🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 743
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Последно, преди 2 седмици беше 11 дни назад, а плацентата вървеше към 3-та степен, но все още беше 2-ра. 
Здравей, вчера писах в януарската тема точно за тоновете, описах процеса как минава. Като цяло всеки лекар преценява кога да започнат тоновете. Следящата АГ ме посъветва да ги започна в 28 г.с. още, но лекарят, при който ще раждам каза, че преди 32 г.с. няма смисъл. Вчера бях в 32 г.с., като ще ги правя 2 пъти в седмицата, понеже съм със застаряваща плацента и трябва да следим бебето. Лично при мен, когато ходя на тонове не ми правят преглед, а само запис на сърдечната дейност + движения и контракции. След това ги пращам на лекаря за разчитане. Следващата седмица ще се видим и ще измери дали е наддал малко поне от протеините, понеже вървим назад. За раждане сме обсъждали секцио, като каза, че след 38 г.с. можем да го направим, стига да е минал 2,500 кг., отново заради застаряващата плацента - по-рано.
Здравейте, момичета, от коя седмица започват да правят записи на тоновете и през колко време са? На тези прегледи само тоновете ли следят или правят и преглед? На всеки преглед ли ви казват размери или си питате? Обсъдихте ли вече с наблюдаващите ви АГ начин на раждане и тези със секцио колко по-рано ви планират операциите?
На мен ще ми е второ раждане с термин 8 март, но от предното мина доста време и съм забравила всички тези неща, а и родих преносено бебе с 10 дена, но два дни след термина лежах седмица, за да увеличим теглото на бебето, тъй като беше много мъничко, защото през цялата бременност бях свалила 17 кг, в момента съм +6кг и бебето си отговаря на размерите за седмицата. Утре съм на доктор и ми се иска да си изясня тези въпроси преди прегледа. Предварително благодаря Hug

С колко дни изостава? И коя степен ти е плацентата

Моята също е втора степен. 32 седмица. Не са ми казвали че е остаряла. И в интернет гледах че е нормално в тези седмици да е 2

# 151
Нямам идея да ти кажа, обаче беше доста калцифицирана и дори аз ги видях калцификатите. 😀 Както каза доктора “виж как свети”. Според него това е и причината за изоставането на бебето. Та затова съм на протеини, да го подхраним.

# 152
Здравейте, момичета, от коя седмица започват да правят записи на тоновете и през колко време са? На тези прегледи само тоновете ли следят или правят и преглед? На всеки преглед ли ви казват размери или си питате? Обсъдихте ли вече с наблюдаващите ви АГ начин на раждане и тези със секцио колко по-рано ви планират операциите?
На мен ще ми е второ раждане с термин 8 март, но от предното мина доста време и съм забравила всички тези неща, а и родих преносено бебе с 10 дена, но два дни след термина лежах седмица, за да увеличим теглото на бебето, тъй като беше много мъничко, защото през цялата бременност бях свалила 17 кг, в момента съм +6кг и бебето си отговаря на размерите за седмицата. Утре съм на доктор и ми се иска да си изясня тези въпроси преди прегледа. Предварително благодаря Hug

Здравей!
Аз имах няколко вечери с контракции и затова лекарката ми предложи да направим тонове в 29г.с., тоест миналата седмица. Каза, че на тоновете ще се види дали и матката контрахира. Реално затова ги направихме малко по-рано. В крайна сметка всичко беше ок. Не ми е казала през колко време ще се правят. Накрая на прегледа трябваше да платя 70лв. Като ми каза че оттук нататък всеки ехограф се заплаща. Не знам дали при вас е така? По принцип съм с направление 9 за бременност.
Относно раждането, на мен ще ми е първо раждане и имам чувството, че само аз не съм решила как искам да родя. Нямам показатели за секцио до момента. Накратко това което ме притеснява в естественото раждане, е че не знам как ще протече, дали ще имам много шефове разкъсвания и колко силна ще е болката. За секциото ми е ясно какво се случва. Неизвестното ме притеснява Simple Smile Нито съм коментирала нещо с нея… Дори за болница не съм. Но задължително ще я питам другото посещение.

# 153
Здравей!
Аз имах няколко вечери с контракции и затова лекарката ми предложи да направим тонове в 29г.с., тоест миналата седмица. Каза, че на тоновете ще се види дали и матката контрахира. Реално затова ги направихме малко по-рано. В крайна сметка всичко беше ок. Не ми е казала през колко време ще се правят. Накрая на прегледа трябваше да платя 70лв. Като ми каза че оттук нататък всеки ехограф се заплаща. Не знам дали при вас е така? По принцип съм с направление 9 за бременност.
Относно раждането, на мен ще ми е първо раждане и имам чувството, че само аз не съм решила как искам да родя. Нямам показатели за секцио до момента. Накратко това което ме притеснява в естественото раждане, е че не знам как ще протече, дали ще имам много шефове разкъсвания и колко силна ще е болката. За секциото ми е ясно какво се случва. Неизвестното ме притеснява Simple Smile Нито съм коментирала нещо с нея… Дори за болница не съм. Но задължително ще я питам другото посещение.

Имаше някакви семинари как протича едно естествено раждане и как можем да намалим болката и да дишаме правилно. Надявамсе да ти помогнат.

# 154
Здравей, вчера писах в януарската тема точно за тоновете, описах процеса как минава. Като цяло всеки лекар преценява кога да започнат тоновете. Следящата АГ ме посъветва да ги започна в 28 г.с. още, но лекарят, при който ще раждам каза, че преди 32 г.с. няма смисъл. Вчера бях в 32 г.с., като ще ги правя 2 пъти в седмицата, понеже съм със застаряваща плацента и трябва да следим бебето. Лично при мен, когато ходя на тонове не ми правят преглед, а само запис на сърдечната дейност + движения и контракции. След това ги пращам на лекаря за разчитане. Следващата седмица ще се видим и ще измери дали е наддал малко поне от протеините, понеже вървим назад. За раждане сме обсъждали секцио, като каза, че след 38 г.с. можем да го направим, стига да е минал 2,500 кг., отново заради застаряващата плацента - по-рано.

Стискам палци всичко да е наред Hug
Само бъди спокойна аз родих 2400, 47 см, с плацента 3+, сега мога да кажа че е по-голям от мен и върви сравнително по-висок от връстниците си, въпреки, че в семейството няма много високи, по нищо не личи, че е бил мъничко бебе Grinning
Заради това само бъдете спокойни мамита и пожелавам всичко да бъде наред докато се приберете вкъщи с бебчета си, а после много много хубави моменти Heart

При мен започват от 32 гс., през 2 седмици ще са, ще вземат и изследвания някакви, междувременно си върви и ЖК и почти всяка седмица съм на лекар.
Секциото януари ще обсъждаме.

Аз днес нещо не съм ок. Мисля, че пак е от желязото, пих го през ноща. Пак се събуждам и ми е лошо. За щастие без повръщане. Закусих и легнах пак. Ще пия но шпа, че няма да я бъде май без хапче. Имам чувство, че гастрита ми се е обострил.
Ако имате възможност правете нещо разведряващо, за да не мислите, колкото повече нямам работа и ангажименти, толкова повече мисля и са все по-мрачни мислите. Бъдете позитивни на пук на всичко, остана малко по щастливия финал Hug

# 155
Много благодаря за куража! ❤ Нека пожеланията се връщат и на теб!
Стискам палци и при теб всичко да е наред, ще чакаме да кажеш как е минал прегледа! 🥰🍀

Стискам палци всичко да е наред Hug
Само бъди спокойна аз родих 2400, 47 см, с плацента 3+, сега мога да кажа че е по-голям от мен и върви сравнително по-висок от връстниците си, въпреки, че в семейството няма много високи, по нищо не личи, че е бил мъничко бебе Grinning
Заради това само бъдете спокойни мамита и пожелавам всичко да бъде наред докато се приберете вкъщи с бебчета си, а после много много хубави моменти Heart

# 156

Здравей!
Моето секцио беше по медицински причини, тъй като бях преносила и въпреки трите дена на системи, които да предизвикат контракции, такива изобщо не се появиха. секциото можех да избирам дали да е с пълна упойка или спинална, избрах да съм будна, тъй като много се стреснах преди мен имаше друга жена секцио, която донесоха в моята стая и след като се събуди беше във всички фази на емоционалното си състояние и беше ужасно. Всичко при мен мина сравнително леко, с изключение на момента в който ми казаха, че леко ще ме натиснат, направо си ми изкараха въздуха и получих паник атака, тъй като бях вързана на кръст на двете ръце. Но благодарение на анестезиоложката, която през цялото време беше при мен, бързо се освестих. Та сега след като знам тези неща ме е страх и от двете дали секцио дали естествено Grinning нооооо трябва и това да мине. Мислете че ще е само няколко часа Hug
Аз лично след секциото се възстанових изключително бързо, нямах никакви проблеми, за белег изобщо не може да се говори, защото направо липсва такъв, бях със 7 шефа, но изобщо не личи да е имало разрез. Освен това доста лекари познаха кой е оперирал без да казвам през годините, явно има и значение кой и как извършва интервенциите без значение дали са секцио или нормално

# 157
Аз чакам да започнат тоновете, но май ще видим кога точно тази седмица - в четвъртък съм на последна ФМ (30 гс), в неделя - на редовния преглед по ЖК.
Не сме коментирали още раждане, но засега всичко сочи към естествено - бебето е главично, плацентата се вдигна, аз силно предпочитам естествено раждане. Надявам се до края да се задържи всичко оптимално за това.
В нета и из форума има десетки спорове секцио vs естествено и аз не бих седнала да убеждавам никого, но лично аз за нищо на света не бих си причинила кроемна операция, ако няма причини за това. Около мен има различни случаи и на секцио, и на естествено. Никой (слава богу) не се е оплакал от кой знае какъв ужас и от двете, но видимо познатите ми след естествено, даже някои с по-дълго раждане, се връщат към живот, спорт и активности доста по-рано. А и аз съм си така - предпочитам да се измъча наведнъж в рамките на раждането и после бързо да съм тип топ отколкото да изкарам мега леко раждане без да усетя и после седмици наред да понасям дискомфорт от определени движения. Майка ми ме е родила за няма 5 часа и понеже съм нощно бебе, до сутринта е умряла от скука в Майчин дом и е обикаляла напред назад да си приказва с другите родилки и акушерките на смяна. Такова раждане искам и аз, дай боже.

# 158
Аз чакам да започнат тоновете, но май ще видим кога точно тази седмица - в четвъртък съм на последна ФМ (30 гс), в неделя - на редовния преглед по ЖК.
Не сме коментирали още раждане, но засега всичко сочи към естествено - бебето е главично, плацентата се вдигна, аз силно предпочитам естествено раждане. Надявам се до края да се задържи всичко оптимално за това.
В нета и из форума има десетки спорове секцио vs естествено и аз не бих седнала да убеждавам никого, но лично аз за нищо на света не бих си причинила кроемна операция, ако няма причини за това. Около мен има различни случаи и на секцио, и на естествено. Никой (слава богу) не се е оплакал от кой знае какъв ужас и от двете, но видимо познатите ми след естествено, даже някои с по-дълго раждане, се връщат към живот, спорт и активности доста по-рано. А и аз съм си така - предпочитам да се измъча наведнъж в рамките на раждането и после бързо да съм тип топ отколкото да изкарам мега леко раждане без да усетя и после седмици наред да понасям дискомфорт от определени движения. Майка ми ме е родила за няма 5 часа и понеже съм нощно бебе, до сутринта е умряла от скука в Майчин дом и е обикаляла напред назад да си приказва с другите родилки и акушерките на смяна. Такова раждане искам и аз, дай боже.
Пожелавам ти още по-леко раждане Hug
И аз съм за естественото раждане, ако няма предпоставки за секцио. Лично аз още с първото си бебе в четвърти месец доктора ми кажа, че с моя ханш със сигурност ще съм секцио, така и стана. Сега съм с коремна операция след перфорация на червата преди по-малко от година и предполагам, че това ще наложи отново секцио, но ще видим...чакам си, нямам търпение да дойде моментът от една страна, от друга страна нека още няколко седмици да остискам, че е ранон:grinning:

# 159
О да, като има показания и причина - разбира се. Simple Smile Може би в твоя случай наистина е по-сигурно секциото особено щом скоро си имала операция. И аз чакам вече с нетърпение, амa то хем е близо (ей ги къде са 2 месеца), хем не е особено близо. Grinning

# 160
Включвам се и аз. Почти 33г.с. Следващата седмица съм на преглед, следя се по ЗК. Моето АГ до този момент изобщо не е споменавал за следене на тонове, както и каква е възрастта на плацентата ми,изкоментирахме само датите на прегледите, които ще бъдат на две седмици и след това излиза в отпуска.
Настроила съм се за нормално раждане, стига да няма някаква медицинска причина за секцио.Бебка откакто се завъртя с главичката надолу изобщо не е мръднала, слава богу. Ако не пренося бебето, се очертава да раждам с дежурния екип в болницата, защото термина съвпада с отпуската му.
Имам едно питане, някой друг да има усещането, че му изтичат околоплодни води по малко. По капка две след уриниране и то не всеки път. Принципно там всичко е наред.

# 161
Аз имам такова притеснение, от над месец насам, 27 + 2 дни съм, капка върху бельото между ходенията до тоалетна, стои като мокричко петно с големината на монета, околоплодните води ми казват, че са ок. За себе си приех, че вероятно може би е урина, която не се изпишква докрай. Ддз, много го мислих, много четох, ама и мното дълго продължи, за да е другото и просто се примирих.

# 162
Аз преди 2 седмици ходих до спешното защото и аз реших, че са околоплодни. Като си готвех изведнъж усетих че ми стана влажно и на пръвръзката си беше леко жълто и воднисто. Писах на док той ме прати в спешното и вероятно съм била пишнала се оказа, правихме амнишур, че секрета беше отрицателен, но на превръзката положителен.

# 163
И аз имам такива течения, нормално е при бременност. Ако водите си излизат ок, при преглед.

Днес бях на първите тонове. Всичко е наред, вече ще ходя всяка седмица, преди термина е възможно и всеки ден/през ден.

Да похваля спрейчето на Better you с желязо- вдигнал ми се е хемоглобинът и то значително (от 105 на 118), желязото също ми е ок.
ТСХ се е вдигнал, беше 2.5, сега е 3.4, но май е нормално в този етап на бременността.

# 164
Момичета какви вани взехте за вашите бебчета? От толкова много модели се обърках, а искам вече да вземем

Общи условия

Активация на акаунт