🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 900
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Не сме казали на никой. Всъщност само с майка ми споделих, защото се оказа, че и тя е харесала същото име. Деликатно го подметна Grinning Е нямаше кка да не й кажа, че и ние на същото сме се спрели. Общо взето ще е кръстено на двама ни, на нашата любов хаха Иначе от родата ни питаха ни скоро, казахме, че още не сме измислили, за да не питат много. Но никой не ни се бърка за момента или да дава идеи.

Здравейте!

Всички ли сте измислили имена на вашите бебчета? Ако да споделяте ли с роднини и приятели?
Ние намислихме име и казахме на няколко човека и реакциите им изобщо не ми допаднаха. Направо се изнервих и много ме е яд че споделихме преди да е роди бебето.

# 721
...
Нещо обаче съм се здухала леко, защото почти два месеца, 6 и 7ми, повече си почивах и лежах и упражнения никакви не съм правила. Сега почнах нещо, но така съм изгубила кондиция, че не ми се занимава даже. А пък казват, че помагат за нормално раждане, по-лесно и леко. А много искам да раждам нормално, дай боже да имаме тази възможност.

Не е от лежането, аз не съм лежала и задух имам страшен, зависи от позицията на дечок, че още му се мести задника доста и плава.

Здравейте!

Всички ли сте измислили имена на вашите бебчета? Ако да споделяте ли с роднини и приятели?
Ние намислихме име и казахме на няколко човека и реакциите им изобщо не ми допаднаха. Направо се изнервих и много ме е яд че споделихме преди да е роди бебето.

Иначе ние го казахме, не спазахме нито една "традиция и повеля" за ужас на роднините.

# 722
Сдухала може би исках да кажа, не здухала хаха  ужас, не знам как се пише Grinning Иначе за задух, да, имам го и аз. Но ми е притеснено, че ми липсва движение и ще гледам да се мотивирам и наваксам

...
Нещо обаче съм се здухала леко, защото почти два месеца, 6 и 7ми, повече си почивах и лежах и упражнения никакви не съм правила. Сега почнах нещо, но така съм изгубила кондиция, че не ми се занимава даже. А пък казват, че помагат за нормално раждане, по-лесно и леко. А много искам да раждам нормално, дай боже да имаме тази възможност.

Не е от лежането, аз не съм лежала и задух имам страшен, зависи от позицията на дечок, че още му се мести задника доста и плава.

Здравейте!

Иначе ние го казахме, не спазахме нито една "традиция и повеля" за ужас на роднините.

# 723
Аз май разказах как нашата госпожица си го избра,но не помня тук или във ФБ, след като сведохме списъка до 5 имена, започнах да ги чета едно по едно и получих мощен ритник, който напълно съвпадна с моето желание. На баща си ще е кръстена. Принципно идеята беше на никой от родителите ни. На никой не сме казали името, само че ще е на нас, но опитите и подмятанията за това “колко щастлива щяла да бъде свекървата, ако е на нея” /другата и снаха и  бабата на ММ/ продължават.
При нас дебат имаше относно презимето дали да бъде директно името на бащата или с окончанието -ова, защото аз исках да е директно записано името на таткото. Вие какво избрахте?

Здравейте!

# 724
  • Варна
Мария аз чакам момче. Бях категорична че искам кратко име и презиме без окончание. Тъй като името на баща му е дълго съвсем ще стане километрична работата с окончанието. Изхождам от там, че аз съм а дълго име и презиме и цял живот не мога да се събера като се пиша.

# 725
На мен 99% от случаите, в които се взима името без окончанието, ми звучат страшно превзето.
И аз в началото не исках да е твърде дълго името точно заради писането, но предвид, че вече почти всичко се попълва електронно, не мисля, че и това е фактор, та нашето момче ще е с дълго име. Ако беше момиче, щеше да си е с окончанието за презиме.

# 726
И ние обмисляме презимето да бъде без окончание, звучи добре, а и таткото и той е с дълго име.

# 727
Имаме име отдавна, баткото помогна при избора, така че тайната не е съвсем запазена - той се изпусна пред всичките баби и дядовци Grinning на приятели и познати не сме казвали, чакаме го първо да се роди.

Презимето е на -ов, на мен така ми звучи по-добре в нашия случай, баткото също е така. Мисля, че по закон и двете деца трябва да са по един и същи начин, така че още първия път го направихме така, защото за момиче не ми харесва да е Мария Иван .... примерно, а не знаехме пола на второто. Не съм сигурна дали не е променен вече, де, но нещо такова бях чела тогава.

Днеска малко имах драма с тоновете, много беше висок моя пулс, вдигаше се и на бебето, така че утре ме връщат за повторение, казаха, че ако е пак така може да ме оставят в болницата. Моето обяснение е, че точно преди тоновете говорих с брат ми,  на когото скоро се налага операция и ми разказа какво ще е, така че според мен беше от притеснение за него, но ще видим утре. Хубавото е, че вече съм 35-та седмица, бебето все така върви седмица и половина напред, така че - каквото стане.
 Стискайте, моля ви, все пак палци утре да са по-добре!

# 728
Ние също избрахме презимето да е без окончание.

# 729
Аз даже и не знаех, че може името официално да е без окончание Grinning

# 730
  • Варна
Момичета, готови ли сте с багажа за болницата? Аз в неделя ще стягам моя, че след няколко дни влизам в 9-я.

# 731
Моя багаж уж почти беше готов, списъка кратък от болницата с уточнение “не носете много багаж”, обаче всеки ден слагам и вадя нещо. Само на бебето нещата са на 100%, като за изписването дрехите ще ги донесе таткото предния ден, иначе няма да се вместя в понятието “малко”. Ще бъда със сак и раница, ако съм пропуснала нещо ще ми донесат.

# 732
Аз вече влязох в 9тия месец, терминът ми е края на януари, но още не съм приготвила багажа. Ще приготвя засега само за мен, за детето после бащата ще донесе памперси и други неща. Имам идея какво трябва да има в багажа, защото ми е второ дете и може би затова не се притеснявам толкова, че още не е готов. 😁

# 733
И аз съм в 9ти месец, първо дете и нито багаж, нито подредени неща за бебето. Трябва да се организираме другата седмица...

# 734
Багажът е почти готов, като той е само за мен. За бебето осигуряват всичко в болницата, само комплектът за изписване ще ми го донесат в последствие. Толкова неща сложих, че почти цял куфар заех🤣
Всички дрешки 56размер са изпрани и изгладени (без чисто белите). Останалите мисля да ги оправям като се роди малката. Понаредила съм уж по шкафове, скринове, но не всичко. Дори не съм сигурна кое къде ще ми е удобно да стои. Следващата седмица мисля да пера калъфите за матрачетата, чаршафите да изгладя и прибера, за да ги постелят преди изписването. Много смесени чувства ме обвземат последно време. От една страна нямам търпение да се роди вече и да си я гледаме (а и да ми олекне), от друга - направо си ме е страх от раждането( как ще стане, ще удържа ли психически и физически и т.н)

Общи условия

Активация на акаунт