Пране на яке с гъши пух

• 1 040
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Моят опит с пране на яке с пух (50%) е следният:
От Ремедиум течен препарат за пране на пухени якета. Вероятно го има и на други места. Дрехата се обръща наопаки със закопчани ципове. Пускам в пералня на програмата за ръчно пране, 800 центрофуга, с три топки за сушилня от Юск. Суша навън, но като е влажно времето в банята до тръбите на парното. Като започне да съхне, тръскам няколко пъти да се намести пухът и якето бухва.
Досега съм нямала проблем.
Според мен, Первол може да създаде проблем, имала съм следи по пране точно с черния.
Ползвайте препарат за пух и топки при прането!

# 16
  • Стара Загора
Имах същия проблем с чисто бяло дълго яке. Само на химическо го пера, обясниха ми, че го сушат на нещо като конус....

# 17
Може и самото яке да не е качествено, нищо, че е скъпо. Преди години и аз имах същия проблем с едно пухено яке, въпреки че беше прано с топки за тенис. Самото яке според мен не беше ок и замина до кофата за боклук.

# 18
Ако си в София, занеси го в Диста - там вероятно ще го оправят. Те специализират с туристическа екипировка и ще знаят точно как да го третират, за да не стане по-зле.

# 19
И аз пера пухени якета и завивки само с препарат за пух и центрофуга 1200 оборота. Нчмам сушилня, затова, докато съхнат, от време на време разтръсквам пуха, за да бухва.

Възможно е и самият плат на якето да не е качествен и той да прави тези линии. Може и да са визулен ефект от лекото намачкване от прането.

Но май ще трябва да забравя вече за пуха, преди седмца ми излезе теста, отключила съм алергия  и към пух и пера. А толкова го обичам.

Общи условия

Активация на акаунт