🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 820
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте току що мина моята фетална в 29+3 бебка отговаря на 30+1 пораснала е 1500 каза докторката. Обаче ме прати утре на обременяване с глюкоза. От няколко дни са ми подути крайниците лепне ми устата постоянно съм жадна и уринирам много често. Дано не се окаже диабет. Ще пиша утре след резултата ще пускам и стерилна урина. Пуснахме и един секрет да видим какво ще излезне чеи аз имам такова изтичане от известно време насам.

# 166
Аз такива изтичания имам всеки ден но заедно с бялото течение сякаш(проверихме с реактив и всичко беше ок) 🤷♀При мен тоновете ще започнат в 34гс в Токуда. Нямам търпение и за трета фетална, само тогава виждам как изглежда бебето иначе на прегледите нищо не виждам . Апостолова ми каза ,че е безопасна ваксината за коклюш и се прави след 31 гс . Чудя й се ,а в сайта на РЗИ пише ,че поставят само след документ от АГ, който не ми даде.

# 167
  • Варна
Момичета какви вани взехте за вашите бебчета? От толкова много модели се обърках, а искам вече да вземем
ето тази взех https://www.store.bg/p325794/bebeshka-vana-s-izhod-za-ottichane-lorelli.html

# 168
Момичета какви вани взехте за вашите бебчета? От толкова много модели се обърках, а искам вече да вземем

Сгъваема вана за бебе stokke, с подложка + стойка.

# 169
Стискам палци да не е диабет!

Ние за ваничка ще изчакаме. В темите тук препоръчват по-опитните майки бебето да се къпе легнало по коремче на ръката на бащата, например и само се полива. Вече за ваничка по-натам. Още повече и че цялото тяло се къпе веднъж в седмицата, само дупето се замива всеки ден. Аз така мисля.да действаме с къпането.

# 170
Как така се къпе цялото веднъж в седмицата?Blush
За първи път чувам такова нещо.
По коремче и само дупето съм го мила по няколко пъти на ден. Но и цялото всеки ден.
Това си е вечерна рутина. Баня, масаж, кърмене и сладки сънища за 3-4 часа хаха
Охх, че ми стана смешно. В същото време се чувствам някак все едно съм се самопрецакала...

# 171
По другите теми опитните майки това споделят, а и последните проучвания са такива - в училищата за бременни дават такива препоръки. За мен има логика,.защоно бебешката кожа е много чувствителна и къпане всеки ден може да доведе до раздразнение и дерматити. Пък и едно новородено,.освен дупето, друго не се цапа.

Вече всичко си е въпрос на избор, разбира се.

# 172

Сгъваема вана за бебе stokke, с подложка + стойка.

И аз взех същото. Удобна е, че не заема много място.

# 173
Разбира се. Все пак и изкисването в сол не е ок вече, и опъване на крачетата...
Различни промени се случват и нормално.
Аз ще си го къпя всеки ден. Защото се изпотяват и започват да се подсичат на различни места. Като вратлето, свивките зад коляно и т.н. А и ми е кеф да си го сложа по корем и да му правя масаж с два пръста Simple Smile

По другите теми опитните майки това споделят, а и последните проучвания са такива - в училищата за бременни дават такива препоръки. За мен има логика,.защоно бебешката кожа е много чувствителна и къпане всеки ден може да доведе до раздразнение и дерматити. Пък и едно новородено,.освен дупето, друго не се цапа.

# 174
Разбира се. Все пак и изкисването в сол не е ок вече, и опъване на крачетата...
Различни промени се случват и нормално.
Аз ще си го къпя всеки ден. Защото се изпотяват и започват да се подсичат на различни места. Като вратлето, свивките зад коляно и т.н. А и ми е кеф да си го сложа по корем и да му правя масаж с два пръста Simple Smile

И аз ще къпя всеки ден, само с вода, като ритуал. Една роднина така само замиваше, като ставаше време за къпане разбираха в съседен град. сега детето е почти пълнолетна, не иска да се къпе все още/избягва го максимално, каквото и да и се приказва.

# 175
Да, 100 про не се къпе сега почти пълнолетното дете, защото не е било къпано всеки ден като новородено ...
Наистина педиатрите препоръчват новородените да не се къпят всеки ден, а до 2-3 пъти седмично. Значително намалява шансът от развитие на атопични дерматити. Бебешката кожа е много чувствителна и се изсушава доста дори и от къпане само с вода.

# 176
Големият ми син е с атопичен дерматит, няколко лекари препоръчаха тогава два пъти седмично да се къпе цялото бебе, а на всяко изхождане да се мие дупето с вода и сапун. Мокри кърпички почти не сме използвали , само ако се наложи нещо инцидентно навън.

За вана - ние взехме обикновена вана на Лорели със стойка, за да не се навеждаме, предния път подобно нещо ни свърши работа.

Моите тонове ще започнат от 34 седмица, засега бебето върви голямо доста (вече е 1900 гр), но пък на морфологията казаха, че "много, много дълга шийка, няма да се ражда скоро този герой". Другата седмица съм при израждащия, за да говорим малко по-конкретно за раждане, аз се надявам на възможно най-късна дата за секциото, пък да видим (предният път имаше усложнения и се наложи спешно секцио, този път казаха направо да си го планираме, защото вероятно по същия начин ще завърши така или иначе).

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:41 от Alyssa

# 177
Аз харесах една сгъваема ваничка има я в почти всички сайтове и магазини, но не сме взимали.
От познати знам, че първоначално е по-лесно да се къпе на мивката, та плана е такъв. Вече сме се договорили с таткото, той ще къпе в началото, ще реже нокти и така.. някак си е по-смел. 🤭

# 178
Искам да кажа, че аз съм си правила експеримент с къпането. Но върху себе си.
И да - като спрях измиващ продукт, нямах нужда и овлажняващ такъв. И се приключи със сухата кожа и различни кожни диагнози.
Всичко е индивидуално и в процес.
Къпането, за мен, не е лекарство под час, а необходимост. И всеки има различна необходимост. Пък и всяка си знае най-добре за нейното.
Мокрите кърпи ги мразя по принцип.
При налична течаща вода да се маже с тях, за мен, е престъпление.

# 179
Мокрите кърпи правят дерматити. Аз за себе си не ползвам, не пък за бебче. Имаме вкъщи и то бебешки, ползвала съм няколко пъти и ми пари после. Водичка си е достатъчна, даже за момче смятам, че не е нужно и всеки път. Ще го мисля на място, като дойде как ще е.

Ние днес обсъдихме и раждането, аз.съм почти 33 г.с., никакво секцио каза д-р Апостолова. Честно казано ми олекна, от самото начало усещам, че трябва да е естествено, тялото ми го иска и бебето ми го иска Simple Smile
Ще направя само един преглед при очен и тест за активни херпесни, за да знам, че всичко е точно. Нямам търпение вече,.даже и за самото раждане се вълнувам. За мен това е прекрасен процес, през който трябва жените да минем Heart
Аз започнах да хапвам извара, за да може да помогне за кърмата. Вече имам малко и се надявам всичко да си е наред там. В 37 г.с. трябва да спра магнезия, в 35 г.с. Натаспина. Започвам всяка седмица тонове. Хвана ме и нестинг инстинкта, а не вярвах, та сега съм на вълна подготовка за бебето. Мъжът ми и той прихваща от мен, та е една идилия вкъщи. А хормоните ми така да го правят симпатичен мъжа ми, а все още трябва да се въздържаме от интимности и едвам издържам. Но към края на месеца АГ каза даже, че е препоръчително, та нямам търпение Grin

Момичета , а хри вас има ли нарастнали банки? При мен три са се доста уголемили и се чудя дали да ги проверявам, но сигурно е от хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт