🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 954
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
И аз до сега не съм била на тонове, ще започнат от 36г.с. Това малко ме притесни, тъй като бебка от началото си върви с 1 седмица напред и всъщност ще отговаря на 37ма… В януарската група във фейсбук толкова много бебчета се родиха декември (и то започнаха от началото на месеца), че се надявам поне едни тонове да изкарам да видя какво е.
Мм ще си вземе полагащия отпуск, защото ще сме си само двамата, няма да имаме баби/дядовци, които да живеят при нас или да идват всеки ден.
За козметика взехме всичко на Бебо.
Името на бебка при мен се знаеше още преди да забременея (имах си имена и за двата пола) и няма драми или коментари (поне пред мен не е имало). Честно казано не разбирам защо се месят за такива  неща.. живеем в други времена вече

# 646
И аз до сега не съм била на тонове, ще започнат от 36г.с. Това малко ме притесни, тъй като бебка от началото си върви с 1 седмица напред и всъщност ще отговаря на 37ма… В януарската група във фейсбук толкова много бебчета се родиха декември (и то започнаха от началото на месеца), че се надявам поне едни тонове да изкарам да видя какво е.
Мм ще си вземе полагащия отпуск, защото ще сме си само двамата, няма да имаме баби/дядовци, които да живеят при нас или да идват всеки ден.
За козметика взехме всичко на Бебо.
Името на бебка при мен се знаеше още преди да забременея (имах си имена и за двата пола) и няма драми или коментари (поне пред мен не е имало). Честно казано не разбирам защо се месят за такива  неща.. живеем в други времена вече

Това че бебето върви една седмица напред не е гаранция че ще се роди по рано Simple Smile

# 647
Момичета, случи се чудо! Стяганията май спряха!

Малко предиостория, множество травми на кокалите, ортопедични операции, вечен недостиг уж съм имала на калции, вродена слаба колагенна тъкан. Винаги пия за нещо по проблемите добавки и нямаме ядове вече, до бременността.

След жестоки нощни крампи стигащи до викове питах аг-то, горе долу каза да пия чай Grinning Разрових форума, някъде намерих, че една жена е пила калций и магнезий и се решил проблема. Питах аг-то може ли конкретни витамини да си допия с калций, каза да. Освен че нямам крампи, нямам и бракстън хикс, освен това и две вечери си забравям 2 таблетки магнезий и няма драми (преди имах ненормално количество стягания ако пропусна дори едно взимане).

Във витамините за бременни имам 500 мг и в тези витамини още толкова (заедно с още 100 глупости).

Не взимайте нищо на своя глава - питайте аг! Това че за мен работи не означава, че за вас няма да е опасно!

Иначе за киселините, имам чувството, че зависи от позицията на детето, две седмици ми разката играта. Завъртя се малко настрани и сега нямам. Същото е и с пишкането. Сега спя до 6 сутринта!

# 648
Момичета, днес прегледа ми не мина толкова розово, колкото си го представях. Бебка изобщо не я гледаха, теглеха, мериха. Директно доктора си ме включи на тонове. Снощното ми според мен “преяждане” и подуване с болки през цялата нощ се оказаха чисти контракции. Сутринта едвам се обух с някакви прорязващи болки, буквално си ходех като пингвин. За 20мин апарата улови 5 контракции. Доктора ме прегледа каза, че няма разкритие, но като цяло не е добре положението и е твърде рано. Имах две опции оставам в болницата на системи или се прибирам вкъщи и започвам отново магнерот и пазя леглото и дивана. Първата директно ми отпадна.

Козметика за бебетo:
-за измиване и лосионче- Uriage, големи разфасовки 1л/0,5л, на много добра цена от Нотино. Ще видим дали бебето ще е доволно от избора или ще сменяме.
-за подсичане- Судокрем
-прах за пране- течен на Персил, разгледах и подуших всички възможни от Сано до Ариел и на мен лично повечето ми миришат на някакви химии, спрях се на този.
-препарат за петна- Frosch
-препарат за съдове- Бочко

Понеже се дискутираше темата за държавните болници- бях в болницата, в която ще раждам. Тя е държавна. Изключително мило и топло отношение- двамата лекари, които ме прегледаха, акушерката, санитарката. Обстановката беше приятна, чисто, подредено. Не е “тежък лукс”, но в никакъв случай не е така, както се описва и в никакъв случай не е мизерно.

# 649
Момичета, днес прегледа ми не мина толкова розово, колкото си го представях. Бебка изобщо не я гледаха, теглеха, мериха. Директно доктора си ме включи на тонове. Снощното ми според мен “преяждане” и подуване с болки през цялата нощ се оказаха чисти контракции. Сутринта едвам се обух с някакви прорязващи болки, буквално си ходех като пингвин. За 20мин апарата улови 5 контракции. Доктора ме прегледа каза, че няма разкритие, но като цяло не е добре положението и е твърде рано. Имах две опции оставам в болницата на системи или се прибирам вкъщи и започвам отново магнерот и пазя леглото и дивана. Първата директно ми отпадна.

Ти не си пила магнерот? Мислех да го намаля, ама ме разубеждаваш. Аз щях сигурно да се уплаша и да ме приемат.

В коя седмица си? Стискам палци!

# 650
В 35+3г.с. АГ ми изписа магнерот преди повече от месец със схема сутрин 2таблетки и вечер диаспорал прахче, но аз от таблетките повърнах два път / при мен си е психологичен проблем още от дете с такъв тип таблетки /и ми смени схемата на сутрин и вечер диаспорал. Сега отново ще съм на Магнерот сутрин и вечер по 2т, а на обяд диаспорал + нош па, но само по 1 таблетка, ако преценя.

Ти не си пила магнерот? Мислех да го намаля, ама ме разубеждаваш. Аз щях сигурно да се уплаша и да ме приемат.

В коя седмица си? Стискам палци!

# 651
В 35+3г.с. АГ ми изписа магнерот преди повече от месец със схема сутрин 2таблетки и вечер диаспорал прахче, но аз от таблетките повърнах два път / при мен си е психологичен проблем още от дете с такъв тип таблетки /и ми смени схемата на сутрин и вечер диаспорал. Сега отново ще съм на Магнерот сутрин и вечер по 2т, а на обяд диаспорал + нош па, но само по 1 таблетка, ако преценя.

Съчувствам ти. В момента пия по 18 парчета на ден.

Тук вкъщи е голяма драма с хапчетата, а капсули не поглежда мм или свекървата. Накрая започнах да им ги разтварям, засега работи. Твърдите ги стривах на прах, пак с повече течност успяват. В пъти по-лесно е да дам хапче на 10 килограмовия ми котарак (а той се противи, вярвайте) отколкото на мм. Дано малкият да не е такъв.

# 652
И при мен БХ са болезнени вече и ми спират въздуха, направо не мога да ходя, краката ми се парализират. На 31.12 съм на преглед и дано всичко да е наред. Аз ходя вече всяка седмица за тонове и поне от тази гл.точка ми е спокойно.

Аз взех всичко на Бебо, вкл. за съдовете и прането. Похвалиха ми ги. Мустела не ги харесвам, ако Бебо не е ок, ще взема Uriage или Bioderma.

# 653
Утре съм на първи тонове аз (34+ 3), надявам се всичко да е наред.  Да не казвам голяма дума, ама ако не са вирусите, дето ги носи баткото (сега сме със сополи и кашлица), добре се чувствам.  Контракции все още никакви не съм усещала, коремът си е там, но не ми пречи като цяло, ще видим до края дали ще се задържи така.

За козметика - взех няколко неща да пробваме, че баткото се обриваше от половината препоръчвана козметика, така че сега имам малки разфасовки на Sebamed (което на голямото беше фаворит), Wooden spoon, Бочко, ще ги погледна и тези Бебо. Мустела и а-дерма предния път ми правеха проблеми, така че засега не съм купувала от тях, но ако нищо друго не сработи и от тях бих взела.
Педиатърът предния път ни посъветва никога като ползвам нов крем да не мажаа цялото тяло, за да може да се проследи как се отразява. Така хванах, че си обрива от определени неща - мажа само десния крак и като на следващия ден само той е с обрив - от крема е. Така и сравнявах - левият със Себамед, десният с нещо друго и гледам резултати Grinning
За дупе бях супер доволна от Галафарм, едно мазна коремче в розова кутийка, мисля, че "македонски крем" му казваха, вълшебно беше, а в същото време супер евтино и без агресивни съставки.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 16:09 от Alyssa

# 654
Кремчето на Галафарм още в болницата ми го препоръчаха да мажа обилно за да избегнем сраствания на срамните устнички при бебето. Сега ще си го взема пак.
Против подсичане,след като съм пробвала всичко , отново ще заложа на крем Здраве/не бебешкия,а този от едно време/ и пелени от ДМ. От памперс малката беше винаги зачервена,не пропускат,но и не попиват добре.Кожата оставаше влажна и съответно зачервена.Пуфис смърдят ужасно,най-доволна бях от DM-ските.
За измивен гел и лосион Uriage /огромни разфасовки,но икономични и хубави/

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 13:20 от soulfy

# 655
Пазете се. Не е лошо да си лежи човек Simple Smile При мен най-напред беше наложително, после реших, че така ще е до края. Само октомври и ноември съм била без приготвен багаж за болницата. За 1 месец имам 40 000 крачки...

Козметиката ми е Бебо. Готов комплект си взех. За подсичане ще си взема Бепантен, въпреки че опита ми е, че няма нужда от такъв, ако мокрите кърпи се ползват инцидентно.
С първото ползвах Себамед и Мустела. Мисля, че от Себамед получаваше едно като розов лишей.

Допълвам: Мисля да си взема и неща от аптека. Да си имам. Еспумизан за колики, Тетрисал за нослето и Панадол бебе. Както и адаптирано мляко ще си взема една кутия.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 17:25 от GNA2021

# 656
Ние ще вземем олио за тяло и шампоан на Хип, а за подсичане - павловича мас.

# 657
Момичета, относно козметиката, колебая се между Bioderma abc, Uriage и Weleda. Знам, че и трите са много добри козметики за новородено, но се чудя коя от тях да избера.

# 658
  • България
Майка ми ме зареди с Джонсън и още една без мирис от Англия. От тук ще взема на Бочко още няколко неща, а за съдовете на малкия мисля нещо от ДМ да взема.

# 659
  • Варна
Аз утре съм на ЖК и тонове. След нова година ще приготвям багажа, че знам ли…
За козметиката везех: Бебо, такава ползвах в болницата, подариха ми сет на мустела, а от една лекция имам мостри на  юриаж, та имам разнообразие ще видим.
За съдове и дезинфекция на повърхности взех Фрош.
Прах за пране -Тео бебе лилав.
Спрей за петна взех на ДМ.
Мокри кърпи на Бебо взех, памперси- памперс премиум кеър.

Общи условия

Активация на акаунт