Отговори
# 135
Знам една история от преди десетки години, но актуална и днес. Един колега на баба ми имал любовница от службата. Получава се ситуация едва ли не всички знаят, съпругата не. Е намира се жена, която да и каже. Законната съпруга обаче реагира силно емоционално, а в този момент е бременна. В крайна сметка ражда дете с увреждания. В случая това едва ли може да се случи, но не се знае какви последствия може да има това така наречено "спасяване" или "отваряне на очите".

# 136
А, да това "военно окръжие" също ми избоде очите. Окръжието е административната единица на поделенията. А се служи във военно поделение.

# 137
  • По света и у нас
Знам една история от преди десетки години, но актуална и днес. Един колега на баба ми имал любовница от службата. Получава се ситуация едва ли не всички знаят, съпругата не. Е намира се жена, която да и каже. Законната съпруга обаче реагира силно емоционално, а в този момент е бременна. В крайна сметка ражда дете с увреждания. В случая това едва ли може да се случи, но не се знае какви последствия може да има това така наречено "спасяване" или "отваряне на очите".
Брутални са това простакесите… жената бременна и тая моля ти се отишла да и каже.
Просто ужас.

# 138
E как, спасителка, очи отваря. То и тук в темата има доста такива, които го играят моралната полиция, те колят, те бесят. И аз знам за един случай, в който се появи добрата фея-вестителка, потърпевшата аман-заман вдигна скандалите, разведе се, онзи се моли, моли да си запазят брака, ама тя - непреклонна, накрая той се събра по живо, по здраво с другата, а потърпевшата остана и си остаря сама, нещастна и поболяла се от нерви. После е казвала, че  съжалява, че се е развела, имало било хляб в брака им, ама била избързала.

# 139
А, да това "военно окръжие" също ми избоде очите. Окръжието е административната единица на поделенията. А се служи във военно поделение.

Във военно окръжие единици са могли да карат военната служба, мисля с някоя по-дебела връзка. Така съм чувала, не знам доколко е истина. Общо взето административна работа, не е като физическа подготовка в поделенията, марш/ бегом/кръгом..

# 140
Е аз знам случай от соца, жената на някакъв милиционерски началник въобще не и пукало и си водила любовниците вкъщи докато мъжът е по командировки. Всички знаели с години, накрая все пак някой се намерил да каже на рогоносеца и онзи чак тръгнал да го бие.

# 141
Такива истории завършват и трагично понякога.

# 142
Хайде сега вестителката виновна, че някои се развели. Тя да не е магьосник. Всеки прави каквото си реши.
Пък че някоя жена ревала цял живот за един неверен мъж си е голяма глупост, който и да е той.

# 143
Тези, дето всички им знаят любовниците, само не партньора, рядко се притесняват, че ще бъдат хванати в крачка.
Разказаната тук история има доста моменти, които издишат, затова не я вярвам.
По принцип, ако разбера подобно нещо, не бих споделила. Обикновено излизаш крив, дори и мотивите ти да са били в полза на “жертвата”. А и в днешно време, в което всеки лесно може да има снимки на всеки, бих се доверила аз лично да стана свидетел на случка, не да ми показват снимки на нечий профил.

# 144
E как, спасителка, очи отваря. То и тук в темата има доста такива, които го играят моралната полиция, те колят, те бесят. И аз знам за един случай, в който се появи добрата фея-вестителка, потърпевшата аман-заман вдигна скандалите, разведе се, онзи се моли, моли да си запазят брака, ама тя - непреклонна, накрая той се събра по живо, по здраво с другата, а потърпевшата остана и си остаря сама, нещастна и поболяла се от нерви. После е казвала, че  съжалява, че се е развела, имало било хляб в брака им, ама била избързала.

Вестителката виновна, че приятелката ти не може да си намери мъж. Мъжът я е молил, искал е да си спасят брака. Само че тя е взела друго решение и сега не е редно да обвинява други хора, понеже съжалява.

Аз бих казала и много държа и моите приятелки да ми кажат. Ако съм в такава ситуация и след това разбера, че някоя приятелка е знаела и си е замълчала, гарантирано няма да ѝ проговоря повече.

# 145
  • Варна
Не искам аз да изляза лошата, но и не искам жената да живее в заблуда.

На мен ей това ми избоде очите. Как така друг ще взима решения как някой да си живее живота?! В заблуда или не, не е работа на друг да се меси.

# 146
  • Сф
Не мисля,че е едно и също да се сравняват гей връзки мъж/мъж и извънбрачни  мъж/жена. Заради онази болест, която се шири при тях.
Не искам да. пиша подробности,  но съм виждала страха в очите на засегнатия неволно. Затова и писах,че щом касае мой близък , ще кажа каквото знам.

# 147
Макар, че не бих казала ако знам, че мъжа на приятелка кръшка пък бих се засегнала ако моите приятелки знаят и ме оставят в неведение.... Кофти двойни стандарти!

Също така не подценявайте, че като кажеш на приятелката почти винаги я губиш като такава - те ще се разберат, ще намерят начин да си простят или убедят, че не е истина това, може даже да възродят връзката си, но "доносницата" става завиждаща, месеща се, излъгала, някой от който те е срам, че не си направила едикакво си ... Wink

# 148
Виждам, че доста хора са на различно мнение. Но наистина не разбирам как и защо бих се засегнала, ако някой ми каже подобно нещо за мъжа ми. Ако знам, ама така ни е ок - значи няма проблем. Ако не знам, ще съм благодарна да съм наясно и да мога да преценя как искам да действам. Защо пък да ми е неудобно от уведомилия ме, ако реша да не предприема нищо?

# 149
Вероятно, защото заповаш да си мислиш, че уведомилия те приятел те упреква за избора, намира те за слаб, за неправилно реагиращ.
Какво бе онова с "Да убиеш вестоносеца" - то не е случаен лаф? Носителят на лошата вест, този чиито уста ще ти донесат болка /макар не и виновник/ вече предизвиква в теб негативно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт