🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 509
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
И аз да се включа по темата със стяганията. От няколко дни и при мен са доста чести. На магнерот 3х2 съм, но си ги има. Повечето пъти са предимно вечер, но днес бяха цял ден и малко се притесних. Даже последната седмица ми се случва и докато спя. Не знам дали понякога не ги бъркам с движенията на бебчето като се разтяга или обръща. 
А вие усещате ли движенията на бебчетата много ниско долу?

# 76
Усещам бебчето предимно ниско долу. Стягания имам и докато спя, даже мислех да ви попитам дали съм единствена или не 😅.
Също съм на 3х2 Магнерот, но ако станат прекалено много пия Диаспорал 2х1.

# 77
Усещам бебчето предимно ниско долу. Стягания имам и докато спя, даже мислех да ви попитам дали съм единствена или не 😅.
Диаспорала го пиеш плюс магнерота или спираш магнерота и взимаш само Диаспорала. Иначе и аз я усещам доста ниско даже някой път като мърда и усещам корема като твърд но също не мога да различна дали е контракций или от самото мърдане(обръщане).

# 78
И аз се събуждам през нощта с доста твърд корем,сутрин също е такъв. Мислех си,че съм единствена. Иначе през деня се поуспокояват нещата , а съм на конски дози магнезий.

# 79
Диаспорала го взимам + Магнерота, но само при нужда. АГ ми препоръча така да правя, като започнат много контракции и наистина има ефект.
Иначе контракциите ги различавам по това, че ми става много опънато и дискомфортно. Като застане бебчо, така, че да му стърчи дупето или главата като го пипна се мърда 😁.
Диаспорала го пиеш плюс магнерота или спираш магнерота и взимаш само Диаспорала. Иначе и аз я усещам доста ниско даже някой път като мърда и усещам корема като твърд но също не мога да различна дали е контракций или от самото мърдане(обръщане).

# 80
Мен много ме наплаши проследяващият ме с тези контракции. Unamused Трябвало да лежа и да си почивам повече, но аз мисля, че при мен са по-скоро от напрежение, защото през последните две седмици съм кълбо от нерви, тревожност и паника. Grinning
Иначе аз ги усещам (ако са контракции въобще) чак нагоре към стомаха и гърлото. Преди поне бяха по-рядко. Не знам дали се е коментирали по-назад в темата, но предполагам са ви измервали дължината на шийката на матката. С какви размери сте?

# 81
Напоследък да походя 10 мин и почват веднага стяганията в корема - контракции. Както ми вървеше сравнително леко бременността през първите 5 месеца, с влизането в трети триместър направо ми се разказа играта от няколко седмици. Не мога да свърша нищо вкъщи реално, дори и дребна разходка вече е мъка с тези контракции. След 2 посещения в спешен кабинет най-после ми изписаха нещо - циклогест. Не знам дали някоя от вас го слага също.
Почнах да приемам и магнезий - веднъж по 200 мг на ден, макар че тук изобщо не се изписва и двама лекари ми казаха "пий го, но надали ще ти помогне". За жалост не се продават нито Магнерот, нито Диаспорал, може би те имат повече действие.

# 82
На мен док ми каза, че ако има стягане докато се мърда бебчо, не се брои за контракция. Иначе аз съм 2 месеца с такива и със сигурност вече ги различавам, иначе наистина лесно се бърка,  особено ако е без болка. Някой път се бърка с движенията на бебето, като се опъва или разтяга. Контракция ако е освен опъване има и болка лека от стягане на мускула в областта на пъпа. Може би може и силна да е болката, но поне за сега съм с лека такава или дискомфорт да кажем
Основно си лежа и пия диаспорал 3×1 от 400, иначе и на мен ми е трудно продължително вървене или работа в къщи. Ще взема да питам за утрогестан

# 83
Здравейте, момичета,

Днес бях на преглед, в 28+5 съм, но малката отговаря на 29+3. Вече е 1.5 кг Simple Smile много съм щастлива. Шийката я измериха 40 мм и казаха, че е добре. Бебето вече е с главата надолу. От края не месеца почвам тонове, иначе междувременно на 16.12 съм на трета ФМ.

Общо взето ми е много вълнуващо Grinning изследванията са ми ОК, хемоглобин 130, витамин Д, Б12, желязо всичко и в норма. Феритинът ми е само нисък, но нищо не ми казаха за него, вероятно защото желязото е още Ок.

Сложиха ме обаче на диета. Въпреки ме Начев каза, че резултатите от обременяването ми са ОК, захарта на 120 Мин била завишена. Трябва да ограничавам сладкото, тестото, картофи и ориз. Аз съм +10кг така че се надявам диетата да се отрази добре и на моите кг Grinning

Слава Богу при мен до момента контракции и други неприятни усещания няма. Надявам се, като се появят, да мога да ги разпозная своевременно. Казаха ми, че подготвителните скоро ще започнат.

# 84
Веднъж по 200 мг на ден не е ли прекалено малко? Магнерота, където пием тук е 500 мг, следователно 3х2 става 3000 мг на ден. Диаспорала, който взимам допълнително при нужда е 250 мг. Става си сериозна доза.
Защо не пробвате да го завишите, да видите дали ще има ефект върху контракциите?
Циклогеста не е ли от типа Утрогестан?
Аз слагах Утрогестан до преди 2 седмици. Когато направих преглед при лекаря, при който ще раждам (за първи път ходя при него) той ми каза, че в толкова напреднала бременност няма никакъв смисъл от допълнително прогестерон, особено ако шийката е добре. Моята я измери 4 см. Обясни ми, че контракциите се повлияват само от по-голяма доза магнезий, дори ми препоръча повече разходки (а досега следящата АГ ме караше само да лежа). Та Утрогестана го спрях и аз вече, не съм усетила някаква промяна, нито към по-добро, нито към по-лошо (слава на Бога) 😅.
Напоследък да походя 10 мин и почват веднага стяганията в корема - контракции. Както ми вървеше сравнително леко бременността през първите 5 месеца, с влизането в трети триместър направо ми се разказа играта от няколко седмици. Не мога да свърша нищо вкъщи реално, дори и дребна разходка вече е мъка с тези контракции. След 2 посещения в спешен кабинет най-после ми изписаха нещо - циклогест. Не знам дали някоя от вас го слага също.
Почнах да приемам и магнезий - веднъж по 200 мг на ден, макар че тук изобщо не се изписва и двама лекари ми казаха "пий го, но надали ще ти помогне". За жалост не се продават нито Магнерот, нито Диаспорал, може би те имат повече действие.

# 85
Анонимна, 200 мг. е количеството чист магнезий, извлечен от 1250 мг. магнезиев цитрат. Магнерот е от 500 мг., но количеството чист магнезий в него е по-ниско, затова е различна дозата. По принцип препоръчителният дневен прием на магнезий е 400 мг (чист) и тъй като имам и в мултивитамина, докторът ми каза да не взимам повече ог 200 мг.
Да, циклогест е прогестерон, на мен ми казаха, че в трети триместър го изписват при болежки като моите. Така или иначе вече разбрах, че практиките в Испания и България са много различни. От споделяното от Вас разбирам, че в Бг много неща се изписват дори и превантивно, докато в Испания не е така - само ако опре ножът до кокала. Аз лично съм фен на първия подход и като цяло обичам да се бухам с всякакви добавки и хапчета, за жалост обаче тук не изписват. Проследяването на бременността също е доста различно и за нормално протичаща бременност, каквато водят моята, въпреки че исках да ме сложат в рискова, защото имам определени предпоставки за това, има точно 4 прегледа от лекар и 4 посещения при акушерка - това е по "здравна каса". Тонове се проследяват единствено от 40 г.с., което също е скандално за мен (предвид как споделяте, че повечето скоро ще започнете да ходите и на това), но това е положението за жалост.

# 86
Сега разбирам. Иначе и аз бях с болки и силни контракции в 20 и някоя седмица (не помня коя точно). Вливаше ми Кормагнезин (който уж е с по-високо съдържание на магнезий), парацетамол банка, както и слагах свещички Волтарен (отново като обезболяващо). Не знам колко е имало ефект, обаче не съм имала сериозни болки от тогава, единствено при по-силни контракции.
Сега без Утрогестан не е по-различно положението.
Надявам се да намерите нещото, което ще повлияе добре състоянието, както и всичко да бъде наред. 😊
Анонимна, 200 мг. е количеството чист магнезий, извлечен от 1250 мг. магнезиев цитрат. Магнерот е от 500 мг., но количеството чист магнезий в него е по-ниско, затова е различна дозата. По принцип препоръчителният дневен прием на магнезий е 400 мг (чист) и тъй като имам и в мултивитамина, докторът ми каза да не взимам повече ог 200 мг.
Да, циклогест е прогестерон, на мен ми казаха, че в трети триместър го изписват при болежки като моите. Така или иначе вече разбрах, че практиките в Испания и България са много различни. От споделяното от Вас разбирам, че в Бг много неща се изписват дори и превантивно, докато в Испания не е така - само ако опре ножът до кокала. Аз лично съм фен на първия подход и като цяло обичам да се бухам с всякакви добавки и хапчета, за жалост обаче тук не изписват. Проследяването на бременността също е доста различно и за нормално протичаща бременност, каквато водят моята, въпреки че исках да ме сложат в рискова, защото имам определени предпоставки за това, има точно 4 прегледа от лекар и 4 посещения при акушерка - това е по "здравна каса". Тонове се проследяват единствено от 40 г.с., което също е скандално за мен (предвид как споделяте, че повечето скоро ще започнете да ходите и на това), но това е положението за жалост.

# 87
Благодаря Hug, слагам утрогестана от няколко дни, но честно казано не забелязвам особена разлика, ще видим занапред. Това, което помага повече, е просто ограничаване на физическото натоварване, колкото и да ми е неприятно.

# 88
При мен утрогестана имаше голям ефект. Слагам го от може би втория месец без прекъсване, тъй като имах зацапване. При преглед се установи че шийката на матката е доста отпусната, но всичко се нормализира много бързо и ще го използвам до 34г.с.
Благодаря Hug, слагам утрогестана от няколко дни, но честно казано не забелязвам особена разлика, ще видим занапред. Това, което помага повече, е просто ограничаване на физическото натоварване, колкото и да ми е неприятно.

# 89
И аз тези дни съм с повече контракции. Пия много магнезий,.обаче имам чувството, че изобщо организмът ми не го приема и съответно не ми действа. От Утрогестана май имам най-много ефект.
Но малко да се напъни, наведа или поизморя или да натисна коремът, ако лежа странично и веднага контракция. Като имам проблеми със стомаха и газове, става ужас.
Другата седмица съм на тонове и преглед и се надявам шийката да си е ок. Последно на третата фатална си беше 39 мм.
Аз си мисля, че може би зачестиха, защото вече съм в 32 г.с. и са подготвителни

Общи условия

Активация на акаунт