Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 750
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Точно пък от икеа никога не сме имали нужда да викаме каквато и да било помощ за сглобяване. Схеми-слънце!
Виж веднъж купихме едно антре от Еником, малийййй- то нямаше дори дупки за панти разпробити..грее ме, че са ми го доставили евтино!

# 481
Аз също съм доволна от услугите на Виденов.
Имайте предвид обаче че те също вдигнаха скоро цените за качване и монтаж, и не са символични вече.
Преди седмица гледах за ед.легло и гардероб малък..над 100 лв  е ....

# 482
  • Бургас
dany, отдавна няма наеми по 500 лв. в Бургас, освен за коптори. Даже в "Меден рудник" е по-скъпо вече.
800 лв. спокойно можеш да вземеш за твоя апартамент, струва ми се.

От обслужването на "Виденов" аз също съм възхитена. Даже ви бях споменала как монтажниците стегнаха още няколко мебели в апартамента за 50 лв. допълнително.

# 483
  • София
Моля за съвет как да търся обяви за отдаване под наем на жилище в София. Кои сайтове са най-надеждни? Гледах в Ало.бг, Базар, ОЛХ. От търсенето дотук оставам с впечатление, че има доста фалшиви обяви.

# 484

Не знам писала ли съм тук, но за един прост скрин от ИКЕА потърсих монтажник в ОЛХ и ми поискаха 200 лв да го сглобят. Потърсих там, понеже в ИКЕА попълваш някакви декларации, предплащаш и тн, а в ОЛХ човекът беше от съседния квартал. Та в крайна сметка се наложи да попълня бумащината, защото от ИКЕА директно беше едва 75 лв. сглобяването на шкафа.

оффтопик - във форума има много хубава тема за бял списък на майстори, вкл. за такива дейности.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1642846

Скрит текст:
В края на октомври ми трябваше майстор за разглобяване, местене и ново сглобяване на икейска спалня (в различни спални на един и същ апартамент) - първият запитан от горната тема ми даде оферта за 350 лв., вторият - за 100 лв., нещо такова. Та този вторият дойде, с колега - бързи, смели, сръчни, за нула време свършиха това, за което бяха дошли, показах им какво допълнително има да се прави, за допълнителното платих нещо символично - 40 или 50 лв., като на следващия ден този човек дойде безплатно да донесе купен от него болт, който с нещо бил по-добър от фабричния икейски.

# 485
  • Варна
Моля за съвет как да търся обяви за отдаване под наем на жилище в София. Кои сайтове са най-надеждни? Гледах в Ало.бг, Базар, ОЛХ. От търсенето дотук оставам с впечатление, че има доста фалшиви обяви.
Фейсбук групи за квартири без посредници или по квартали, които ви интересуват.

# 486
  • София
Може ли да ми обясните, аз ли не съм в час или наистина има проблем някъде?
 Отварям фейс-групите, да разгледам какво се търси, да добия впечатления, евентуално и да си харесам наемател. Масово търсят двустайни до 750-800лв. Ако някой обяви бюджет 1000, скачат му веднага "Купи си, не надувай цените тук!" А за 800лв искат ново, съвременно обзавеждане, нова сграда, всички уреди, тераса и т.н.

Същевременно обяви от собственик или фирма двустайни, прилични, без да са лукс, за 1000-1300лв. И ако не е заключена за коментари, елате да видите какво се случва! Няма такъв хейт.

Та въпросът ми е срещат ли се някъде по средата и как точно се случва?

# 487
Пускаш си обявата . Забраняваш коментарите. Който е сериозен, ще се свърже с теб и ще говорите.

# 488
  • София
Дават се за 1000-1300, взимат се за 900-1200, има всякакви изключения, но масово е това. Другите са хейтъри, сеирджии, тролове и луди без работа. За жалост има доста…

# 489
  • Варна
Има хора, на които и 200 лева да им кажеш, пак ще им е много. Никога не са купували нещо по-скъпо от смартфон, нямат идея от цените на труда, материалите и имотите, и ни най-бегла представа от пазарна икономика.
Зад всеки такъв хейт се крият десетки сериозни запитвания на лично. На собствениците им е все тая, че 100 човека им са се изсмяли, като знаят, че 50 се бият и чакат на опашка за точно техния апартамент.

# 490
  • София
Може ли да ми обясните, аз ли не съм в час или наистина има проблем някъде?
 Отварям фейс-групите, да разгледам какво се търси, да добия впечатления, евентуално и да си харесам наемател. Масово търсят двустайни до 750-800лв. Ако някой обяви бюджет 1000, скачат му веднага "Купи си, не надувай цените тук!" А за 800лв искат ново, съвременно обзавеждане, нова сграда, всички уреди, тераса и т.н.

Същевременно обяви от собственик или фирма двустайни, прилични, без да са лукс, за 1000-1300лв. И ако не е заключена за коментари, елате да видите какво се случва! Няма такъв хейт.

Та въпросът ми е срещат ли се някъде по средата и как точно се случва?
Направете си безпристрастен пазарен анализ.
Истинският анализ могат да го направят активно работещите агенции и тук, частично, защото повечето ни съфорумци са доста дискретни относно личната си собственост и наемни отношения, но все пак има достатъчно информация, за да бъдем адекватни в ценообразуването.
Пазарът се промени и настъпи истински апокалипсис. И тук го виждам, главно в съседната тема.
Наемите от 500-700 лв вече могат да ги сънуват. И всичко изби по злостни коментари, ехидничене и откровена агресия виртуално.
Ако полвате групите- забранявате коментарите.

# 491
  • Варна
Ако е малко по-непукист, няма нужда и да ги забранява. Всеки коментар повдига публикацията нагоре и я прави видима за повече хора.

# 492
Има хора, на които и 200 лева да им кажеш, пак ще им е много. Никога не са купували нещо по-скъпо от смартфон, нямат идея от цените на труда, материалите и имотите, и ни най-бегла представа от пазарна икономика.

Смартфон Айфон най-вече. Laughing Готови са да хвърлят 1000-2000 лв. за телефон, едни други пари, за да се тагнат в някоя популярна чалготека/клуб, но не и да си налегнат парцалите, да намалят разходите за фукня и да живеят в някое по-уютно жилище.

И на мен не ми харесват цените на жилищата, но това е положението. Сума ти години вече в имотните теми се чака апокалипсисът и "пукване на балона", ама все не се случва. Няма 2 на цената на 1. Като са се вдигнали цените и за 7-8 години цената на приличен 2-стаен НС, готов, с нужда от козметичен ремонт, се е вдигнала от 55 К евро (какъвто бяхме харесали) на 180 К евро, дори да паднат цените наполовина, пак ще бъде 90 К евро. Няма как при това повишение на цените на жилищата наемите да си стоят на предишните нива - примерно 350-500 лв. (лева, не евро) за гарсониера, 650-750 лв. за 2-стаен (с една спалня).

# 493
Аз имам съмнение, че огромна част от коментарите са от фалшиви акаунти на брокери.
Хейтят и по наематели и по наемодатели.

Като крайната им цел е да се обезмислят групите и хората да ползват брокери и фирми.

Всички групи, включително за частни обяви, забелязах, че се държат от брокери и агенции.

В повечето има условие "да НЕ се забраняват коментарите", но май не се спазва.

Чат пат се намират и истински кандидати, но основно се пише на ЛС.
Също и marketplace на фейсбук беше доста активен, и от там имах срещи с кандидати.

# 494
Така е, хейт има много. Но, както Диди писа, на всеки хейтърски коментар отговаря поне 1 лично съобщение с желание за оглед. Защото тия, които са се напатили от обещания на брокери и са се връзвали на фалшиви обяви тип "двустаен за 700", вече знаят, че се действа, а не се говори само и идват на огледи подготвени с пари за предплата.
Моя позната вече половин месец търси двустаен в Люлин за 1000 и не намира нищо подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт