Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 124
  • 335
  •   1
Отговори
# 135
Пазарувам и в трите. За мен Тему е най-интуитивно добре направеният сайт, най-лесно се търси, предлага неща, които са най-близко до търсенията, интерфейса е най-добър от трите. Повечето стоки са по-евтини, да не говорим за бързия шипинг и това, че има плащане с пейпал. Вероятността да се загуби пратка е минимална за разлика от алиекспрес дето все още някои се губят.

В аликспреса има ментета, които не мисля, че ги има в Тему, чанти, обувки, аксесоари. Аз лично се съмнявам, че са ментета, всичко се произвежда в Китай и това, което не се одобри от ишлемето отива там т.е. това са оригинални продукти около 10 пъти по-евтини от оригиналите.

От shein пазарувам само от приложението, никога не съм пазарувала от сайта, някак ми е неудобен. Повечето неща са били за дъщеря ми, от линкове, които тя ми праща т.е. не съм се занимавала да търся нещо конкретно и като цяло не ми харесва търсачката там.

# 136
Пазарувам над 10 години от Алито и доскоро всичко ми е било наред. Много рядко закъсняваше някоя доставка и проблем с продавачи не съм имала. Сега обаче почти всяка поръчка закъснява и имах големи разправии с продавачи, защото поръчания продукт не отговаря на снимката и разликата е доста драстична не само в цветове ами и материали и изработка. Пише,че е високо качество, а всъщност е отвратително. От скоро пазарувам от Тему и досега проблем с тях не съм имала. 1 пратка ми се забави с 1 ден, но веднага ми дадоха ваучер за 10лв. На мен пратки от Алито за 2 седмици са ми пристигали мноооого рядко, докато от Тему понякога и за няколко дни е при мен.Лошото на Али е че се навъдиха много фалшиви продавачи и вече да те е страх да поръчваш, чакаш по месец или два и накрая нищо не идва или идва различно нещо.

# 137
Darvo22 Списъкът с последвани магазини се достига като се отвори приложението отиваш на Account> Followed Stores
Скрит текст:
Нямам го този бутон "Followed stores" при мен. Аз не използвам приложението за телефон, а влизам в Али-то от компютър. При мен бутоните са това:

Не виждам бутона Followed stores

# 138
Хм, отворих сега сайта. Рядко го ползвам.
"Following" е мястото където би трябвало да се показва там, но ми дава грешка.
Временно и от приложението беше изчезнала тази опция. Наскоро я върнаха. Сигурно нещо правят в момента.

# 139
Пазарувам и в трите. За мен Тему е най-интуитивно добре направеният сайт, най-лесно се търси, предлага неща, които са най-близко до търсенията, интерфейса е най-добър от трите. Повечето стоки са по-евтини, да не говорим за бързия шипинг и това, че има плащане с пейпал. Вероятността да се загуби пратка е минимална за разлика от алиекспрес дето все още някои се губят.

В аликспреса има ментета, които не мисля, че ги има в Тему, чанти, обувки, аксесоари. Аз лично се съмнявам, че са ментета, всичко се произвежда в Китай и това, което не се одобри от ишлемето отива там т.е. това са оригинални продукти около 10 пъти по-евтини от оригиналите.
Това е пример за самоубеждаване.

Търсенето в AliExpress е нормално и изкарва точно, каквото е потърсене. В допълнение, като се отвори продукта и се скролне надолу, се показват и други обяви със същия продукт(така лесно може да се намери по-евтино). Сортирането им е бъгаво обаче. Цените в Temu не виждам да са по-ниски, но пък имат някакви купони и връщане на кредит ли е какво е(не пазарувам от там). Така крайната цена може да стане по-ниска. Доставката от AliExpress е бърза и надеждна, ако е Choice за около 1-2 седмици.

Точно в AliExpress ментета няма от години.

Недостатък, който виждам в Temu, е, че ги няма големите китайски марки и по-специално на електроника. Плюс е обаче, че доставят големи/тежки неща, докато в AliExpress такива няма.

# 140
Алиекспрес има много по-голямо разнообразие от стоки и сайта е ориентиран за една идея по-професионална употреба. В Тему някои неща са по-евтини и сайта е насочен към масовия потребител, максимално опростено е всичко нямаш каквито и да е настройки и възможности общо взето, щракаш в търсачката и натискаш купи. Даже наскоро търсих много време копче да пиша на продавач в Тему за iOS, питах и в тази тема но никой не можа да каже, доколкото виждам е махнато напълно дори и това. Шейн не ползвам засега, той е за дрехи. Практиката ми е първо да избирам стока в Алиекспрес и после да погледна цените в Тему, ако случайно е по-евтино поръчвам от там.

# 141
  • Бургас
Относно пратките с белгийски пощи, две загубени имам, стоящи на митница. Диспут одобрен. Какво да гледаме,че да не ги изпращат с тях?

# 142
  • Бургас
Относно пратките с белгийски пощи, две загубени имам, стоящи на митница. Диспут одобрен. Какво да гледаме,че да не ги изпращат с тях?
ей това са балгийците, ако е маркирано, избери друго

# 143
  • Бургас
много благодаря

# 144
Имам да получавам няколко дребни пратки, които така и не пристигнаха и понеже срокът изтече системата автоматично потвърди получаване.

Сега пробвах да пусна диспут и исках да приложа снимка от тракинга, но не ми дава такава опция, има само поле за текст. И през компютър и през приложението опитах, но не виждам да има възможност да прикача изображение. Някой знае ли как става или от Aliexpress просто сами гледат транкинга за съответната пратка?

# 145
  • Бургас
да така става, ако пратката е още в транзитната страна
аз на такива пиша, още не е в България
а от еди коя си дата е в транзитната Белгия
и винаги печеля

# 146
Двете пратки с белгийските пощи, които не пристигнаха и са някъде в митница съм ги поръчала с кредити/купони събрани от игрите на Aliexpress. Преди време имах една изчезнала, но с унгарските пощи и от  Aliexpress спечелих диспута и ми върнаха купона, но неговия срок беше изтекъл през месеца докато чаках да пристигне. Вярно бях до платила стотинки, но чаках толкова време и накрая нищо. Дали има опция да ми дадат нов купон и да поръчам отново?

# 147
  • София
Реших да видя неща за домакинство - в Тему ...  4-5лв същото е 1,50лв в Алито.. с безплатна д-ка?!
В Алито някои неща като цени са още по-добри но в Bundle... страница ме насочва  и не виждам артикула вече - предполагам поне 3 неща трябва да взема от там?
Има ли цака за куриера - или е на късмет с кой и как ще се достави (само до адрес ли е)? За да преценя дали служебен или домашен адрес да дам

Не съм поръчвал от 3г
Тук не схващам как цената не се променя при 1, 2 ...3 бройки

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 15:43 от Starrydream

# 148
  • Бургас
Тук не схващам как цената не се променя при 1, 2 ...3 бройки
като си влезеш в профила ще видиш промяна в цената

# 149
Здравейте! От доста години не бях пазарувала от алито. Преди 2 месеца направих поръчка и все още я няма. Не мога да разбера как се пуска диспут когато изтича времето за получаване й. Такава обция липсва. Моля за помощ! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт