🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 940
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • България
Аз утре съм на ЖК и тонове. След нова година ще приготвям багажа, че знам ли…
За козметиката везех: Бебо, такава ползвах в болницата, подариха ми сет на мустела, а от една лекция имам мостри на  юриаж, та имам разнообразие ще видим.
За съдове и дезинфекция на повърхности взех Фрош.
Прах за пране -Тео бебе лилав.
Спрей за петна взех на ДМ.
Мокри кърпи на Бебо взех, памперси- памперс премиум кеър.

Кой спрей взе, Дейзи? И кой на Грил? Универсалния ли?

Иначе и аз харесах Тео бебе лилав, даже днес започнах да пера дрешките. Памперси взех на Huggies.

# 661
  • Варна
За козметиката везех: Бебо, такава ползвах в болницата, подариха ми сет на мустела, а от една лекция имам мостри на  юриаж, та имам разнообразие ще видим.

Иначе и аз харесах Тео бебе лилав, даже днес започнах да пера дрешките. Памперси взех на Huggies.
Не те разбрах много, но качвам снимките. Ако има нещо питай.

# 662
Този за петната на ДМ е един път, ползвам го вече няколко години, както и сухия вариант мисля че го водят “сол”. Не бях много сигурна за бебе дали ще става и взех бебешки за петна. Бебешкия го пробвах даже, също е много добър.

Момичета да ви питам за козметиката на бебето, целите бутилки ли ще носите или ще ползвате от тези сетове, които са за път, защото нали “не трябва да ходим с много багаж”, а те са си обемни. 🤔
За козметиката везех: Бебо, такава ползвах в болницата, подариха ми сет на мустела, а от една лекция имам мостри на  юриаж, та имам разнообразие ще видим.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 22:13 от Mariq878

# 663
Имам такива малки опаковки за път по 50-100мл и ще ги напълня с моята козметика. Все пак за 3 дни.. И ти си моята седмица,събра ли багажа за родилното ,че аз все го отлагам 😀
Този за петната на ДМ е един път, ползвам го вече няколко години, както и сухия вариант мисля че го водят “сол”. Не бях много сигурна за бебе дали ще става и взех бебешки за петна. Бебешкия го пробвах даже, също е много добър.

Момичета да ви питам за козметиката, целите бутилки ли ще носите или ще ползвате от тези сетове, които са за път, защото нали “не трябва да ходим с много багаж”, а те са си обемни. 🤔
За козметиката везех: Бебо, такава ползвах в болницата, подариха ми сет на мустела, а от една лекция имам мостри на  юриаж, та имам разнообразие ще видим.

# 664
И аз имам от малките опаковки доста и се чудя дали и на бебето да не напълня, защото едното е литър, а другото половин литър.
Още не съм събрала багажа, но след днес, утре това ми е първата задача. Да си е готов, за да нямаме допълнителни екстремни ситуации.

Имам такива малки опаковки за път по 50-100мл и ще ги напълня с моята козметика. Все пак за 3 дни.. И ти си моята седмица,събра ли багажа за родилното ,че аз все го отлагам 😀

Момичета да ви питам за козметиката, целите бутилки ли ще носите или ще ползвате от тези сетове, които са за път, защото нали “не трябва да ходим с много багаж”, а те са си обемни. 🤔

# 665
  • България

Точно това питах, ама аутокоректа... 🤣 Мерси!

# 666
Момичета, минавам на отчет. 35+1, бебчо тежи вече 2200 🥳. За 2 седмици е наддал с 400 грама, което е супер. Още вървим назад, обаче протеините и Дексаметазона, са си оказали влияние. Продължавам ударно с протеина, магнезия също го продължавам все още 3х2.
Даже ми измести датата за секцио с няколко дни, да има време да наддаде с още мъничко поне. Плацентата не е много добре, но доплерите и тоновете на бебчо са отлични.
Стискайте палци да ударим 2500 до датата за секцио. 😊

# 667
Относно козметиката в багажа: имам запазени мостри  шампоан и душ гел, и ще си взема тях. Взела съм си и малък сух шампоан.
Бебешка козметика няма да нося. Акушерките го къпят и връщат облечено (така беше преди 13 год. в МД). Няма смисъл да ги нося, защото трябва да то съблича отново, мажа и става много дълга процедура.
За бебето ще нося само комплекта за изписване, залъгалка, шише и малко препарат за миене.

# 668
Момичета, може ли да споделите какви са стойностите на желязото ви в последния триместър? И съответно от кога и по колко мг на ден приемате желязо, за да вдигате стойността (ако е имало нужда)?
Днес очаквам да ми излезе последния резултат, но се допитвам и до вас, тъй като до сега максимално ми е било със стойност 9.3 ( а в някои лаборатории в норма е над 10). Приемам от известно време сорбифер дурулес, преди това приемах по 15мг на ден (което е в комбинираните добавки). Според аг няма нищо притеснително, но като че ли на мен ми се иска да го вдигна повечко, за да не съм тотален парцал след раждането (все пак се губи не малко количество, ако се наложи секцио, а и след това продължава да се губи). Благодаря на отзовалите се!

# 669
Момичета, може ли да споделите какви са стойностите на желязото ви в последния триместър? И съответно от кога и по колко мг на ден приемате желязо, за да вдигате стойността (ако е имало нужда)?
Днес очаквам да ми излезе последния резултат, но се допитвам и до вас, тъй като до сега максимално ми е било със стойност 9.3 ( а в някои лаборатории в норма е над 10). Приемам от известно време сорбифер дурулес, преди това приемах по 15мг на ден (което е в комбинираните добавки). Според аг няма нищо притеснително, но като че ли на мен ми се иска да го вдигна повечко, за да не съм тотален парцал след раждането (все пак се губи не малко количество, ако се наложи секцио, а и след това продължава да се губи). Благодаря на отзовалите се!

Приемам същото като теб, преди две седмици беше така:
17.5 umol/L 5.00 - 24.00

Все още го пия, казаха ми, че ако не ми понася може да го спра, но хемоглобинът ми е още в долна граница.
След раждането също може да се пие.

# 670
Хемоглобинът ми е добре 129, обаче желязото е паднало на 5.6 umol/l. Даже не знам как е възможно… приемам го сутрин на гладно с витамин ц и гледам да ям минимум след 1 час (понякога минават доста повече). Отделно сега и левкоцитите ми са завишени…. Остава точно за НГ да цъфна болна…

# 671
А оставяте ли интервал между желязо и магнезий 2 часа.
Също желязо и млечни 2 часа.

# 672
На мен хемоглобина от този триместър започна да пада последно ми беше 100 при норма 120-160, пуснах си отделно желязо и това е резултата 8.04 µmol/l  8.00 - 30.40 на границата. Започнах да приемам Смарт хит ферум по една таблетка на ден.
Zuchero Да оставям интервал от 4 часа между елементите. Защото приемам Магнезий под две форми сутрин, обед, вечер и капсулата с желязо я пия към 16ч, като избягвам млечните пак така около 4 часа.

# 673
Да, желязото го пия сутрин, а магнезия (диаспорал прахче) късен следобед-вечер. Даже минават поне 9 часа между двете. Спазвам същото и за млечните, именно затова го пия сутрин, защото по принцип не закусвам и минава повече време. Ако закуся (минимум час след желязото) хапвам една белвита или препечена филия

П.П. Вдигнаха ми сорбофера на 2х1 ( то такава доза е дадена в листовката за трети триместър), но някоя приема ли такава доза? Надявам се да не ми повлияе нещо на корема.. иначе определено ми е важно да го вдигна това желязо

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 09:41 от Анонимна*

# 674
Аз също от няколко седмици го приемам 2х1 (Сорбифер). В момента съм 34г.с. Не съм забелязала странични ефекти. Различното при мен е че с моя хематолог следим нивата на Феритин (а не желязо или хемоглобин). Та понеже приемах Смарт Хит и ми падна феритина, се върнахме на Сорбифер и увеличихме дозата. Каза че е важно сега и докато кърмя да имам добри стойности, за да може бебетата да не развият и те анемия.

Общи условия

Активация на акаунт