Дуфастон

• 561
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте дами . Пия Дуфастон по схема от 14 до 28 ден от МЦ 2 по 1 хапче дневно, заради нередовни цикли ,предизвикани от завишен Тестостерон и в допълнение ниски кг . Днес без да искам пропуснах да изпия хапчето което попринцип пия на обяд и го изпих сега ,прочетох в листовката че не е добре да се взима дозата на веднъж ,но ако изпия второто хапче да речем в 23 ч проблем ли ще бъде ? Писах на гинеколог ,но е неделя и нямам идея дали ще отговори за това се сетих за вас . Благодаря ☺

# 1
По добре пропусни едното хапче. По добре да не вземеш, отколкото да предозираш.
Защо ги пиеш на обяд и вечер, а не сутрин и вечер? Така са ти изписани по схема ли?

# 2
Защо ги пиеш на обяд и вечер, а не сутрин и вечер? Така са ти изписани по схема ли?

Не каза да ги пия два пъти на ден с интервал помежду им ,но ги пия на обяд ,защото сутрин не закусвам и ми прилошава ако ги пия на гладно . Пия ги към 11 -12 ч и после в 20-21 ч

# 3
Съгласен съм , вечерната доза е наближила за това по-добре пропусни обедната и карай както обикновено - сега в 8 .

# 4
  • София
Не е добре да взимаш двойна доза, затова пропусни.
Хормоналните препарати се пият на равни дози, иначе се получава рязко повишаване, после спад и т.н.
По-добре сутрин хапвай 2 залъка и ги пий през 12 часа, както е редно.

# 5
Здравейте дами надявам се темата да е все още активна.Предстои ми да се свържа с моя АГ по въпроса ,но не мога да дочакам от притеснение та исках да попитам и вас .Януари месец към края ме оперираха за премахване на голяма киста (малко над 6 см) след операцията цикълът ми не дойде и на постоперативния преглед ми откриха нови кисти и по двата яйчника с размери по 3 см всяка След изследване на тестостерона се оказа че при жените горната граница е 1,65 а моята 2,15 .Диагностицира ме със СПКЯ.Беше ми предписан дуфастон за предизвикване на цикъла 7 дена по 3 хапчета .Като ми беше казано че до 4/5 ден максимум след последното хапче ще имам цикъл…Днес е 8ми ден ,но цикъл няма .Изпитвам леки моменти едва доловими бих казала спазми в яйчниците ,но до там. Трябваше след предизвикания цикъл да започна курс с прием на Ясмин ,но поради липсата на цикъл не мога да го започна .Притеснява ме това че кистите ми прогресивно успяха да пораснат за 3 седмици с 3 см .Въпросът ми е възможно ли е заради тях лекарството да не може да ми предизвика цикъла? .И възможно ли е пък моя АГ да не е избрал подходящата система за прием на лекарството ?Много ще съм благодарна за всякакво мнение по въпроса дори и да е извън въпросите ми.

# 6
Здравейте!
Имам въпроси свързани с Дуфастон.
Преди няколко дни посетих гинеколог искам да забременея,гинеколожката ми изписа понеже прогестерона ми бил по нисък и ми предписа С-Фем и Пикозитол и Дуфастон от 15-ти ден за 10 дни,но след това четох че Дуфастона подтиска овулацията и трябвало да се приема след овулацията..

# 7
Може да ходиш на фоликулометрия. Така ще знаеш кога настъпва овулацията ти и ще го пиеш спокойно. Не разчитай на тестове за овулация. Те показват пика на ЛХ, но няма гаранция, че фоликулът се спукал и е настъпила такава.

# 8
Здравейте! Този месец от деня на Овулация започна едно леко зацапване. Първоначално го отдадох на О, но продължава вече 5-6 дена, т.к гинеколожката ми я няма да ме прегледа, говорих с нея и тя сподели, че ще се наложи да пия Дуфастон от другия цикъл. Въпросът е, че миналия месец си правих изследване на 7-ми ден от О и прогестерона беше в норма за този период- 26 ng/ml, което дори е малко над горна граница. Нямам кисти, полипи и т.н, понеже преди 2 месеца ми правиха хистероскопия и всичко е наред, а имам и цветна снимка от миналия месец. Нормално ли е това според вас?

# 9
Аз не искам в никакъв случай да казвам кое е правилно, но и по себе си забелязах, когато правихме опити за нашите деца, че го изписват, независимо от нивата на прогестетона.
Дори през двете си бременности бях на терапия първите 3 месеца. Тогава даже не изследвахме прогестерона.
Все пак, нищо не пречи са потърсиш и друго лекарско мнение.

# 10
Здравейте, момичета. Пих дуфастон 2х1 за 10 дена на 31.05 го спрях и все още няма цикъл, над една седмица ме болят гърдите и имам постоянни промени в настроението. Правих тест, който е отрицателен. Въпроса ми е на какво може да се дължи?

# 11
Свържи се с лекуващия АГ. Цикъл идва до 5дни след като се спре приема.
Здравейте, момичета. Пих дуфастон 2х1 за 10 дена на 31.05 го спрях и все още няма цикъл, над една седмица ме болят гърдите и имам постоянни промени в настроението. Правих тест, който е отрицателен. Въпроса ми е на какво може да се дължи?

# 12
Здравейте!
Няма много активност тук, но все пак ще си отправя въпроса. Пих дуфастон, заради кафеникаво зацапване в ранна бременност. Днес се установи мисед аборт и предполагам вече няма смисъл да го пия. Въпроса е трябва ли и в този случай да се спира по схема или мога и от раз?
Ошашкана, не се сетих да задам този въпрос днес след прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт