🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 430
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Моят е особено "елегантно" поправен - черта през името и дописано новото Grinning

Пък същия начин и с работодателя.
Никой досега не ми е правил проблем.

# 61
Личната амбулаторна карта (ЛАК) не е документ на НЗОК. Съобразно промените в Наредбата за медицинската експертиза отпада вписването на болничните листове в личната амбулаторна карта (ЛАК) на лицето. Те се отразяват в Амбулаторен лист (бл. МЗ-НЗОК № 1).
Това е извадка от сайта а НОИ, въпреки това, навсякъде ми го искат, затова бях с три, все не го знам къде е и купувах нов. Много странно как да кажем при поискване, че не е задължителен

# 62
Личната амбулаторна карта (ЛАК) не е документ на НЗОК. Съобразно промените в Наредбата за медицинската експертиза отпада вписването на болничните листове в личната амбулаторна карта (ЛАК) на лицето. Те се отразяват в Амбулаторен лист (бл. МЗ-НЗОК № 1).
Това е извадка от сайта а НОИ, въпреки това, навсякъде ми го искат, затова бях с три, все не го знам къде е и купувах нов. Много странно как да кажем при поискване, че не е задължителен

То се оплакваха едно време как нещата не са електронни, сега реват що няма бумаги. Аз смятам този картон за отживелица, особено като всичко е електронно. Кога за последно ти го искаха? (и къде)

Моят е особено "елегантно" поправен - черта през името и дописано новото Grinning

Ако се наложи ще го коригирам и аз дърварски Grinning

# 63
Момичета в съзнателния си живот това го виждам за първи път. Никога, никъде не са ми искали такова нещо. Мисля си, ако имам сигурно ще е при личната ми лекарка, тя да го е получила,като наследство от предишната, защото си е поликлиника и се сменят, но документацията се предава по наследатво.

# 64
Въпросният картон си го купуваш сам, на мен са ми го искали единствено за дълги болнични (при бременност, операция, такива неща). Мъжът ми и до ден -днешен няма.

За всякакви по-кратки неща си ми пускат амбулаторен лист и болничен, не знам защо има разлика.

# 65
Имената не играят особена роля. Все пак има ЕГН и то остава непроменено.
ЛАК последно ми е искала м. януари. От август съм в болничен и ми съобщиха, че вече всичко е електронно.
Най-вероятно я искат някои, които все още нямат достъп до базата данни, съдържаща тази информация. Предполагам, че има гратисен период, в който може да се работи по двата начина.
Целта на ЛАК Е да се избегне застъпване на болнични, както и да се следят дните в неработоспособност, тъй като са ограничени. Определен брой от ЛК, ЛКК, а има и за гледане на дете.
Проверете на мястото, на което ще раждате какво изискват. За Майчин дом ЛАК е в списъка с искани документи.
Синята книжка върши работа при зъболекарите. Те пишат в нея. Например ако си имате близък зъболекар, който работи с НЗОК, правите едно избелване, а той "изписва" няколко пломби. И така се получават нещата с отстъпка.

# 66
Момичета, от вчера усещам една много неприятна болка в таза, усеща се като в дупето. Не знам как да го обясня по-точно. Може би нещо подобно като при овулация. (на моменти) Някоя да е изпитвала същото?

# 67
Момичета, от вчера усещам една много неприятна болка в таза, усеща се като в дупето. Не знам как да го обясня по-точно. Може би нещо подобно като при овулация. (на моменти) Някоя да е изпитвала същото?

Аз не изпитвам болки при овулация, но е същата бира, от седмица насам. Не си сама.

# 68

То се оплакваха едно време как нещата не са електронни, сега реват що няма бумаги. Аз смятам този картон за отживелица, особено като всичко е електронно. Кога за последно ти го искаха? (и къде)

Ако се наложи ще го коригирам и аз дърварски Grinning
Последно сега при болничния. Преди това за мои кратки болнични, за детето болнични, по-дълги болнични, ЛКК, изобщо за всички болнични от както съм взела първия...

# 69
Аз го усещам като мускулна треска на влагалището и отива към дупето. Не знам дали е същото но определено е странно.
Плюс ,че вечер почти не мога да дишам нормално и не спя от 2-3 седмици насам .

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:52 от posaranka

# 70
  • Варна
Такъв картон и аз имам, имах една манипулация преди 12 г.гогава го изкарах и сега пак ми го искаха. Той е като едновремешните детски картони, които имахме, но сега го ползват само за болнични и както са казали “дълги” болнични.
За разтягането и болките ги минах още преди месец бяха при мен. Адско беше, чак ми “гореше”едвам вървях…спирах да ми мине и пак тръгвах. Сега съм ок. До другия път.
Вечер и аз започнах много да не спя добре- запушен ми е носа, при всяко завъртане на ляво или дясно се будя. И със съня минах различни етапи. Киселините ми се завръщат понякога, сага краката и ръцете  ми се подуват доста, днес се разхождах из центъра и нямаше подуване. Това ще е… ще се разхождам.

# 71
Аз го усещам като мускулна треска на влагалището и отива към дупето. Не знам дали е същото но определено е странно.

И аз съм така, плюс спането. Влизаме в 8ми месец, ще става още по-тежко и зле, имайте предвид и се настройвайте Simple Smile

# 72
И аз усещам такова нещо, точно отдолу в най-високата вътрешна част на бедрата, мислех, че е мускулна треска от ходене или йога, но е постоянно, независимо от натоварването.

# 73
И аз съм така все едно имам мускулна треска във влагалището много е неприятно. Плюс не мога да спя пишкам по над 5 пъти вечер ужасно е имам и някаква тежест като чели в долната част на корема и тези дни имам и повече стягания а пия 3х2 магнерот и 3х2 но-шпа. Вече съм в 28 гс другата седмица съм на фетална и ще видим как върви госпожица та. Иначе картона за болнични и на мен ми го искат всеки път аз сън втори болничен сега. Вчера бях при Дяволов да ме види пак (преди съм разказвала моята история) та каза началото на януари с багажчето и в Майчин дом. Бях се на строила, че поне след 15 януари ще да е ама не. За сега иначе всичко си е добре плацентата е повече от добре но каза че е още рано да се отпускаме все пак има доста време ама дано си остане така, че с баткото беше със петна и започна да зрее още преди 20 седмица ама я добутахме някак си до 36.Та това е от мен ще пиша след феталната. Вие правите ли вече и колко те аха бебетата. Последно при следя щата АГ бях в 26гс и тогава тежеше 900гр.каза че си отговаря точно.

# 74
Аз също имам стягания въпреки,че пия диаспорал, както и честото пишкане, това просто не изчезна, но се старая и да пия повече вода, защото дехидратацията причинява контракции. Вчера на преглед АГ пита дали сме мислили за трета фетална. Казах, че няма да правим, при положение, че втората, която реално е най-важната е минала без забележки, както и ехокардиографията. Отделно на всеки преглед бебка върви добре с развитието. Относно кг, аз съм вече в 31г.с.+6 и бебка е почти 2 кг без малко. На предния преглед преди 10дена беше 1,8кг.

Общи условия

Активация на акаунт