Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
За чистене след наематели съм ползвала от групите във фейсбук жени. Обявяваш цена на час и пишат десетки да си предлагат услугите. Също съм използвала жената, която чисти при нас във входа. Не са чудесни, но сравнено с това аз да го правя, каквото-такова.
 Ползвала съм и фирма, препоръчана от приятелка с машини. Там качеството беше отлично. Но пак БГ историите - цената е такава, ако искате фактура - с 20% отгоре. При тях се записваше и час в график, не бяха свободни веднага.

# 646
За чистене след наематели съм ползвала от групите във фейсбук жени. Обявяваш цена на час и пишат десетки да си предлагат услугите. Също съм използвала жената, която чисти при нас във входа. Не са чудесни, но сравнено с това аз да го правя, каквото-такова.
 Ползвала съм и фирма, препоръчана от приятелка с машини. Там качеството беше отлично. Но пак БГ историите - цената е такава, ако искате фактура - с 20% отгоре. При тях се записваше и час в график, не бяха свободни веднага.
Може ли името на фирмата, ако не е удобно тук, на л. с.
Благодаря!

# 647
Аз също се интересувам от групата във ФБ и от фирмата.

# 648
  • софия
Малко се връщам на темата за кухните, но това е нещото, което ми остава, за да завърша апартамента. От Виденов няма да е, въпреки, че е за наематели. Гледам, че в Айко има промоции в момента, може би ще ги погледна, както и Ирим, които също бях набелязала. Става въпрос за ъглова кухня, от стандартните панелни, бюджета ми е 5000 лв. Като цяло ми се иска с проект, сама няма да мога да напасна модулите. Вкъщи ми е от Еником, вече 10 г. не е мръднала, но цените там в момента ми идват високи.

# 649
  • Варна
Стандартните панелни кухни нали имат чупка с комин в ъгъла. Там май няма как да стане с готови модули.

# 650
Има как. Прави се с глух шкаф
Това е ирим
Скрит текст:

# 651
И аз се интересувам от фб групата и фирмата.

вчера и днес препоръчаната чистачка си е ограничила обажданията.

Може аз да започна, че не ми се занимава да чакам.

Наемателката не беше студентка, над 30те, работи някъде, италианка, не говореше български. Беше доста смахната, което разбрах малко в последствие. Не мислех, че ще е проблем.
Един друг, по-малко смахнат ми се изнесе миналата пролет. Състоянието беше подобно. Нищо счупено, но кошмарно мръсно.

За пердетата, тя беше облепила с най-различни картони и хартии всички прозорци и врати, а те са доста, 3х140. И отделно на усвоената тераса и там почти толкова (там пердета нямаше)
Просто не ги е ползвала.
Сега ми хрумва, че за какво ще са ѝ да ги взима, като не ползва пердета. Тя ще свали и на следващото място. Поне картоните да си беше взела, да си облепи прозорците на новото място.

Докара ми я голяма брокерска фирма, принципно нямам проблем с тях. Та и това не е критерий.

Странното е, че казаните са точно срещу входа, а тя е на партер срещу входа. Т.е. има едни 10 метра да извърви, и всеки път като излиза минава през тях.
Въпреки това, целият апартамент беше в някакви хартиени контейнери като от мляко или някакви шейкове, шишета и подобни.
Ама все едно парти на луди е правено.
Трябва да си живял поне няколко седмици в същото състояние, което за нормален човек е невъзможно.

Друго много странно, комуникираше само по мейл и не по телефон.
Един път имахме уговорка, аз съм на 2 минути, но съм забравил. Тя ми пише мейл, аз съм еди къде си. Аз изобщо не съм видял мейла.
Преди месец пише мейл "нямам ток". Случайно го видях 40 мин по-късно, отидох да видя външния бушон, беше паднал. Писах ѝ, в такива случаи се обаждай по телефон, може да не си видя мейла.
При нанасянето обясняваше как предишни хазяи са влизали в апартамента ѝ и са я обрали и много я било страх.
Явно с фобии всякакви.

# 652
  • Варна
Тук широчината на комина напълно съвпада с дълбочината на плота. В действителност рядко има такова пълно съответствие. Тогава не знам как трябва да се реже, за да се напаснат готови модули.

# 653
  • софия
При мен комина е в коридора, за това нямам проблем поне.
Виждам, че на доста места предлагат Ирим, за нещо такова си мисля:
https://www.irimbg.com/modulna-kuhnya-siti-9119
С високи шкафове, които се отварят настрани, а не нагоре.

# 654
  • София
Благодаря, мили феи и феьовци имотни.

Четох за малката пералня, но нямах време да пиша- всъщност слим пералнята пести място, ако има техническа възможност за страничен монтаж. Тоест, ако се монтира фронтално, ако приемем, че е в стандартна кухня със стандартна дълбочина, на практика отзад остава мъртво пространство и по-добре да се монтира стандартна, освен, ако пак не се ползват някакви модули с по-малка дълбочина и кухнята е под ъгъл и в някакъв страничен корпус не се предвижда слим пералнята.
Или е някаква форма на компромисна кухня в коридор /виждала съм такова решение/ или в хотелски или ваканционен апартамент - умивалник, двойка котлони, мини хладилник /леко стърчеше/ и слим пералня и това в мини компактен вариант в относително плитък гардероб.

По отношение на мебелите- всъщност, това, което прави усещането за "скъпа" мебел е вграждането и аксесоарите.
Тоест, можете да ползвате обикновено ПДЧ, но с един гранитен плот и гръб и хубави дръжки кухнята ще изглежда скъпа.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:41 от Azzy

# 655
Ирим ми правиха кухня,точно в такава панелка с кумин.Много добре се справиха,даже намериха по-широк плот за да се скрият тръбите отзад.Цените им са разумни.Препоръчвам ги.

# 656
Много е хубаво, но пак си остава същественият въпрос, цената.
Съвсем конкретно ме интересува, (ако може) на тези 2 кухни каква беше цената и какво включва
плот/мивка/монтаж? Питам, защото ми предстои и може да ги взема хората.

Не спорим, че гранит изглежда по-добре.
Подозирам, че 3-4к ще е само големия плот с рязането за мивката.
С цялата кухня и монтажа ѝ, изобщо не мога да предположа. Но колкото и да се описва като "средна" не-скъпа цена, си мисля, че ще доближава 8-10к (за 2та кухня), която е свръх проста като дизайн и механизми.

Аз тия пари просто ги нямам. (говорим х15)

# 657
  • Варна
Не ми допада комбинацията евтино пдч + скъп гранитен плот. Малко ми е като “на свинче звънче”. То е ясно, че визуално е по-красиво, обаче какво правим с качеството? Например ако вратичките започнат да се раздуват на втората година.
Ако мога да си позволя гранит, бих доплатила и за малко по-качествен материал за корпуса и вратичките. Нищо че визуално няма да има допълнителен ефект.

# 658
  • София
Диди, сменям ги.
В този момент, за да вляза в бюджета съм поръчала всичко от ПДЧ. После поръчвам вратички от Опус44 и просто ги сменям.
В този момент ми се бяха събрали три апартамента и трябваше да съм много прецизна в бюджета.
Даже в първия не купих пералня и сушилня, оставих старата, но предвидих шкаф и ифраструктура, в който да се монтира по-нататък. И климатик не купих, след година го поръчах.

Дани, цените варират.
С днешна дата не знам каква цена биха ми дали, старата няма да е релевантна с днешна дата.
Мога да дам координати на дърводелците, с които работя, няколко са и да калкулират оферта и ще направиш сравнителен пазарен анализ. Същото е и с гранита - казвам дайте ми цена, те си знаят какво евтино да ми намерят, понякога са останали парчета от по-голяма поръчка, даже те не монтират в повечето случаи и го взимам без ДДС, подготвят ми го, после си го взимам оттам и ми го монтират момчетата с кухнята.
Освен това ти си направо корпоративен клиент със сто апартамента и си изпълняваш като мен ролята на проджект мениджър, така да се каже и може да се постигне добра ниска себестойност при това положение, както съм аз.
Като с паркета- ако вляза в един луксозен магазин за паркет, дори не особено луксозен, цената ще ми е по три.

Също така има значение и локацията и типа на жилището, коментирали сме го няколко пъти.
Моите са в относително висок ценови сегмент и предполагат подобен интериор.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:40 от Azzy

# 659
Тази кухня ми излезе 4000. Не е с гранит и тн, но за под наем много я харесаха. Този мебелист ми е правил всичките и съм доста доволна. Някои неща бих променила сега, но няма значение вече.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 16:33 от Илейн_112

Общи условия

Активация на акаунт