🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 32 017
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
Не разбирам защо трябва да се ходи до спешното, вместо на преглед при лекар или дежурен кабинет/неотложна помощ. Спешна помощ има предназначение да се занимава с пациенти с животозастрашаващи състояния. Когато се ходи за разстройство и повръщане и лекарите се занимават с такъв пациент, може да се лиши друг, който наистина има нужда от спешна помощ от такава.

Ако повръщането продължава - отидете на преглед.

Иначе за контракциите- моята приятелка също си мислеше, че няма, но при записа на тонове се оказа, че има, но не ги усеща. Бременната матка контрахира ежедневно, някои с по-чувствителна такава, ги усещаме, други не ги усещат.

И аз не бих отишла за повръщане в спешното АГ. По скоро пиши на твоя АГ да ти изпише нещо и пии повече вода. Аз съм била с диария, което също е опасно, но не за такова нещо не съм ходила до спешното АГ

# 301
Зависи колко повръщате и от какво .  Преглед при АГ нищо няма да помогне при тежки случаи, то е ясно, че бебето засега е добре, въпросът е да се пуснат системи, а болниците, които нямат АГ отделение не приемат бременни по принцип и единствено ти остава да минеш през спешно и да те приемат за системи.  Говорим за тежки случаи, когато вече си пробвал другите варианти. Аз първо си говорих с личния, консултирах се и с АГ-то и и двете казаха, че при такива и такива параметри следва да ида да ме приемат за системи (а приемът в болница минава през спешното).
При мен беше вирус, повръщах над 10 пъти на ден и имах температура над 38.5 и ако беше продължило повече си беше точно спешно състояние (пак казвам - с няколко лекари говорих, за да съм сигурна, че всичко възможно съм направила сама).

# 302
И аз не съм. И с предната бременност не усещах и не се и отчитаха. Но аз и преносих първия път и бях с индукция. До 4см разкритие пак нищо не се отчиташе. А аз просто ги усещах в кръста като тръгна раждането.  Сега съм спряла магнезия доста рано, правя само вани с английски сол понякога, че много ме релаксират. Надявам се от магнезия да е било миналия път.
Точно за повръщане определено съветвам да се отиде до спешното, освен ако не е овладяно вече. Бях писала края на септември, че се озовах вече дехидратирана в болницата и ме тръшна 3дни на легло. Вярвам, че щеше да е по-леко, ако бях отишла по-рано в спешното, вместо да пия дегани, електролити вкъщи и да си казвам, че ще ми мине. Оказа се вирус тогава

Има ли някоя сред вас, която до момента не е усещала контракции? Чета ви и като гледам повечето от вас дори успяват да преброят колко на ден имат.. Уж се радвам, че нямам никакви болежки, но започнах да се замислям дали моето е нещо нормално.. 32г.с съм

# 303
Здрасти, аз също не съм имала никакви контракции до момента, 30+3 съм. Последния път го коментирах с АГ, защото и аз се чудех дали е нормално, той каза, че вероятно скоро ще започнат подготвителни.

Точно за повръщане определено съветвам да се отиде до спешното, освен ако не е овладяно вече. Бях писала края на септември, че се озовах вече дехидратирана в болницата и ме тръшна 3дни на легло. Вярвам, че щеше да е по-леко, ако бях отишла по-рано в спешното, вместо да пия дегани, електролити вкъщи и да си казвам, че ще ми мине. Оказа се вирус тогава

Има ли някоя сред вас, която до момента не е усещала контракции? Чета ви и като гледам повечето от вас дори успяват да преброят колко на ден имат.. Уж се радвам, че нямам никакви болежки, но започнах да се замислям дали моето е нещо нормално.. 32г.с съм

# 304
Аз също си пия магнезий, не знам дали той може да претъпи усещанията. Мисля следващата седмица да го приемам през ден и след това да го спра, но ще се консултирам с АГ.

Не знам как повечето без да знаят дадена ситуация определят къде кога се ходи. Именно и затова ограничих писането тук, постоянно има някакви нападки и поставяне на рамки за “нормално”. Толкова ли е трудно да се приеме, че хората сме различни и съответно ситуации и тяхното овладяване също са различни? Преди да отидем до спешното се консултирах с АГ по телефон и след прием на деган и нещо си за стомашни киселини си продължавах да повръщам. Пиех вода на малки глътки и нея повръщах, електролити и тях повръщах. АГ ми каза, ако не спра да повръщам да отида точно в болницата за системи, защото е опасно. Опитвах се да легна да спя с идеята, че ще отмине - не, не отмина. В 1ч през нощта след 10тото поредно повръщане на стомашни сокове, тръгнахме към спешното, защото от там се минава, за да ме приемат в болницата за системи и точно така стана. Толкова зле ми беше, че не можех сама да ходя, виеше ми се свят и по пътя до спешното повърнах още 3пъти. В мига, в който ми сложиха 1вата система повръщането спря. И дори лекарката там ми се накара и ме пита защо съм отлагала и не съм отишла по-рано. Няма да коментирам какви последици ми казаха, че е можело да има за бебето.
Та, скъпи дами, ако някои повръщат, но успяват да овладеят положението вкъщи - разбира се няма нужда от ходене в спешното, НО ако не спира повръщането, точно там е мястото! В кабинет на АГ няма как да помогнат

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 11:39 от Анонимна*

# 305
За мен е първа бременност в 33г.с. със сигурност не знам какво точно е контракция. Имам втвърдяване на корема, въпреки че пия магнезий и отделно болки в кръста, но комбинирано като спазми през определен интервал не съм имала. Даже си мисля, че в началото 3,4месец си беше просто бъбречна криза.
Ако някоя мама може да опише какво точно е усещането, ще съм много благодарна.

# 306
Mariq878, предполагам, че втвърдяването на корема е контракция, но нека кажат тези, които усещат.

# 307
Mariq, контракциите се усещат като втвърдяване на корема и последващо отпускане. Може да са придружени и от лека болка като менструална.

Ако са силни, си е направо усещане как мускулатурата на матката изтласква надолу.

# 308
Моите са малко и точно тип Бракстън Хигс - втвърдява се корема (понякога само от едната страна) и след малко разминава. Няма болка, само дискомфорт. Не съм ги броила - около 4-5 на ден макс. Предимно вечер, ако се излегна по гръб и си пипам корема повече. На ехограф не са засичани.

# 309
Казват, че при контракция освен втвърдяване на корема, се усеща болка като менструална такава.

# 310
Казват, че при контракция освен втвърдяване на корема, се усеща болка като менструална такава.
При мен няма болка, може би леко пристягане долу, но по-скоро е сякаш ми се пишка.

# 311
Момичета какви дрешки купувате на мъничетата? Изобщо не съм наясно от кое и по колко. Дали изобщо ни трябват бодита с къс ръкав, все пак са зимни бебчета или пъл те са за отдолу? И като ги извеждате на разходки как смятате да ги обличате - космонавтчета, чувалчета?

# 312
И при  мен е така. Някой път усещам и как ми се стяга мускула в областта около пъпа, , предполагам е матката което усещам, не коремен мускул Grinning

Момичета, а при вас как са движенията на бебчетата? Има ли затишие от по няколко часа, в които да спинкат?

При мен няма болка, може би леко пристягане долу, но по-скоро е сякаш ми се пишка.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 14:46 от InYan238

# 313
Момичета какви дрешки купувате на мъничетата? Изобщо не съм наясно от кое и по колко. Дали изобщо ни трябват бодита с къс ръкав, все пак са зимни бебчета или пъл те са за отдолу? И като ги извеждате на разходки как смятате да ги обличате - космонавтчета, чувалчета?
Аз поръчвах бодита с дълъг ръкав онлайн, размер 56, както и взех някакви в магазин. Бях позабравила какво точно и колко съм взела, та след последната покупка комплект от 5 бодита разбрах, че съм събрала 15 бодита с дъръг ръкав размер 56 Flushed. Не правете като мен, дръжте си инвентар Grinning
Иначе за излизане имам и космонавтче едно по-дебело зимно и едно по-тънко пролетно, както и съм поръчала тип одеалце за вътре в количката.

# 314
Първо благодаря на всички, май и аз имам контракции от време на време.

Mirrelag аз взех много малко размер 56newborn него го дават до3,5кг взех 0-3м разликата визуално не е кой знае колко голяма.
Нищо с къс ръкав не съм взимала. Бодита, 2 ромпъра/гащеризончета, изпаднах в чуденка с какво ще спи и взех 2 пижамки, няколко клинчета, няколко ританки, чорапки + термо чорапки, шапки, ръкавички. Две спортни екипчета за малко по нататък и две спортни долнища. Окончателно се отказах от порт за бебе, за изписването имаме красива пелена в комплект с шапчицата, отделно хубави одеалца, който се връзват с роклята ни. Космонавче може би също няма да взема, защото излизанията ни ще са след 40-я ден /за терасата и двора, няма смисъл/. Гледах онзи ден в един магазин има едни пухени плътни ромпъри от тях може би ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт