Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 11 996
  • 335
  •   1
Отговори
# 1
Здравейте, не съм поръчвала отдавна от Алиекспрес. Сутринта в бързината поръчах един сешоар за 60 лв и чак сега се усетих - дали ще отиде на митница? Исках да пиша на продавача да напише по-ниска цена на пакета, но сайтът ми е толкова променен, че не откривам откъде да му пиша. Преди имаше Contact Seller в поръчката, сега къде е този бутон. Благодаря предварително!

# 2
Здравейте, не съм поръчвала отдавна от Алиекспрес. Сутринта в бързината поръчах един сешоар за 60 лв и чак сега се усетих - дали ще отиде на митница? Исках да пиша на продавача да напише по-ниска цена на пакета, но сайтът ми е толкова променен, че не откривам откъде да му пиша. Преди имаше Contact Seller в поръчката, сега къде е този бутон. Благодаря предварително!
Вече всичко е включено в цената, ако е до 150 евро, и не отиват на митница.

# 3
  • Горна Оряховица
В 1вия пост не откривам информация.
Поръчах си 1 обувки, но са големи и искам да ги върна. Маркирах като получени и започнах диспут. Имам статус да върна стоката и посочен адрес. Как да върна? През BG пощи ли, има ли нещо специфично. Знам, че трябва да  бъде с проследяващ номер. Дали с пощите ще е най-евтино връщането? Търсих информация, но не намирам нищо.

# 4
Мой близък си поръчал техника, но малко над 150 евро. Сега се усетих, че явно ще иде на митница. Някой скоро минавал ли е през това, как става в момента. Къде уведомяват, че и много фалшиви смс и мейли има

# 5
И аз не съм поръчвала от доооста време. Направи ми впечатление , че пратките идват много бързо, но пък вече са по-скъпи.
Вие забелязвате ли някакво увеличение на цените като цяло?

# 6
Нямам много опит с поръчките, да не кажа никакъв, та въпросът ми може би ще прозвучи глупаво, но ако в количката имам продукти от различни търговци и поръчам и платя всичко наведнъж, един ли ще бъде пакетът, в смисъл заедно ли ще пътува всичко?
И понеже ви чета, ако решат да сложат онази такса митници/български пощи или както там се води - общо 3 лева за всичко ли би била или за всяко нещо поотделно по 3лв?

Изобщо по-добре ли е да се поръча наведнъж или така пък ако по някаква причина пакетът не пристигне ще се се загуби всичко, че нещо като новобранец се чудя и мая как да процедирам.BlushSweat SmileJoy

# 7
Поръчах техника от сайта, пристигна, но е дефектна. Повдигнах диспут и го одобриха, дадоха ми адрес за връщане и срок за който трябва да пристигне при тях, но нямам идея как трябва да върна артикула за тяхна сметка и с Български пощи ли трябва да се върне? Моля помогнете ми иначе ще изгоря с не малка сума. Извинявам се за въпросите, но не успях да намеря отговорите.

# 8
Поръчах техника от сайта, пристигна, но е дефектна. Повдигнах диспут и го одобриха, дадоха ми адрес за връщане и срок за който трябва да пристигне при тях, но нямам идея как трябва да върна артикула за тяхна сметка и с Български пощи ли трябва да се върне? Моля помогнете ми иначе ще изгоря с не малка сума. Извинявам се за въпросите, но не успях да намеря отговорите.
Връщането е за твоя сметка.

# 9
Вчера грешно съм се изразила, връщането е за моя сметка, но на едно място в диспута пише, че са за сметка на продавача, ако той откаже да възстанови парите за връщане от сайта ще ни компенсират в купони, стига нагледно да сме уведомени в чат с продавача. От Български пощи отказват да вземат продукта защото има батерия, а с куриер сумата която иска е повече от стойността на продукта. Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 10
Вчера грешно съм се изразила, връщането е за моя сметка, но на едно място в диспута пише, че са за сметка на продавача, ако той откаже да възстанови парите за връщане от сайта ще ни компенсират в купони, стига нагледно да сме уведомени в чат с продавача. От Български пощи отказват да вземат продукта защото има батерия, а с куриер сумата която иска е повече от стойността на продукта. Някой бил ли е в подобна ситуация?
С батерия само с куриер. Няма какво да се направи.

# 11
  • Бургас
Нямам много опит с поръчките, да не кажа никакъв, та въпросът ми може би ще прозвучи глупаво, но ако в количката имам продукти от различни търговци и поръчам и платя всичко наведнъж, един ли ще бъде пакетът, в смисъл заедно ли ще пътува всичко?
И понеже ви чета, ако решат да сложат онази такса митници/български пощи или както там се води - общо 3 лева за всичко ли би била или за всяко нещо поотделно по 3лв?

Изобщо по-добре ли е да се поръча наведнъж или така пък ако по някаква причина пакетът не пристигне ще се се загуби всичко, че нещо като новобранец се чудя и мая как да процедирам.BlushSweat SmileJoy
не винаги обединяват, все пак Китай е голям
специалните стоки на чойс минават без такса

# 12
Здравейте, понеже рядко пазарувам в Алиекспрес, а не можах да намеря отговор в предните страници на темата, си позволявам да пиша тук.
Получих дефектен продукт, писах на продавача и той отговори да искам refund. Реших да пусна диспют, но не намерих бутона за него. Избрах опцията returns/refunds, където след като избрах, че продуктът е дефектен, ми излиза поле с метод на връщане - да отида до пощата, за да върна стоката. Няма друга опция. Преди помня, че имаше възможност за връщане на парите без да се връща продуктът. Това някакви нови правила ли са, вече задължително ли е връщането? Също се чудя returns/refunds ли е правилният начин за отваряне на диспют или има и друг начин?

# 13
Изглежда, че AliExpress заменя ExpressOne със Speedy за доставките на продукти "Choice"(безплатна доставка над $10 с проследяващ номер). Покрай 11.11 имах такива, но реших, че е да не натоварват само един куриер. Имам нови 6 от преди 2-3дни - 5 са по Speedy, а 1 по ExpressOne.

Времето ще покаже дали тенденцията ще се запази.

# 14
  • Бургас
и аз имам през спиди, но по често са с експресоне

Общи условия

Активация на акаунт