Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 785
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Прекалено много обяснения, за да се оправдаят посочените нереални цифри на наемодателката по-горе.

Да, видяхме как с няколко клика могат да се поръчат чисто нови мебели и обзавеждане за сума с 30% по-висока от споменатите 2000 лв.

Все пак, нека да бъдем точни, когато говорим в цифри.

УжасТ! Ще ги избие не за 10, а за 13 месеца. Колко лош бизнес план!

# 166
  • София
И мен ме интересува складът.

# 167
Едно е да нямате пари за обзавеждане, дори евтино, друго е да се заяждате дребнаво в темата.
Аз обзавеждах на етапи. И още има какво да се "шлайфа".
И с по-евтиното и сбрано обзавеждане се даваше, и сега. Сумата е различна, и скоростта на влизане на нов наемател, когато се наложи. Първият път се отдаде докато още боядисвахме стените и беше изобщо без нищо. Та, опции има, надграждане също. Ако човек не търси за какво да се заяде на дребно, и не обяснява как НЕ става.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 01:16 от vaychka

# 168
  • София
Прекалено много обяснения, за да се оправдаят посочените нереални цифри на наемодателката по-горе.

Да, видяхме как с няколко клика могат да се поръчат чисто нови мебели и обзавеждане за сума с 30% по-висока от споменатите 2000 лв.

Все пак, нека да бъдем точни, когато говорим в цифри.
Цифрите са съвсем реални, с посочени линкове.
Ако ще сме пунктуални в цифрите, да не забравяме, че ти обеща хонорар от 50% от сумата, ако съфорумката се справи до 2000лв.
Значи ще ти струва общо 3000.
Не виждам нито тази сума да е надвишена, нито да си ѝ превел хонорара.

# 169
  • Бургас
Човекът вчера се регистрира и влетя с бутонките в темата да ни обяснява кое и как не може. Дай му малко време, да събере пари за хонорара Simple Smile
Обикновено ни упрекват, че са ни високи наемите, щото сме много ларж и плащаме на майстори, вместо сами да носим и сглобим тоалетна чиния. Имаше и такива, които нищо не ремонтирали, а само хвърляли и купували ново. Този път за разнообразие - че  даваме малко Simple Smile

krasimilo, чудесна презентация Simple Smile

"Виденов" съм ползвала в мои жилища, също и мебели.бг с някакви български мебели, където легло 160х200 струваше 80 лв., а матракът беше 150.

# 170
Именно цифрите от линковете ясно показват, че 2000 лв. дори и по-малко, както се беше изразила потребителката, не са достатъчна сума за дори и за базово обзавеждане. Кое не е ясно?

Така че, нека следващия път да се мисли малко повече, когато се правят подобни сметки - влагаш 2000 лв., вдигаш наема автоматично с 200 лв. и всичко е топ.

# 171
Да, 2000 не е прецизна цифра. По-скоро с около двойна сума може да се вземат бюджетни мебели и уреди. Но имайте предвид, че голяма част от тях дори след година ползване ще са за хвърляне. Ето аз взех бюджетна печка тип Раховец нова шано марка и след 2 месеца изпуши. Това са разправии,неудобство за двете страни, нови разходи. Могат да се привлекат наематели така, но като се разпадне всичко,пак догодина ще се прави същият разход. Всеки случай е частен, защото жилищата и бюджетите варират.
Факт е, че се търси обзаведено жилище. Необзаведеното ще залежава по обявите.
Факт е, че амортизацията на мебели и уреди е голяма при наемателите.
Въпрос на решение на наемодателя е кое го устройва - дали иска да взима минимален наем с празни месеци,но да не се занимава или предпочита пазарен наем с риск да трябва да е разположение за повреди по уреди, мебели и т.н.

# 172
  • София
Румка, може ли координати на склада?
Благодаря предварително.

# 173
Да, 2000 не е прецизна цифра. По-скоро с около двойна сума може да се вземат бюджетни мебели и уреди. Но имайте предвид, че голяма част от тях дори след година ползване ще са за хвърляне. Ето аз взех бюджетна печка тип Раховец нова шано марка и след 2 месеца изпуши. Това са разправии,неудобство за двете страни, нови разходи. Могат да се привлекат наематели така, но като се разпадне всичко,пак догодина ще се прави същият разход. Всеки случай е частен, защото жилищата и бюджетите варират.
Факт е, че се търси обзаведено жилище. Необзаведеното ще залежава по обявите.
Факт е, че амортизацията на мебели и уреди е голяма при наемателите.
Въпрос на решение на наемодателя е кое го устройва - дали иска да взима минимален наем с празни месеци,но да не се занимава или предпочита пазарен наем с риск да трябва да е разположение за повреди по уреди, мебели и т.н.

Точно в целта!

# 174
На всички е ясно, че има разлика между обзавеждане за 2 хил. (2600, да сме точни), както и от такова за 4 хил. или за 10 хиляди. Нали сте чували за "купи-хвърли-купи", за планираното остаряване на стоките? Така или иначе голяма част от електроуредите се скапват след като им мине гаранцията, а тя не е 1 година.
За мебелите на "Виденов" пък има съвсем добри попадения. Ще покажа диван, който е купен за 400+ лв. и състоянието му на 7-мата година (сега са малко над 700 лв. на сайта им). Количеството скачащи върху него деца в яслена, градинска възраст и няколко 1-ви клас (средна бройка по 5 дневно, в някои дни - и повече), както и почти ежедневното му разтягане също няма да ги коментирам.

Редактирах: снимката - изтрита.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 14:43 от krasimilo

# 175
Румка, може ли координати на склада?
Rumka сигурно за склад във Варна има предвид, и аз съм любопитна.
За мен 2000 е абсурдно да обзаведа апартамент, вие сте магьосници ако усявате Simple Smile

Сори но аз нищо не мога да правя сама, и може би за това. 2000 само за смяна на матрак, пребоядисване,  монтиране на мебели и поставяне на съдомиялна не ми стигнаха.

# 176
  • Бургас
И аз имам в едното жилище диван на "Виденов", който е в прекрасно състояние след 5 години експлоатация от наматели. Беше се поразхлопал, един майстор го затегна за 30 лв., щото мъжът ми няма такива умения, ако имаше - щеше да ми излезе без пари Simple Smile

Смених бюджетен котлон за вграждане с тъч скрийн след 5 г. експлоатация.
Вече дори и най-евтината техника е с минимум 2 г. гаранция.
Съвсем не е необходимо "всичко" да се счупи на първата година, нито пък се случва в реалността.

Да не говорим, че се намират и излишни мебели, и излишна техника в домакинството.
Сега планирам нашите дивани вкъщи да бъдат отнесени в апартаментите за под наем, а аз ще си купя друг.

AlFa_MaN, може ли да разкажеш какво отдаваш или наемаш, на какъв наем, къде, с какво обзавеждане, колко често вдигаш наема, с колко лева и т.н., за да обогатиш с опита си темата?

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 11:38 от Tintina

# 177
  • Варна
За линковете за мебели и уреди на обща стойност 2600 лв бе уточнено, че намерени в рамките на 5 минути. Човек, който действително ще купува, ще седне и ще разцъка сайтовете малко по-обстойно и ще намери и по-евтини неща. Сигурна съм, че сметката може да падне дори малко ПОД 2000,00 лв. Без подарени и втора употреба неща. Всичко по магазините е с минимум 2 години гаранция - дори уредите с транспортни дефекти. Преди 7 години си купих кафемашина от такъв магазин и още я ползвам всеки ден. Нямаше половин драскотина. “Дефектът” беше, че в кашона липсваше ръководството и мерителната лъжица за кафе.  

Също ще приглася в подкрепа на Виденов - пак преди около 7 години купих диван от там за 414 лв. Използвах го лично за основно спане 3 години, а сега в апартамента има наематели вече четвърта година и също го използват за основно спане. Не е мръднал.

И няма нужда да ни просветлявате, че евтиното често е по-малотрайно в сравнение със скъпото. Никой в темата не е твърдял, че за гореспоменатата сума ще обзаведе нещо невероятно. Наемът на квартира с такъв тип обзавеждане би бил съобразен. Със сигурност ще е повече отколкото на необзаведен. Рискът от  амортизация също е пределно ясно, че съществува. Той си е за сметка на наемодателя. Няма нужда да ни светвате и за това и не това беше предмет на спора.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 12:51 от Не се сърди, човече

# 178
  • Бургас
Ето, Диди, с уговорката, че диванът е самата грозотия и ми вади очите, но пък оставащите пари до 2000-те хиляди могат да се инвестират в някой по-скъп, от любимия ми сив цвят Simple Smile

Столове три броя: (има и черни, за да пасват на масата)
https://www.ikea.bg/products/adde-stol/10219178/
3 бр.72 лв.
Маса – 68-70 лв. – Виденов, Икеа, има достатъчен избор.
Диван: 222 лв.
https://videnov.bg/klik-klak-kanape-henri-iii
Спалня с матрак: 384 лв.
https://videnov.bg/spalnya-katerina-matrak-160200-2
Гардероб: 256
https://videnov.bg/garderob-stenli-10
Печка: 215 лв.
https://www.emag.bg/malka-gotvarska-pechka-muhler-mc-3522-cheren … 37/pd/DW3BFGMBM/?
Хладилник: 220 лв.
https://www.emag.bg/hladilnik-muhler-s851nwe-1008746/pd/DTLSVLYBM/?
Пералня: 329
https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X294754/0032/0021/arielli-%D0% … %D1%8F-AWM-60118U

Тотал:
1768 лв.

Не мисля, че темата е място за мерене на това кой колко жилища отдава или наема, колко често се вдига наема и т.н., но ако смятате че е така, моля, кажете.

Темата е място за дискусии и обмяна на опит. Вашият опит какъв е, освен да твърдите, че нещо не може, след като няколко пъти се доказа, че може?
Очаквам хонорара от 50%.

# 179
Румка, аз също се интересувам от склада на околовръстното.
Може и на лс.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт