Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 742
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
За Топлофикация, явно зависи...
Наскоро имах казус с много неплатени сметни към тях, които открих по случайност. Изобщо не бяха ме търсили да си ги искат.

# 106
Така е - звънят, ако си им оставил телефон. Ако партидата не е сменяна отдавна, като нищо може да нямат тел. номер към нея. И за лепенето на бележките е така.

# 107
Аз за електрохолд и соф.вода съм се абонирала, като излезе сметка получавам мейл.
Отделно са ми в банкирането и се появяват там до половин ден след като е генерирана сметка. Просто няма как да пропусна каквото и да е.

# 108
И за фактурите на Топлофикация може да се абонирате.

# 109
Там мм е титуляр и абонамента е при него Simple Smile) стига само жените да са по сметките 😂😂

# 110
Да знаете момичета тази тема е прекрасна за споделяне на опит и съвети. Та да напиша какво ми се случи този месец . Наемателите ми изпращат показания на водомера на дъщеря ми всеки месец, тя изчислява сумата за вода и с другите сметки им съобщава по вайбър сумата. Прекрасни млади хора, с които си имаме доверие. Обаче......... това, че във фактурите през 3-4 месеца ВИК си начисляват по някаква точка "Вашия индивидуален дял от общото потребление" т.е вода, която не е отчетена я разпределят на живущите, кой ще му дойда на ума, да си я иска. Та им предложих да си платят за втората година сумата, а аз "ще духам супата" за минало време. Съгласиха се, де. Но ето  и в каква ситуация може да се попадне.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 11:29 от kriakla

# 111
Затова - следващите наематели - плащане по фактура.

# 112
  • София
Тази сума, от разликата между общия водомер и отчетите, не би трябвало да е особено значима, че чак супи да се духат 🙃
При мен последно беше 0.7 кубика и май това е за тримесечния отчетен период.

# 113
  • София
Затова нищо не изчислявам по показания и не ми дават пари предварително. Като излезе сметката квартиранта е длъжен да я плати. Няма мърморене - кое е за общи части, кое ползвал или не. Като не им харесва - да си търсят друго място.
Всички монополисти са ми в ел. банкирането, наблюдавам дали ги плащат.
Само интернета си е техен - да се оправят.

# 114
Тази сума, от разликата между общия водомер и отчетите, не би трябвало да е особено значима..., това е за тримесечния отчетен период.
При нас е достигала до девет кубика на 3 месеца, което не е пренебрежима сума. Бих посъветвала не да се пращат показанията на водомерите, а да ви пращат снимки на водомерите. Една наемателка веднъж беше писала някакви показания и се учудих какви са тия стотици хиляди кубици, а тя добавила и литрите като кубици.

# 115
RebelHeart сега погледнах,че на тримесечие сумите са межде 8 и 9 кубика. За мен конкретно не малка сума. И пак за мен конкретно  за 2, почти 3 години не ми е OK.че съм сгафила. Споделих и ясно, че вече ще бъде по фактура. Не ми харесва агресивния Ви тон.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 19:48 от kriakla

# 116
Гледайте и се учете, хора!

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:01 от second

# 117
  • Бургас
Няма смисъл от показания, най-добре по фактура.
Аз имам надплатена вода и с едните наематели сега изравняваме, ами пяна ми излезе да им обяснявам защо всеки месец трябва да ми пращат снимки на водомерите. Не разбирали защо, след като инкасаторката ги отчела. Тя ги е отчела, ама сметка за тях няма да видят, а реално са я изразходили.

# 118
Няма смисъл от показания, най-добре по фактура.
Аз имам надплатена вода и с едните наематели сега изравняваме, ами пяна ми излезе да им обяснявам защо всеки месец трябва да ми пращат снимки на водомерите. Не разбирали защо, след като инкасаторката ги отчела. Тя ги е отчела, ама сметка за тях няма да видят, а реално са я изразходили.

Не искам снимка на водомерите всеки месец. Веднъж на тримесечие ми стига. След няколко месеца в апартамента знам средномесечното потребление и всеки месец подавам показания в сайта на Софийска вода. Те издават фактура и това е. Разликите са минимални и с всяка снимка коригирам нещо, ако е нужно. Така не се събира неотчетено потребление.

# 119
Инкасаторката е редовна..разчитам на нея..гледа, пише в карнета и се плаща по фактура.
Аз следя на сайта на дружеството платено ли е.

Общи условия

Активация на акаунт