Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 739
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Има съдове и за 30 лв в икеа. https://www.ikea.bg/products/annons-gotvarski-sadove-k-t-5-br-/90207402/

Въобще ми звучи като голяма прецаквация, че чак и по магазини сте го водили. Дано не съжалявате после повече, отколкото към настоящия момент.
Жалко че сина ви "се е учил в движение", защото се е научил погрешно.

# 136
Аз от Аиша знам и казвам..отдава се така както го виждате в момента!!!Нищо не купувам.
Даже и без хладилник съм отдавала.
Който иска ..си носи или купува.

Ако утре ти напусне....си назад с парите.
Как ще му купувате посуда че ще го и карате.

Брокерката е негова..не твоя...така ги виждам аз нещата.

# 137
  • Бургас
И аз така ги виждам. Прекалили сте с гостоприемството. Синът ти да не е безплатно такси? В Италия вас дали ще ви возят така?
И няма значение, че апартаментът е наследствен. Не се успокоявай с това. Това е труд, твой и на твоите близки.
Бих изчакала в такава ситуация да оздравея, но станалото - станало. Дано да плаща, да пази и да не оплеска много кухнята със соса от спагетите.

nadinche, бих посъветвала да обзаведете базово и да го пуснете обзаведен. Едва ли ще отидат повече от 2000 лв., които ще избиете още първата година. Необзаведените жилища се търсят по-малко, наемите са поне с 200 лв. по-ниски. От друга страна, наемателите се задържат доста, когато са със свои мебели.
Но техника - фурна, пералня и т.н. трудно хората ще купуват за имот под наем. Очакванията са да има всичко - събуваш се и влизаш.
И почваш да готвиш в "специалните" тигани Simple Smile

# 138
  • София
Аз ако съм болна бих спряла огледите докато оздравея.
В случая брокерката е бързала за да си вземе %та.
Ако е препоръчана, а и да не е -  ще я уволня веднага.
Какво значи, той трябва да напусне другото жилище?
Ами аз може да не го одобря и да не стигнем до договор.  Все пак не съм социални грижи за съмнителни чужденци. А и нищо не е на живот и смърт в момента. Мога да изчакам докато си проведа кастинга. И имоти и кандидати - много.
В София има достатъчно празни хотели да се настани за няколко дни.
И това с  фирмата уж заради данъците много ми намирисва.
Не, че не може, но бих проучила въпроса.
Нищо, станалото - станало. Дано нямате проблеми.

# 139
Италианецът има фирма, открих регистрацията, вписана е на 24.10. Огледът май беше на 21 ноември, влезе в сила от 22-ри. Колкото до брокерката и аз имам някакви леки съмнения, макар че отдавам чрез нея от 2009 г., този апартамент поне 4-5 пъти, знае изискванията ми, които понякога я затрудняват и сега може и да й е писнало, все пак и нейните шефове искат продуктивност. Но, да, май прояви повече емпатия към него, отколкото към мен. Иначе човекът /на 50 г. е, не му личат, има приятелка, май българка/ изглежда много чист и подреден. Трябваше да отида до апартамента в два последователни дни с майстор, изневиделица се появи проблем с отводнителна тръба, и единият ден трябваше да забърша пода след майстора и оставих кофата с мопа в банята, защото предполагах че и на другия ден може да ми се наложи да я ползвам, но той вече я беше прибрал в шкаф. Пошегувах се, че харесвам "подредени" мъже, каза ми че майка му била такава - много стриктна на тема подреденост и чистота. Не знам, ще видя. Нали понякога се казва "всяко зло за добро". А сегашната ситуация я използвам като урок за сина ми - как не трябва да се прави, че той преди беше много ларж - ама защо не купиш това, защо не оставиш онова, да им е комфортно на наемателите /независимо че от липса на опитност в началото съм обзавела доста добре апартаментите, като за мен, а не за чужди хора/, та той е /беше, надявам се/, както баба ми казваше - "милозлив". Ама след ангажиментите покрай отдаването, май не мисли вече така, независимо че италианецът ще прави парти в апартамента с приятели за новата квартира и го е поканил. Казвам на сина ми да отиде, да види, един вид "да поразузнае" повече, но на него не му се ходи, а и е с малко детенце. Нещата от живота......

