Отговори
# 75
  • София
Вярно ли? А аз по никкаъв начин не си представям да се изтреса на мъжа на приятелка и да му размахам пръст, че е би, гей или каквото е там. Най-вероятно просто ще спра да се виждам с цялото фемили, за да не изпусна нещо, което не искам и да се вкарам в приключения. Не би ми се занимавало просто.
Именно. Затова повтарям, че не влиза в работата на авторката да се занимава с това. Да забрави и толкова.

# 76
  • София
Тяхна си работа, само че другите не могат да знаят какво е положението, а има и хора, които искат да знаят, че им се изневерява, както се вижда и в тази тема. Та ако ще разчиташ на чуждата "съобразителност" е добре по някакъв начин превантивно да предадеш посланието, че ти такива неща не желаеш да знаеш. Иначе разбралият е в супер неудобното положение какво да прави и как да навигира минното поле, в което се е оказал, заради чужди действия. Който е взел решение да живее по някакъв начин, трябва да му е комфортно с това, а не да разчита другите да го предпазват от собствените му избори. Иначе изобщо, ама изобщо не е му е ок товс, което се случва в живота му, ама не иска да си го признае.

# 77
  • София
Тяхна си работа, само че другите не могат да знаят какво е положението, а има и хора, които искат да знаят, че им се изневерява, както се вижда и в тази тема. Та ако ще разчиташ на чуждата "съобразителност" е добре по някакъв начин превантивно да предадеш посланието, че ти такива неща не желаеш да знаеш. Иначе разбралият е в супер неудобното положение какво да прави и как да навигира минното поле, в което се е оказал, заради чужди действия. Който е взел решение да живее по някакъв начин, трябва да му е комфортно с това, а не да разчита другите да го предпазват от собствените му избори. Иначе изобщо, ама изобщо не е му е ок товс, което се случва в живота му, ама не иска да си го признае.
Личният живот на другите хора изобщо не е наша работа. Не говорим кой на какво разчита, просто ако тази жена не е най-добрата приятелка на авторката не виждам повод да я информира за каквото и да е.

# 78
  • София
Сега видях, че авторката си е споменавала в други теми и града, и професията. Ако историята е истинска, приятелката вече може и да е разбрала и да не е нужно да я информира който и да е.

# 79
Ако някой от партньорите държи да разбере за изневяра или паралелна връзка, да си отваря очите, а не да разчита, че някой друг ще му дава информация. Човек не вижда само това, което не иска да види.

Вижте, ако единият партньор е хомосексуален, това не може да остане скрито 25 години от човека, с когото живеят заедно и са интимни. Никой не е толкова добър актьор и не се крие толкова добре за толкова дълго.

# 80
Шокирана съм от преобладаващите отговори да не се меси.

Аз ще кажа 100%, с риск тя да знае вече, да ми се обиди, да не повярва. С каква съвест се крие това от "сестра"?

# 81
  • София

Аз ще кажа 100%, с риск тя да знае вече, да ми се обиди, да не повярва. С каква съвест се крие това от "сестра"?
Съвест за какво? Аз ли съм се женила за тая жена, аз ли съм се клела във вярност и прочее? Това си е между нея и мъжа и. Никой друг не отговаря ни за какво правят, ни за какво си казват или крият, затова и никой друг не знае какво са се разбрали те всъщност. Затова се нарича личен живот.

# 82
Нямам сили да разплитам чуждите истории, нито желание. Всеки от нас сигурно знае някои неща, с които може да компрометира семейства. Колко от нас обаче реално го правят?

Аз не бих го направила, защото не желая да поема отговорност за последствията. Нито да бъда участник в разпадането, заздравяването и каквото там се случи. Дим да ме няма - това е.

# 83
Бих се дистанцирала от всички участници в историята, вижда ми се не съвсем чистоплътно. Приятелката най- вероятно знае. Това да не спя цяла нощ и да се тревожа за чужди животи няма как да стане. Да се оправят.

# 84
  • София

Представи си, че тя знае и не й пречи. Ти няма ли да се почувстваш зле, понеже ровиш в чуждите чаршафи.
Представи си, че с мъжа ти си падате по ролеви игри, садомазо или нещо неособено стандартно и някой дойде да ти държи сметка защо и как.
За 25 години би трябвало човек да знае добре какво прави и какво харесва човекът до него.
И как точно се прикрива присъствие на чужд човек в собственото легло, докато си бил навън? Освен ако жената не е свикнала мъжът редовно да сменя и да пере чаршафите през деня.

# 85
Ровенето в чуждите чаршафи,  прикрито под помощ и загриженост, обикновено говори за липса на собствен личен живот и афинитет към интриги и клюки.

# 86
  • Поморие
Момичета,

Много тъпа история. Не знам как да реагирам. Първо искам да кажа, че живеем в среден по големина областен град, а не в някое забутано село със стотина души население и подобно "съвпадение" ми е странно как се получи. Но накратко ...

Имам един приятел още от студентските години. Много добро момче, верен приятел, чудесен човек, ходим заедно на пикник, на шопинг, на екскурзии, има страхотно чувство за хумор .. с тази подробност, че харесва мъже. Но това никога не ми е пречило. Не е женен и няма деца така, че е свободен да прави с личния си живот каквото намери за добре. Има регистрация в сайт за запознанства и от там е завръзвал няколко дългогодишни връзки. Понякога ми е показвал на снимка някои мъже от този сайт, по които е хлътвал и ме е питал за женското ми мнение относно външния им вид и т.н. Казвала съм какво мисля и сме се шегували. До днес. Срещнахме се на кафе и взе да ми обяснява как вече втори месец се среща с един много горещ мъж от този сайт. Този мъж му е изпратил покана за приятелство, бил е много настоятелен да се видят, водел го е вкъщи, правил му подаръци, изкарвали си страхотно, в леглото бил ненадминат и още хиляди суперлативи. Направо беше хлътнал до уши. Стана ми интересно кой е този мачо след цялата тирада най-най-най, която ми изнесе. Като ми го показа на снимка останах гръмната. Съпругът на моята най-добра приятелка. Двамата са женени над 25 години. Имат голям син и дъщеря в гимназията. Многократно сме си гостували взаимно, те са идвали у нас и съответно ние у тях. Бяха ни кумове на сватбата. Жената ми е като сестра. Изобщо много вярно приятелско семейство. Въпросният мъж никога не бих предположила, че има хомосексуални наклонности. Напълно нормален и мъжествен си изглежда. Аз загубих ума и дума. Не успях да скрия шока си. Направо не съм на себе си. Държа да кажа, че приятелката ми и нейният съпруг през годините не са се запознавали с моя приятел хомосексуалист (поне не и чрез мен). Убедена съм, че приятелката ми не знае за случващото се. Искам да я информирам, но как да го направя? Какво да кажа? Страх ме е да не им разбия семейството, но не мога да допусна да я лъже толкова грозно. Та той е правил секс с друг мъж в техния дом, в тяхното легло .. (вероятно докато тя е на работа)! И не е само секс, ами направо си поддържат паралелна връзка. И вероятно това не е бил първият мъж, с когото се е виждал от този сайт. Ами ако я е заразил с някоя неизлечима болест предавана по полов път? Тези болести не са редки сред гей общностите. Въобще съм в някакъв ступор. Разказах на съпруга ми, той беше шокиран и каза, че не е моя работа да се меся. Но аз ще изпитвам вина и отговорност, ако го премълча пред нея. Какво да правя?
Потресаващ случай.. Аз на ваше място сигурно бих се страхувала да се намесят, но деликатно бих насочила приятелката си към следа, например. Или пък.. анонимно писмо, в което да я информирате какво се случва?
Аз имам един съученик и добър приятел, за чиято партньорка аз и ММ знаем, че му изневерява. С отвратителен, дърт пияница. А момчето е свястно, красиво и работливо и мечта за всяка жена. Но явно в повечето случаи свестните хора и от двата пола не са ценени от партньорите. И вече поредна година мълча и ми е много мъчно и ме боли. Точно защото не искам да страда. А тя го мотае пет години вече, дори и още при мама и тате живее. И аз не знам как се постъпва в такава ситуация и няма и да разбера...

+1
👍🏼

# 87
Вкъщи си го канил, жената била на работа, ами два броя тийнейджъри къде са изчезнали, докато тия двамката си обръщат внимание? Пълни измишльотини. Така става то, трима души изчезват специално, че вашето приятелче-гейче да бъде обсипвано с ласки в дома на кума ви,  чиято жена не знае, че си пада и по мъже, ахахаааааа…..

# 88
  • София
Или пък.. анонимно писмо, в което да я информирате какво се случва?

Едно време доноси са писали.

# 89
  • София
Най-добрата ти приятелка и най-добрия ти приятел да не се познават и то с години? Да бе да! Издиша отвсякъде историята.

И то онлайн са се запознали.
От две години се занимавам с старателно избягване на семейни познати, приятели и съседи. Онлайн всичко излиза, тъй че хич не вярвам на цялата история.

Общи условия

Активация на акаунт