двете пратки. Били изпратени, да съм чакала. Два пъти връщам диспута и отговарят едно и също. Сега уж е стигнало до Алиекспрес и те пак отсъждат да чакам, времето не било изтекло. Къде го пише това време, че не мога да се ориентирам? Не е ли крайната дата тази, посочена Estimated delivery?

# 67
  • Бургас
. Къде го пише това време, че не мога да се ориентирам? Не е ли крайната дата тази, посочена Estimated delivery?
в детайлите

# 68
Здравейте! Дали някой от вас има опит в диспут по сходна ситуация?:

Имам поръчка, направена на 11.11, която беше непроследяема за БГ пощи. В Алиекспрес бе отразено, че е пратена на 12.11 и, че на 20.11 е пристигнала “в местния пощенски офис”. Ходих няколко пъти до БГ пощи, но при тях пратка за мен няма. Съответно - времето за доставка в приложението изтече и повдигнах диспут за възстановяване на сумата, който ми бе отказан и от търговеца и от Алиекспрес под предтекст, че пратката е в местната поща и от тях трябва да изискам документ за проследяването й (че е изгубена, повредена и т.н.). Помолих БГ пощи за някакво становище, като получих от тях логичен мейл, че пратката е непроследяема при тях и съгласно някакви международни конвенции - няма какво повече да направят.

Как се излиза от подобна абсурдна ситуация и изобщо има ли шанс за възстановяване на сумата? Търговецът вече няма никакви обяви в Алито и подозирам, че е била някаква фейк история с продажбите му…

# 69
Имала съм такъв случай, не ми признаха диспута, не ми върнаха пари.
Абсурдното беше, че даже бях платила шипинг за поръчката.

# 70
  • Бургас
гледайте продавача, да не е бот с 5000 поръчки за 5 месеца, а реалните вероятно имат 10 поръчки от този артикул
ботовете лесно си генерират поръчки/коментари/снимки, това нетрябва да ви е критерий

# 71
Здравейте! Поръчах за първи път от Aliexpress и пише Estimates delivery date: April 3. Та въпроса ми е наистина ли толкова бавно пристигат поръчките? Досега съм поръчвала само от Shein и за две седмици и по-малко са при мен ако знаех, че ще чакам поръчката ми три месеца въобще нямаше да поръчвам то докато дойде мерака от продуктите, които съм искала ще ми е минал.😂Има ли някакъв шанс да дойде по-рано от estimated delivery? И мога ли да откажа поръчката, която още не е тръгнала? Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси!😁

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:33 от emiliq50

# 72
  • Бургас
споко това ти е просто крайния срок на защита 90 дена - вчера взех една от спиди за 11 дена
сега в китай има празник - пише че е до 4-ти

# 73
споко това ти е просто крайния срок на защита 90 дена - вчера взех една от спиди за 11 дена
Е супер дано е така, че смятах да я отказвам. Иначе по спийди ли идват както от Shein?

# 74
Е супер дано е така, че смятах да я отказвам. Иначе по спийди ли идват както от Shein?
Зависи. По-скъпите и Choice по ExpressOne и Speedy(най-вече в последните седмици), а евтините с БГ Пощи. Последните може да се забавят много, но да кажем средно месец.

Общи условия

Активация на акаунт