Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 718
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Илейн, много ми харесва.
Въпросът е след ползване от наематели какво се случва с плота, при мен явно не ползват дъска за рязане и подложки за тенджери и тави и след няколко месеца вече плота е в ужасно състояние с видими белези.

Споделете как е при вас с тези плотове или само моите наематели са такива?

# 661
имам една на 7 години и не е мръднала( тя е най старата).. Иначе и останалите не са. И на мен ми стана странно това, което каза за твоите.

# 662
Илейн, много ми харесва.
Въпросът е след ползване от наематели какво се случва с плота, при мен явно не ползват дъска за рязане и подложки за тенджери и тави и след няколко месеца вече плота е в ужасно състояние с видими белези.

Споделете как е при вас с тези плотове или само моите наематели са такива?
Щом си мълча, значи при мен всичко е наред. Simple Smile
Имам много бройки, съвсем обикновени плотове. Не са мръднали.
А и по принцип се правят много здрави, водо и топло устойчиви (освен отзад), но там по принцип не влиза влага.
Чудя се що за хигиена ще е, ако си режеш месото директно върху плота.

Независимо от промяната в цените, аз мога да се ориентирам, особено ако споменеш и година на поръчка. Но няма значение.

Илейн, кухнята ти е добра и цената ѝ е добра. Чудя се от Практикер, или подобни с монтаж и качване, плот, гръб, мивка, колко би излязло, около 2к за много по-семпла кухня, не до тавана.
Т.е. е много приемливо, като се има предвид, че ти спестява и на теб дни обикаляне и работа.
Дори и практикерови кухни може да се наложи аз да купувам и поръчвам рязане на плот, гръб, после монтаж. Това си е работа и време.

Като ми напреднат нещата със строежа ще започна да гледам чертежите и да мисля, къде ще има нужда от поръчкова кухня и къде ще може да се мине с конфекция. Поне някои ще са поръчкови, но при мен ще са малки пространствата и ще ми трябват много минимални, примерно 3-4 линейни метра за кухнята.
Ще видим и кой майстор ще се навие да ми прави повече, но по-малки. Повече работа е.
Но си е диверсификация и паралелизъм, и това ще ми помага. На едно място майстор работи поръчкова кухня, на друго монтажници сглобяват кухня на практикер, на трето аз сам я сглобявам и тн.

Може ли контакти на мебелиста на лс?

# 663
  • София
Да, при мен впечатленията са ми от преди доста време в апартамента до Медицинска, където бяха само студенти - разбирайте хлапета на по 18.
След едните бях намерила всички чинии под леглото с хранителните остатъци и след приключването на порцелановите съдове, бяха продължили с хартиени. Включително и кутии от пица на поне няколко месеца, отново с остатъци.
Съдейки по собствената ми примадона у дома на 18, чиито домакински навици сме обсъждали най-вече с Илит, няма да навлизам в дълбочина, че ще полетя с метлата към вече нарастваща луна на вия на спокойствие.

Дани, трябва да се понапъна да си спомня цени. Признавам, че се опитах, докато си говорим, обаче аз съм по пазарлъците, после плащанията се извършват от силната половина, затова може би не ги помня. А и да си призная, с моите приятелки сме установили една особеност- по време на въпросните ремонти, мъжете стават неуправляеми и е на практика невъзможно да се говори с тях, ходиш на пръсти, докато не свърши ремонта/ремонтите и гледаш да не остава гладен. Сега тези дни ще се опитам да повдигна темата да отворят екселите и да кажат кое, кога, колко сме платили.

Ще ти пусна целия списък, на Гого и още хора съм го пускала също с изричното уточнение, че почти всички са се излагали в един или друг момент и са допускали грешки от всякакъв характер и прочее реквизити на работа с майстори.

Ние няма ли да се виждаме вече?
Ако сте реанимирали след празниците да се организираме вече.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 12:09 от Azzy

# 664
Разсмя ме с последното Simple Smile
В същата ситуация съм в момента.
Май наистина помага да не остава гладен..

# 665
Относно групите - писала съм в такава за Търсене на работа в София. За конкретен ангажимент, район, заплащане, състояние, че е еднократно. Отдолу жените са в движение и си оставят номерата. Звъниш и се разбирате. Разбира се, е риск и само под надзор такова почистване. Иначе сигурно има специализирани групи за почистване, но понеже не ми се налага често, не ми се губи време в разучаване на практиките там. Прави ми впечатление, че доста жени предпочитат да работят "на частно" , понеже по големите фирми за чистене, които ни одират кожите, ги скапват от работа за малко пари.

# 666
  • Бургас
Скрит текст:
На затуй не ползвам собствения мъж за ремонти. Той не че и става за тая работа, де.
Диверсифицирали сме си бизнесите и всеки си гледа неговия.
Преди се сърдех, сега вече не. По-лесно и евтино ми е да си наема човек да го направи. Ето онзи ден един съсед свали бойлер, батерии, изключи разни тоци и т.н. за сумарно 35 лв. И му отне към 40 минути.
Моят мъж щеше да се мотае с дни, щеше да извика някой приятел, нямаше да мога да им шукна, т.е. щяха да правят каквото си знаят, а не каквото аз искам, и накрая щяха да идат да се черпят по повод свършеното и щяха да изядат и изпият повече от 350 лв. Disappointed Relieved
dany1, фирмата, която препоръчах, работи с готови модули, които пригажда според спецификата на помещението. Т.е. ако някъде нещо трябва да се реже, то се реже.
При това не ме занимават много, а цените са добри. Направо им пратих ключа в офиса и всичко свършиха сами.

Другият вариант е - има едни препоръчани дърводелци в София - https://www.facebook.com/Montaj.Mebeli.Sofia.
Купуваш готови плоскости и ги викаш да ти ги сглобяват.

# 667
  • София
От опит (споделяла съм и преди) за фирмите за почистване, не е важна фирмата, а човекът, който ще чисти.

Предполагам, че дори и перфекционистите-чистачи обаче, си имат лоши дни.

Та съм се примирила. Ако ще викам фирма, то е за да разкарат основната гняс. После аз "финосвам".

При мен засега няма поражения по кухненските плотове, въпреки че са от евтините. Отдавам го на късмет с пазещи или неготвещи наематели.

В скоро време ми предстоят разговори за вдигане на наеми и още събирам енергия за това. Неприятна част, но няма как да се стои на цени отпреди две години.

# 668
Сигурно пак ще питам за контакти по някое време, че сега нямам време да ги запиша и опиша подробно.
А телефон и име е безмислено, ако не са описани обстоятелствата около него.
В телефона си имам 100 такива телефона за различни майстори, събирани отвсякъде, срещнати пред блока и по коридорите, ама какво, как, защо, колко не е ясно.
Сега вече е модерен свят, ще трябва да се опише някъде с картинки на клауд или нещо такова.

В суматохата забравих да ви питам, какъв наем да му искам. По-голям е от стандартен едностаен, 2но широк е, отива към пространство за двустаен, но има усвоена тераса, която не е усвоена към помещението и не е шпаклована, има покрив но няма таван и тн.
Мисля си да започна с 950.
Значи, ако е септември, мисля, че можеше да се вземе 900. Защото дадох доста по-малки и на доста по-лошо място за 850.
Но сега спрямо септември какво е положението?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:46 от dany1

# 669
Никакви снимки не видях или грешно разбрах, че е имало качени Sad .Всичко изтървах.

Днес чистих уредите и прозорците след като върнаха снощи ключовете моите хубавици с щетите. Разбира се , изскочиха и още неща. На ММ му писна да му пращам снимки. Толкова щети в имот не сме имали. Той даже си мисли, че освен описаното вчера, ако им пратя още, ще откажат да платят, затова да съм им спестяла...   Не съм от този тип, те ако искат да плащат.

Счупили са две чекмеджета на фризера (4-годишен за враждане), накълвали са пластмасата с нож на различни места в опитите си да ги издърпват, защото беше пълен с ледени блокове с резмери 60х20х7 см и явно не са го размразявали отдавна, ледарката е счупена, поставката за яйца липсва.
Фурната са стъргали с нож и има изкъртено парче от емайла на дъното с диаметър поне 5 ст.
Керамичните котлони са стъргани с тел.
Люкът на пералнята със сушилня е спукан, а е уред за вграждане.
Столове омазани с лепило с цел ремонт.
Изключително изобретателни девойки!

Давайте идеи как се таксуват такива повреди, особено за хладилника и фурната!

Dany1, ти си знаеш, не разбрах локацията, но това студио в луксозна сграда в Красно село е дадено за 900 лв. 2024 година.

Скрит текст:
[img

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:34 от drago_2008

# 670
Drago, при мен същото го имаше с фризера и хладилника и част от другите "прелести". Моите се изрепчиха "така си беше", предишните пък увъртаха и се правеха на незабелязали, после пак "ама то така си беше", после "ама ние това не сме го ползвали. И става дума срещу дума. Неприятно е, ама не виждам как ще им вземеш повече от депозитите. Дано поне сметки няма големи.

За хладилника изобщо не съм го таксувала, то къде да намериш ново рафтче? А и нали може да се ползва така

# 671
В чисто ново са влезли. Няма да извъртят, за това притеснения нямам.

# 672
Моето е поне по 1.5 и дори х2 като размер, най-добрата част на студентски град, до парка и УНСС, а наемите по принцип в квартала са високи.
Моите снимки стоят, трябва да ги махам скоро.
Септември дадох за 850 с лекота доста по-малко и доста по-отдалечена зона, до Зимен Дворец.
Кофти е за котлоните.
Между другото пердетата ги намерих и опрах. Новопоръчаните ще останат резерв. Половин ден изхвърлях боклуци. Напълних 3 казана.
Чекмеджетата на скрина не се отваряха, извадих ги и ги вкарах обратно и се оправиха всичките. А единият имаше скъсана на 2 метална дръжка. От опъване. Просто трябваше да се извадят долните чекмеджета, горното последно и после да се вкарат вече по релсите. А те ги разместили и после опъват докато се счупи, а чекмеджето заседнало. Абе луди, буквално.
В банята на мивката купчина препарат на прах. В хола до пералнята отрязана торбичка с препарат на прах, така отворена и разсипано около нея.
А терасата има някакви мистериозни гранули разсипани, нямам идея какво е. Снимки имам, ама не са за показване.

# 673
Е студентски, каква да е локацията. Тия снимки са ми странно познати Simple Smile

# 674
Някакво животно да не е имало?  На мен ще ми е интересно да видя снимки от изнасянето, понеже при мен досега винаги е с мир и разбирателство, но погром, та щом се е скатала, предполагам е епичен хаос.

Общи условия

Активация на акаунт