🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 204
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
# 406
Скрит текст:
Здравейте. Минавам да се отчета и аз, по-скоро да се оплача. В 33+2 съм, бебчето тежи 1800. Все така си върви 10 дни назад. Плацентата все така продължава да е зле, като добавка околоплодните са намалели и пъпната връв се е увила около врата на бебето. Седалищно е разположено и доктора каза, че с тази пъпна връв и толкова малко води надали ще се завърти главично.
За 3 седмици е наддал около 500 грама, няма и толкова, и доктора започва да се съмнява, че с тази плацента ще добутам до 37 седмица. Протеините ги продължавам, въпреки че не смята, че ще стане повече от 2,300; 2,400 кг.
От други ден започвам инжекции Дексаметазон, за да могат да се отворят дробчетата на бебето, тъй като ще го извадим около 37 седмица, което е супер скоро.
Тъй като не съм от София ме предупреди след нова година да се местя в София, за да започнем да го следим през ден на тонове, да не вземат да падат.
Та така де, оплаках се, извинявам се за дългия пост.
Стискайте палци да добутаме до 2,400 кг., и всичко да е наред. 🤞🏻
33+1 гс, днес ми каза 1900гр, а на 4.11 на преглед на друго място беше 1100 , което е 800 гр за 6 седмици. Нищо не ми каза за плацента, за неотговаряне на седмицата, питах за пъпната връв, каза че няма около вратлето и че гледа за това. Предполагам я гледат изцяло, както и плацентата? Дали е така?
За тонове също нищо не каза, но пък ме вика пак на 30.12, а пулса и ритъма винаги ги пуска.

# 407
Здравейте! Има ли някоя от вас, която е била на тонове вече ? Ако да имали ли сте контракции на тоновете и какво ви казаха за тях? Защото днес още на ехографа се видяха и след това на тоновете също, накрая пак се беше успокоила матката , но аз пък нищо не усещах което е много странно май. В 31г.с. съм и лекарката ми каза да почивам повече и да продължавам с магнерота 3х2.

# 408
Здравейте! Има ли някоя от вас, която е била на тонове вече ? Ако да имали ли сте контракции на тоновете и какво ви казаха за тях? Защото днес още на ехографа се видяха и след това на тоновете също, накрая пак се беше успокоила матката , но аз пък нищо не усещах което е много странно май. В 31г.с. съм и лекарката ми каза да почивам повече и да продължавам с магнерота 3х2.

Аз бях вчера за първи път, но за контракции не си ми казвали, че имам, 34г.с.съм.

# 409
Lili 325, Мисля, че ако виждат проблем биха казали веднага. Питайте следващия път коя степен на зрялост е плацентата, за да добиете представа.

Tddd21, Относно контракциите и тоновете, мисля че в тази седмица е напълно нормално да усещате БХ контракции, както и да се виждат на самия запис на тонове. Щом лекарката не е казала, че е проблем трябва да сте спокойна.

Скрит текст:
Здравейте. Минавам да се отчета и аз, по-скоро да се оплача. В 33+2 съм, бебчето тежи 1800. Все така си върви 10 дни назад. Плацентата все така продължава да е зле, като добавка околоплодните са намалели и пъпната връв се е увила около врата на бебето. Седалищно е разположено и доктора каза, че с тази пъпна връв и толкова малко води надали ще се завърти главично.
За 3 седмици е наддал около 500 грама, няма и толкова, и доктора започва да се съмнява, че с тази плацента ще добутам до 37 седмица. Протеините ги продължавам, въпреки че не смята, че ще стане повече от 2,300; 2,400 кг.
От други ден започвам инжекции Дексаметазон, за да могат да се отворят дробчетата на бебето, тъй като ще го извадим около 37 седмица, което е супер скоро.
Тъй като не съм от София ме предупреди след нова година да се местя в София, за да започнем да го следим през ден на тонове, да не вземат да падат.
Та така де, оплаках се, извинявам се за дългия пост.
Стискайте палци да добутаме до 2,400 кг., и всичко да е наред. 🤞🏻
33+1 гс, днес ми каза 1900гр, а на 4.11 на преглед на друго място беше 1100 , което е 800 гр за 6 седмици. Нищо не ми каза за плацента, за неотговаряне на седмицата, питах за пъпната връв, каза че няма около вратлето и че гледа за това. Предполагам я гледат изцяло, както и плацентата? Дали е така?
За тонове също нищо не каза, но пък ме вика пак на 30.12, а пулса и ритъма винаги ги пуска.

# 410
Въпросът е, че на 4.11 друг АГ констатира, че е с около седмица напред, сега пък все едно е назад, притеснява ме малката разлика за 6 седмици (800гр), моя АГ за първи път коментира колко е теглото на бебето. Пита аз колко съм била, бащата колко е бил, ама колко да е показател това. Бащата е висок доста, аз щях да стана също доста висока, ако не беше един стрес на 11г., така че ако се вземе предвид наследствеността би трябвало да е по-голямо.
Значи не се прави нещо по-специално, за да се проследи пъпната връв и плацентата?

# 411
Аз вече втори път ходя на тонове. Контракции не ми засичат, но при мен се появяват вечер основно, сутрин обикновено нямам.
Но ако шийката е наред, няма драма с контракциите.

# 412
Аз вече втори път ходя на тонове. Контракции не ми засичат, но при мен се появяват вечер основно, сутрин обикновено нямам.
Но ако шийката е наред, няма драма с контракциите.

Да, но пък шийка никога не ми е мерила. Само на 2рата фетална през ехографа. Утре съм на 3та - последна и ще се видим дали е в норма. Размер не ми казва, само дали е в норма или не.

# 413
По принцип винаги има разминаване в ехографите. Всеки мери по различен начин, а и много зависи от задехографското устройство.
Пъпната връв и плацентата би трябвало да ги гледат на всеки преглед, ако има нещо нередно смятам, че би трябвало да Ви кажат.

Въпреки че и това не е фактор, защото на мен следящата по здравна каса АГ само констатира, че изостава в растежа, но не ми беше казала каква е причината и колко е зле плацентата, което смятам за пълна подигравка и безотговорност. Както каза сегашния лекар, с който се опитваме да оправим нещата, “това е много немърливо следена бременност до сега, защо не ти е казала по-рано?”.

За това бих препоръчала да си питате за кръвотока към бебето как върви, а също така и степента на развитие на плацентата. Ако има някакъв проблем това би го издало най-лесно.

Иначе няма нищо страшно, биха предписали протеин за бременни за покачване на теглото на самото бебче, ако има някакъв проблем с наддаването на килограми.
Въпросът е, че на 4.11 друг АГ констатира, че е с около седмица напред, сега пък все едно е назад, притеснява ме малката разлика за 6 седмици (800гр), моя АГ за първи път коментира колко е теглото на бебето. Пита аз колко съм била, бащата колко е бил, ама колко да е показател това. Бащата е висок доста, аз щях да стана също доста висока, ако не беше един стрес на 11г., така че ако се вземе предвид наследствеността би трябвало да е по-голямо.
Значи не се прави нещо по-специално, за да се проследи пъпната връв и плацентата?

# 414
В мен пък се пробужда нов страх😅(всяка седмица нов).Започвам да изпитвам кофти чувство,че съм лоша майка.Страх ме е , че не знам нищо за гледането и кърменето, че ще ми го дадат и няма да знам даже как да го държа🙃.Моля ви препоръчайте ми някоя книга или как вие се подготвяте.Благодаря❤❤

# 415
В мен пък се пробужда нов страх😅(всяка седмица нов).Започвам да изпитвам кофти чувство,че съм лоша майка.Страх ме е , че не знам нищо за гледането и кърменето, че ще ми го дадат и няма да знам даже как да го държа🙃.Моля ви препоръчайте ми някоя книга или как вие се подготвяте.Благодаря❤❤

С ходене на уебинари и гледане на много лайфове 😬, тик-ток и инстаграм са ми пълни само с бебешки неща, чак е малко прекалено😃 галерията ми е пълна с примерни режими за сън,хранене и други.
Гледайте Ася Демирева, има много клипчета в ютуб☺

# 416
Спокойно, никой не се е родил научен. Онзи ден казвам на ММ “ти знаеш ли,че ще ставаме родители” 😂 и той си умря от смях “ти сега ли го осъзна”. Май наистина колкото повече наближа, толкова повече го осъзнавам и на моменти се шашкам, дали ще се справим. Аз лично все още нищо не съм гледала, нито чела. Взех си книга- “Ръководство на Д-р Спок: Най-важното за бебето”, но още не съм стигнала до нея. Тя е тип четиво за ден, два. Познанията ми се свеждат до  това, което знам от приятелки. В болницата ти показват основното- смяна на памперс, повиване, къпане, хранене, пози за сън. Живот и здраве, като ни изпишат ще се изредуват по една седмица вкъщи мама и свекърва ми за морална подкрепа, колкото да не съм сама.

# 417

Спомням си като ми дадоха за пръв път първото ми дете се чудех как да го извадя от кошарата в болницата. Гледах я тъпо около минута и просто я взех. После въпросите си идват с прибирането вкъщи и неволята учи. Иначе Ася Демирева е много полезна и забавна. И аз препоръчвам.

# 418
Нищо не съм чела и не мисля и да чета. Само един курс за първа помощ минах, защото е много важен. Природата си знае работата и ние инстинктивно знаем какво да правим, стига да си слушаме тялото и да общуваме с бебето. То си е нашето дете и ще си "каже" как си чевства добре и как не. Това е много по-добро от многостранни мнения, които само ни объркват. На мен от началото само ми даваха съвети, всеки човек различен съвет, често противоречащи си. Като се роди бебче, съм сигурна, че тялото ми ще ми "каже" какво и кяк трябва да го правя Simple Smile
Моята приятелка, която роди декември също беше като мен и каза, че всичко ти идва отвътре и знаеш какво да направиш.

Искайте си да ви мерят шийките, важно е. При мен я мерят с вагинален ехограф. Дори се учудвам, че не ги мерят при вас. Има значение относно риска от недоносване на бебето.

# 419
Здравейте момичета, аз съм с термин,12.03.2024 г,но съм с близнаци и може да се родят и февруари. Затова следя и вашата група. Искам да кажа за шийката е главно и основно нещо,което трябва да се следи от всеки лекар. Лично на мен ми я следят на всеки преглед и АГ и лекаря по фетална морфология. И задължително с вагинален ехограф. През корема мерене не е точен и ясен. Дори от ден едно до 27 г.с Аз бях на пролутекс именно за да я поддържаме здрава и дълга.

Общи условия

Активация на акаунт