Отговори
# 150
И аз продължавам да не разбирам защо така упорито се говори в темата за намеса в личния живот, разваляне на семейства и т.н. Аз никой не мога да разведа или разделя. Това си е между мъжа и жената. Жената ако знае, ще ми каже "няма проблем, наясно съм" и приключваме темата. Ако не е знаела преди, но реши, че иска да си запази брака и няма да предприема нищо, няма проблем, ще мълчим двете.

# 151
Ако историята е вярна, изобщо не вярвам, че съпругата не знае или поне не подозира. То вярно е, че някои жени са големи шматки, но почти всички жени имат изострени радари към мъжете си.

Без да споделям конкретни истории, някои жени, въпреки че знаят какви ги върши мъжът им уж зад гърба им, предпочитат да си останат с него понеже, обаче, защото и не се хвалят наляво-надясно с похожденията му.

# 152
А, да това "военно окръжие" също ми избоде очите. Окръжието е административната единица на поделенията. А се служи във военно поделение.

Алелуя! Почнах да се притеснявам вече, че само моите очи ги избоде това. Странно, че и взелият отношение мъж не реагира, а продължи да се пързаля с кеф. Е, щом го влече... Както и да е.

Най-искрено съчувствам на мъжа на авторката. Да разбереш от собствената си жена, че дългогодишният ти любовник, още от „военното окръжие“, с когото сте изяли десет чувала сол и скъсали стотина чаршафа, ти изневерява и то не с кого да е, а със стар приятел на жена ти... Не го пожелавам и на най-големия си враг!
Какъв ужас!!!

# 153
  • По света и у нас
Имаше един случай в който приятелка от училище започна да се увлича по наркотиците, вече не се държеше като човек.  Мислех да кажа на майка и обаче като знам приятелката ми каква е психопатка реших да си замълча.

Евентуално момичето само потърси помощ. Сега си е ОК.  
То си е до ситуация.

После една друга патка започна да експериментира с едни гъби. Но понеже тази имаше вероятност ако се продруса да ни се тюфне на нас (мен и мъжа ми) да и оправяме бъкиите после, защото семейството и живееше извън страната. Там направо вдигнах телефона и изпях всичко на майка и.

Стана супер скандал - с тази се скарахме. Но това всъщност беше супер. Беше ми писнало от нейните драми.

Гледай по-дипломатично на нещата. Такива дето преценяват твоята ситуация от тяхна гледна точка за теб, са някакви егоцентрични глухари които не виждат по далеч от носа си. Обикновено с ограничени мозъци. Ако виждаш опасност за тебе и твоето семейство, ако някой се гаври с приятел и приятеля ти иска помощ от теб - намеси се, но така самосиндикално да хвърляш бомби не дей, не се прави на Супермен.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 19:29 от PriMadonna

# 154
Ако някой прекалява с реакциите на думите на друг човек, това е негов проблем, а не на вестоносеца. Затова не разбирам защо говорят толкова негативно за някой, който е решил да говори за истини.

Ако един от съпрузите реши да си остане в семейството след изневяра - ок. Ако иска да се разделят, това също е ок. Но да хвърляш цялата вина върху този, който отваря очите на някого, е много инфантилно. Нека всеки поеме отговорност за своите действия/реакции и се държи като възрастен.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:14 от unserwahnsin

# 155
Не схващате, че тези хора, на които "отваряте" очите, най-вероятно ако не знаят, поне подозират. Решили са, че на този етап е по-добре да си затворят очите. Вие, с вашите клюкарщини, ги принуждавате да действат, защото иначе ще излязат глупаци.

# 156
Доброто приятелство се изразява в това да си с приятеля си в радостните и тежките за него моменти.
А не да си радио или черна станция.
Може да насочиш вниманието той сам да разбере, или да насочиш чрез заостряне на вниманието към дадено поведение. Да му светнеш дадена лампичка.
Но никога не съм се месила и не мисля, че е редно, в живота на приятелите си, както и те в моя, влизайки в ролята на вестоносец или доносник.

# 157
Ти ако си сигурен в решението си и си имаш своите основания за него, няма да те интересува как изглежда в очите на другите. А и нали за близки приятелки говорим, все може да се обясни.

# 158
Била съм много млада, когато гаджето на най-добрата ми приятелка ми налетя в нейно отсъствие. Аз още на другия ден й казах, тя го питала и той й казал, че всъщност аз съм му налетяла.
И тя повярва на него.
Ако тази ситуация би се повторила, пак бих й казала. Но виж, за случай с женени хора, неизвестно каква част от тях гейове и би, овъртолени във взаимни връзки... Не бих се занимавала с тях, а бих се съсредоточила върху собственото си семейство и върху идеята, че може пък тази жена, която е застрашена от страшни болести, съм аз самата.

# 159
Ако някой реши да прави нещо, защото го е страх да не изглежда глупав в моите очи, проблемът си е негов. Аз сама си вземам решенията, не под действието на какво ще каже тази или онази, или от страх от общественото мнение. Съответно очаквам и другите хора да постъпват така.

# 160
Ако приятелките си наричаш "тази и онази", ясно защо не ти пука за последствията от праведните ти решения.

# 161
Ако някой реши да прави нещо, защото го е страх да не изглежда глупав в моите очи, проблемът си е негов. Аз сама си вземам решенията, не под действието на какво ще каже тази или онази, или от страх от общественото мнение. Съответно очаквам и другите хора да постъпват така.
Но не става въпрос само за това кой какво ще каже, а засегнато его, злепоставяне с възможност човек да се почувства публично унижен. Тези усещания са силен мотиватор за решения.

# 162
Малко не разбирам, когато казват, че съпругата ще изглежда глупава в очите на хората, ако й кажат за измама и тя не предприеме никакви действия. Тоест, когато всички наоколо знаят, че й изневеряват зад гърба й, но тя не знае (дори и да подозира) - това ок ли е?

# 163
Според мен е по-унизително всички да знаят и да си мълчат.

Това с унижението - жалко е. Аз съм предприемала стъпки в личен план, които са били съмнителни за приятелките ми. Уведомявам, ако искам мнение чувам мнението. След това решението е мое и не ме интересува някой да не одобрява и да ме "съди"? Ако са толкова стъписани, да ограничат контакт, но не ми се е случвало.

# 164
  • Димитровград
Поне докато ям пуканките, ще съм спокойна, че жената няма да хване болести. От две години няма @ екс, сериала премина през втора серия, давайте трета сега. Разговор със скрития таен бисексуален кум, който разкрива, че жена му също ходи( по жени) и са се разбрали да се правят на ударени.

Общи условия

Активация на акаунт