# 140
О, непременно да иде на партито, не е нужно да стои дълго. Да добие обща представа за приятелите на наемателя.

# 141
И аз не бих изпуснала "италианско парти" Вземам бутилка вино и след 10-15 минути се изнасям...

# 142
  • Бургас
Аз не бих отишла.
С наемателите имам бизнес отношения. Те не са ми приятели и не желая да бъдат.
Всяко парти е крачка към сближаване, нови компромиси и нови тигани.

# 143
От опита ми с италианско гадже, много са кипри, спретнати, много държат на хигиената, на което мама ги е научила. Моят младеж даже си гладеше бельото.

Тоя италианец е с дразнещият присъщ за много чужденци маниер на незачитане на правила и порядки в България. Хубаво е, че съзнавате направените грешки.
Приемаме на поканата за парти, обаче, би му дало повод да продължи да ви се качва на главата. Аз поне не бих преминала границата на бизнес отношенията и бих държала той да знае, че отношенията ни са точно такива.

П.п. Тинтина го е написала точно преди мен. Мнението ми съвпада напълно.

# 144
  • София
И аз не бих отишла на партито. Какво да гледам - ще пийнат, ще се поразвихрят, да не преча.
Ходила съм на сватба на наемателка, но тя вече се беше изнесла при гаджето.
Интересно ми стана - как се дават под дългосрочен наем имоти в Италия?
Има ли налични тенджери и посуда?
ТВ и тук съм виждала, че има по снимки на обяви.

# 145
То и аз видях сега, че имам покана, ще го помисля. Знам че ще бъде добре да отида, но от друга страна може да е просто проява на любезност, все пак аз подписвам и плащам, синът ми ме замени в доставките. Имам някакви планове за денят, така че ще видя какво мога да направя. Аз винаги съм била в добри и толерантни отношения с наемателите, особено от единият апартамент в който сега живее синът ми /в съседния вход и поради това много често сме се засичали в гаража, в магазинчето под нас, в парка/, но чак да си ходим на гости не се е случвало. Аз предпочитам по-дистанцирани отношения. От друга страна, в по-неформална ситуация може да се видят и научат повече неща.

# 146
  • Бургас
Какво се очаква да се види и научи от една вечер, което не сте разбрали от поведението му досега? Ще вземе и да ви юрне да чистите след партито.

# 147
Ха-ха, това с чистенето ми хареса. Няма такава вероятност да го направя, предала съм напълно чист апартамент, но майсторът поправяше проблем с моя тръба и нямаше как да оставя мокър и замърсен под в кухнята където беше ремонтът, който си е мое задължение. И аз не виждам причина да отида на партито, не сме приятели, а хора с делови отношения. Ще му благодаря по телефона и това е. Предполагам че и от негова страна поканата е просто от куртоазия.

# 148
Недей да ходиш на партито. Ако стане много шумно - как ще ги възпираш? Комшиите ще кажат, че ти си виновна и ти си го допуснала, и ще са прави - понеже си била на място. А пък, както виждам - колебая се дали щеимаш смелостта да му кажеш да намали децибелите. Стой си ти у вас, той у тях. И при проблеми - не бъди стеснителна.

# 149
Не, няма да ходя, само ще му благодаря за поканата и както писах не искам приятелски отношения, а и все още не се чувствам на 100 % оздравяла. За шум, не зная, както и не знам какви са му приятелите, възрастта не е фактор при веселие. Но той се опитва да живее здравословно - пие само вино, не пуши, не пие кафе, спазването на правилата за шум си е негов проблем. Колкото до стеснителността, не съм чак толкова стеснителна, просто заради болестта не бях напълно адекватна и да, осъзнавам че беше грешка да се съглася незабавно за оглед, за допълнителни покупки, но станалото, станало. След НГ ще видя как ще е със сметките и наема, макар че за сметките ще разбера чак на края на януари и всъщност дължимите суми ще ги искам със наема за февруари. За 8-те дни от ноември ще видя как ще процедирам, малко е трудно да се определи неговата част. Аз не съм чак толкова дребнава, по големите разходи са за парно, но ще отида до Бруната и ще подам молба за 2 изравнителни сметки и може би да увелича потреблението, защото там 4 г. не е живял никой. Плащала съм суми, които отговарят на сградната инсталация, една лира в банята /по норматив/, топла вода не се е ползвала. Той си плати наема за тези дни, но сметките са отделна работа.

Общи условия

Активация на акаунт