Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 021
  • 335
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте,
не можах да намеря назад в темите как се връща дефектен артикул към продавача и за чия сметка?
Имам решение от Алиекспрес: да ми възстановят 1/2 от сумата без да връщам дефектния артикул, или да ми върнат пълната сума с връщане. Някой знае ли как става връщането и дали си струва да се занимавам?

# 31
Здравейте,
не можах да намеря назад в темите как се връща дефектен артикул към продавача и за чия сметка?
Имам решение от Алиекспрес: да ми възстановят 1/2 от сумата без да връщам дефектния артикул, или да ми върнат пълната сума с връщане. Някой знае ли как става връщането и дали си струва да се занимавам?

Тук е описан процеса на връщане:https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&category … 82431&language=fr
Важно е да разберете за чия сметка ще бъде доставката за връщането. Така ще може да си направите сметка дали си заслужава (ако е за ваша сметка) и да проверите с продавача дали би Ви възстановил сумата по доставката. Също така номерът на пратката да е проследим.
Може да питате Обслужване на клиенти дали имат предпочитан превозвач за България. С Choice доставка би трябвало да имаме и право на някакъв брой безплатни връщания, но за съжаление България все още не е в списъка с държави с описан процес за директно безплатно връщане.
Продавачът трябва да одобри възстановяването от негова страна до 30 дни след като е въведен проследяващ номер в диспута. Ако не го направи и номерът е непроследим има минимален шанс да Ви възстановят нещо.
Докато ако е проследим AliExpress се намесва. Преди възстановяваха сумата за доставка като кредит (пазете касов бон за да представите като доказателство), а на продукта по сметката където е платено.

За съжаление нямам скорошен опит. Доста позатегнаха нещата от AliExpress.
Стискам палци да се развият нещата успешно. Simple Smile

# 32
  • Бургас
за коя сметка е, се доказва с клип - доказваш че плика е здрав, а вадиш счупен артикул. Сложен е счупен

# 33
  • София
за коя сметка е, се доказва с клип - доказваш че плика е здрав, а вадиш счупен артикул. Сложен е счупен
Да, пратих клип.

Скрит текст:
Please refer to the below guidelines for help with returning items:

1. Return the item via the post office. A tracking number and any other indicated details must be provided within the timeframe shown by the countdown on our Refunds/Returns platform.

2. If the seller is paying for the return shipping fee, please do as follows:
- Kindly confirm the return fee before you return the item via message chat.
- Head to the local post office and ship the item.
- Provide tracking number and details to confirm the return. Once the item is delivered, inform seller to proceed refund. If the seller violates, reach AliExpress with the return delivery receipt. AliExpress will issue coupon to cover it.
(Please do not use commercial express. The seller or AliExpress only covers shipping fee of postal channel.)

Katje, това трябва да значи, че продавачът ще поеме разноските?Thinking

# 34
Да, опция две (Solution 2) значи, че продавачът ще покрие доставката.
Също са написали, че ще покрият разходите по връщането само ако се прати по пощата.
Като първо да се прати съобщение на продавача  колко ще струва доставката за да потвърди, че ще я плати след като му е върнат продукта.

# 35
  • София
Също са написали, че ще покрият разходите по връщането само ако се прати по пощата.
Като първо да се прати съобщение на продавача  колко ще струва доставката за да потвърди, че ще я плати след като му е върнат продукта.
Да. Значи утре трябва да отида до пощата, да попитам за цената на връщане, да ги уведомя, и тогава да пращам с код за проследяване. Остава да намеря адреса на продавача т.е. къде да я върна.

# 36
Точно така. В диспута някъде трябва да е посочен адресът или продавачът да го предостави

# 37
На някои случвало ли му се е подобно нещо?
От игрите имах кредит и трябваше да доплатя 2ст. Сега не мога да откажа поръчката и да ми върнат кредита. Какво да направя?

# 38
Да. Значи утре трябва да отида до пощата, да попитам за цената на връщане, да ги уведомя, и тогава да пращам с код за проследяване. Остава да намеря адреса на продавача т.е. къде да я върна.
Използвай онлайн калкулатора вместо да се разкарваш. https://bgpost.bg/prices Скролни малко надолу, че първо излиза варианта с куриер и избери с предимство и препоръка.

# 39
Здравейте, има ли начин да не си получавам пратките от aliexpress през express one, а да идват само през бг пощи?

# 40
Здравейте,
какви опции имам да продължа с оспорването, ако от Алиекспрес са дали финално решение, което не ме устройва? Случаят е, че стоката категорично не отговаря на описанието, специален вид нитрилна гума на лист за 20$, а продавачът е изпратил обикновена силиконова гума за 5$ и твърди, че всичко е наред. Правих снимки и видео, сравняващи двата вида материал, но изглежда че последното решение на сайта ще е "връщане за моя сметка". След като причината е в продавача, считам за редно той да си покрие обратната доставка

# 41
Имам няколко неща поръчани с Choice опцията, но вече 4-5 дни не ги шипват. Друг път не ми се е случвало, шипват на следващия, максимум след два дни.

При вас да има забавяне ако сте поръчвали миналата седмица?

# 42
Здравейте,
поръчката все още е в 15-дневен срок на защита. Ако избера cancel request, ще мога ли отново да отворя диспут?
Благодаря.

# 43
Имам няколко неща поръчани с Choice опцията, но вече 4-5 дни не ги шипват. Друг път не ми се е случвало, шипват на следващия, максимум след два дни.

При вас да има забавяне ако сте поръчвали миналата седмица?
Нямам такъв проблем.

Здравейте,
поръчката все още е в 15-дневен срок на защита. Ако избера cancel request, ще мога ли отново да отворя диспут?
Благодаря.
Скрит текст:
Мисля, че не може да се отвори отново при вече взето решение на диспута. Като натиснеш Cancel би трябвало да ти изпише.
В твоя случай трудно ще докажеш правотата си. Преди имаше бутон Appeal, ако резултатът от диспута не е в твоя ползва, но в случая се води, че е в твоя и явно затова няма такъв бутон.

# 44
  • Бургас
Моля за помощ! Поръчах телефон от Алиекспрес. След няколко дни видях, че телефонът ми е шипнат, а след още няколко дни се показа, че е шипнат два пъти. Т.е. две поръчки, два телефона.  Нямах възможност да реагирам веднага и след няколко часа видях, че едната пратка е канселирана. Писах на търговеца и той ми отговори да не се притеснявам, че пратката ми ще бъде доставена. Но преди малко той е канселирал и втората пратка. Натиснах refund, но там ми изписва, че след 15 дни ще имам право да си искам парите си обратно. Телефонът трябва да пристигне между 06 и 22 януари, но аз вече изпитвам съмнения, че ще пристигне.
Някаква измама ли е това? Какво се случва и какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт