Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 26 397
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
И аз ще помоля за обратна връзка за апартамента в Студентски. Добре изглежда като за след 6 години.

Относно апартамента на зелено - необходими са ни парите за друга инвестиция. Планираме да оставим по-големия и да продадем по-малкия. Не е спешно, но ще го пусна на брокерката. Ако стане-стане. Просто ми беше интересно какви са схемите за плащане в подобни случаи.

# 736
Беше един наемател, но с течение на времето станаха двама Simple Smile, сега чакат бебе и се местят в по-голям апартамент.
Малко е, 40 кв. м., подходящо е за сам човек принципно.
Но се чудя дали да търся момче. Или момиче. Студент или работещ..

# 737
  • София
...
Не го мисли това, модерни хора сме 🙂
Момчето може да стане момиче, а момичето - момче. Студентът да заработи, а работникът - да заучи 🙂 Виж Човекът и го прецени по усет и имай късмет и още много по 6 безпроблемни 💐

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:07 от RebelHeart

# 738
  • София
Ако е студент, на теория имаш хоризонт до завършването, ако е работещ, хоризонтът може да е по-голям. Но реалната ситуация вероятно ще е като сега - без значение дали е мъж или жена, в някакъв момент ще влезе във връзка и ще станат двама. Тръгнат ли да стават трима, ще се изнесат.
Вероятно бих предпочела студентка или работещ мъж. След това работеща жена и на последно място - студент.

# 739
Catherine13, ти не си строител, а частно лице, собственик на правото на строеж. Аз бих искала 100% от уговорената цена. Самата цена ще е малко под тази, на която продава строителят поради
1) по-лоша схема на плащане
2) липса на гаранции от твоя страна дали ще се завърши проектът (не е като ти да носиш отговорност
3) липса на избор от жилища - ти продаваш 1, строителят доста бройки с възможност за избор.
На зелено търсенето ще ти е от спекуланти и хора с готови пари, чиято единствена цел е възможно най-ниска покупна цена.
В последната сграда с кредит платиха 100% на акт 14 и прехвърлиха, така че и това е някакъв вариант. А със собствени средства беше остатък 10% за акт 15, 10% за акт 16 и чак тогава прехвърляне. Разбира се, тези варианти са за минимализиране цената на квадратен метър. При теб зависи каква сума ти трябва веднага.
Около мен никой не продава, всеки купува от строители и има запитвания за препродажба от спекуланти по време на строежа, не знам има ли вторичен пазар на тези извънземни цени след акт 16 изобщо.

# 740
  • Бургас
Много прилично студио. Много!
Студенти не ща. Сами и работещи.
Интересно ще е на колко ще се отдаде. Че и аз имам в района и ще вдигам наема.

Catherine, питай строителя ти как продава. Той нали го прави на зелено. Иначе има различни варианти за плащане, в зависимост от напредването на строежа. Например 20% при подписване на договора, 40% при акт 14, 60% при акт 16. Или 90% до акт 16. Както се договорите.

# 741
  • София
Значи и на Гого и на Дани в списъка, който съм пуснала има координатите на фабриката за паркет, заедно с личния телефон на дамата, която води продажбите.
Има телефон и на майстора с паркета.

Споделям същия формат и каквото мога го купувам по-евтино. В най-скъпия ми апартамент дивана е от ОЛХ смешни пари, дали не беше 300 лв, не помня, ама нещо такова. В момента имам прдложения /не едно/ за около 7800Е/м за същия имот и нямаше да е толкова, без този интериор.
Креслата са за по 45 лв, претапицирах ги за 100, заедно с дамаската.

Сега, бях намерила един сладур със склад за батерии и аксесоари на половин цена турски, чист месинг, складът му е на тавана в един ЕПК блок в Захарна фабрика. Примерно.

Преди време съм ползвала уреди секънд хенд, една пералня и сушилня Миле още работят. И ютии, прахосмукачки, котлони, абсорбатори и т.н. съм купувала секънд хенд.Половината изгърмяха, другата половина -не.

Знам складове и доставчици на мебели от Европа- класически, масивни, включително и декорации- лампиони, кристални полилеи, масички, скринове, конзоли, нощни шкафчета , кресла, бюра, кристални огледала и т.н, след това сама започнах да ги внасям, имам още запаси, така да се каже. Но всички те изискват работа, за да възвърнат елегантния си вид и да бъдат елегантен и луксозен аксесоар в един интериор, защото, когато ги купувам, приличат на боклуци. Тоест, отново се влага познание, труд, в повечето случаи квалифициран- или дърводелски, или електро- примерно на някой красив полилей трябва да се смени окабеляването, фасуингите и прочее, на масива да се обработи срещу дървояди, да се шкури, китосва, боядисва и да се смени обкова и дръжките. И прочее.

Имаше един легендарен магазин в една пряка на Стамболийски с платове за дамаски и пердета, изкупени от хотелски вериги, които са поръчвали наедро и за жалост го затвориха, но аз си понакупих разни неща, които ползвам, когато се стигне до там, като дамаската за креслата.

Тоест, луксът, така наречен, това е онова крайно усещане от естетика, удобство, функционалност, история, традиция, класика, елегантност и съвременност, което се получава, когато миксираш всичко това и се получи готов продукт.

Преди това, обаче, се минава пред дълъг период на проби и грешки, някои доста скъпи, ако ви покажа ранните интериори , ще се смеете.
Писала и преди това- била съм с 50 лв. и бака латекс. Това беше след финансовата криза и там някъде бяха онези с чиниите под леглото.
Нито е задължително всички да са лукс. За каквото има възможност в момента- това. И спрямо стратегията и локацията. В Каспичан няма да направя такъв интериор, нищо лично към Каспичан.
Тук в тази тема съм виждала невероятни магии на тема "да сътворим приличен интериор с нищо", даже скоро някой попита и имаше фантастични предложения.

Беше един наемател, но с течение на времето станаха двама Simple Smile, сега чакат бебе и се местят в по-голям апартамент.
Малко е, 40 кв. м., подходящо е за сам човек принципно.
Студентски град е може би най-динамичния пазар, няма да има никакъв проблем.
Апартаментчето е чудесно, едно почистване с някакви дреболии и на пазара. Ще си избереш наемател.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 17:50 от bubanka

# 742
Скрит текст:
Значи и на Гого и на Дани в списъка, който съм пуснала има координатите на фабриката за паркет, заедно с личния телефон на дамата, която води продажбите.
Има телефон и на майстора с паркета.

Споделям същия формат и каквото мога го купувам по-евтино. В най-скъпия ми апартамент дивана е от ОЛХ смешни пари, дали не беше 300 лв, не помня, ама нещо такова. В момента имам прдложения /не едно/ за около 7800Е/м за същия имот и нямаше да е толкова, без този интериор.
Креслата са за по 45 лв, претапицирах ги за 100, заедно с дамаската.

Сега, бях намерила един сладур със склад за батерии и аксесоари на половин цена турски, чист месинг, складът му е на тавана в един ЕПК блок в Захарна фабрика. Примерно.

Преди време съм ползвала уреди секънд хенд, една пералня и сушилня Миле още работят. И ютии, прахосмукачки, котлони, абсорбатори и т.н. съм купувала секънд хенд.Половината изгърмяха, другата половина -не.

Знам складове и доставчици на мебели от Европа- класически, масивни, включително и декорации- лампиони, кристални полилеи, масички, скринове, конзоли, нощни шкафчета , кресла, бюра, кристални огледала и т.н, след това сама започнах да ги внасям, имам още запаси, така да се каже. Но всички те изискват работа, за да възвърнат елегантния си вид и да бъдат елегантен и луксозен аксесоар в един интериор, защото, когато ги купувам, приличат на боклуци. Тоест, отново се влага познание, труд, в повечето случаи квалифициран- или дърводелски, или електро- примерно на някой красив полилей трябва да се смени окабеляването, фасуингите и прочее, на масива да се обработи срещу дървояди, да се шкури, китосва, боядисва и да се смени обкова и дръжките. И прочее.

Имаше един легендарен магазин в една пряка на Стамболийски с платове за дамаски и пердета, изкупени от хотелски вериги, които са поръчвали наедро и за жалост го затвориха, но аз си понакупих разни неща, които ползвам, когато се стигне до там, като дамаската за креслата.

Тоест, луксът, така наречен, това е онова крайно усещане от естетика, удобство, функционалност, история, традиция, класика, елегантност и съвременност, което се получава, когато миксираш всичко това и се получи готов продукт.

Преди това, обаче, се минава пред дълъг период на проби и грешки, някои доста скъпи, ако ви покажа ранните интериори , ще се смеете.
Писала и преди това- била съм с 50 лв. и бака латекс. Това беше след финансовата криза и там някъде бяха онези с чиниите под леглото.
Нито е задължително всички да са лукс. За каквото има възможност в момента- това. И спрямо стратегията и локацията. В Каспичан няма да направя такъв интериор, нищо лично към Каспичан.
Тук в тази тема съм виждала невероятни магии на тема "да сътворим приличен интериор с нищо", даже скоро някой попита и имаше фантастични предложения.

Страхотно, свалям шапка. Моите уважения!
7800Е ли каза? Има ли такива наеми. Много любопитно.

Такива кресла разпродаваха хотел Вега за без пари. (е, разбира се, имаше нужда да се пипнат). Ама реших, че ще са големи за моите малки апартаменти.
После малко съжалих, защото са си направо като фотьойли. Ама вече ги бяха разпродали.
В обявата имаха и без облегалки, и бях се засилил да им купя към 40 бройки, ама като отидох още 1я път се оказаха свършили.
Явно много народ обикаля и следи за добри сделки.
Купувал съм холови г от други колеги, даващи под наем, които поддържат по-висок клас. Та го има момента с верижното износване.

Аз лично в момента не мога да си позволя толкова време и енергия за обзавеждане, защото не съм в такъв период от живота и имам други приоритети. Това е и друга съществена причина да търся семпли и лесни решения.
Иначе семейно (родителите) имаме много години стаж, включително и с лични ремонти и реставрации на разни неща.
Отделно пък се придържам към това, с което имам опит и "висок сегмент" ми е доста непознати води и ще ми дойде рисково.

# 743
  • Варна
Благодаря ти, Аzzy, че споделяш такива вдъхновяващи моменти "от кухнята"!  Purple Heart

Време е да се преместим в НОВАТА ТЕМА.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1729590.new#new

Общи условия

Активация на акаунт