Британска късокосместа

• 819
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да взема такова пухче, но не зная за какво да гледам при покупката. Като цяло породата проблемна ли е, болнава ли е...до сега не сме гледали животно вътре и всичко ми е твърде далечно.
От къде би било по добре да се вземе от развъдник или хора, които гледат...
Благодаря на всички отделили от времето си за да получа информация!

# 1
В нета има достатъчно информация за породата, потърсете и прочетете. А иначе винаги е най-добре когато държите на порода да вземете от развъдник, където се полагат адекватни грижи за животните, изследват се за генетично предавани заболявания и се дават със съотвените документи.

# 2
Здравейте, аз имам две шотландски клепоухи вкъщи.
Едната на 6 години , а другата на 6 месеца.
Британските са като шотландските, нямат особена разлика една от която е в ушите.
Това са най- милите животни, супер кротки , но и със самочувствие Simple Smile) .  Не са проблемни и не са болнави !
Вземете я от развъдник , но все пак не пълнете гушите на хора , които ви искат над 1000-1200лв . Моите съм ги взимала за доста по - малко от тази сума и са 100 процента чистокръвни.
Намерете си добър и доказан ветеринарен лекар и осоено първата година следвайте графика за ваксини и обезпаразитяване. Храната също е важно да е качествена и да съдържа достатъчно витамини и минерали. Нямат нищо специфично в отглеждането , само трябва много много любов като с всяко друго животно . Успех

# 3
Здравейте, аз имам две шотландски клепоухи вкъщи.
Едната на 6 години , а другата на 6 месеца.
Британските са като шотландските, нямат особена разлика една от която е в ушите.
Това са най- милите животни, супер кротки , но и със самочувствие Simple Smile) .  Не са проблемни и не са болнави !
Вземете я от развъдник , но все пак не пълнете гушите на хора , които ви искат над 1000-1200лв . Моите съм ги взимала за доста по - малко от тази сума и са 100 процента чистокръвни.
Намерете си добър и доказан ветеринарен лекар и осоено първата година следвайте графика за ваксини и обезпаразитяване. Храната също е важно да е качествена и да съдържа достатъчно витамини и минерали. Нямат нищо специфично в отглеждането , само трябва много много любов като с всяко друго животно . Успех

Бихте ли казала от къде сте взимали Вашите..наистина тези от развъдните са около 1000 евро, а пък от хора има по 600-800 лв. Наистина не зная какво да гледам и как да избера...

# 4
От незнание и желание да спестите някой лев после се пати. Справка - темата "Продава болни кучета". Отглеждането на животни е скъпо удоволствие, не препоръчвам да пестите от това перо.

# 5
От незнание и желание да спестите някой лев после се пати. Справка - темата "Продава болни кучета". Отглеждането на животни е скъпо удоволствие, не препоръчвам да пестите от това перо.

Това което пишете няма как да се отнася към мен защото съм доста запозната. Едната си котка купих през 2018 година и най-скъпата Шотландка по това време струваше 750лв.
За бебето сега , което взех на 5 месеца рядък цвят, което беше останало последно от котилото  платих също под 1000 лв отново с родословие, от развъдник ,с документи , ваксина , паспорт и тн.
Скоро ми предложиха коте за 1600 лв , което дори нямаше документи , да не говорим за паспорт или ваксина. Разбира се не го взех защото това и беше чисто печалбарство от човек който не го беше грижа за животните му. Т

# 6
  • Sofia
Нашият не е от развъдник, взет е по обява в ОЛХ преди две години. Ветеринарят каза, че си е породист. Не смятам да го развъждам или да ходя по изложби. Кастрирахме го. Имам още две котки: мъжки риж на 13,5 г и от едно заведение взет до стадиона в Илиенци и женска чернобяла на 9 г бяха я върнали в групите подай лапа, осинови ме. Та британеца по принцип лесно се гледа, не търси много внимание, обикновено си играе с другия мъжки. Постоянно е гладен и с тая рядка ограда трябва купичката да има връхче храната, че иначе му е трудно да нагребва с устата. Яде много лакомо. Ако няма връхче граната е притеснен и постоянно реве за храна. Все е ненаял се. Когато спи си похърква, вета каза, че е от породата иначе си е здрав. Спрямо другите двама си е определено тъпичък горкия, но пък е много сладък, да го гушкаш и мачкаш и целуваш само. Имаме двама внуци играят си с него, не вади нокти, не драска и не хапе. Много е кротък, в сравнение с женската ни. Лабрадорката ни на 3 г. също много си играе с него. Прие си го като нейна играчка. Като цяло сме една огромна менажерия, но пък винаги е интересно и весело. Какво да кажа още за породата. Трябва да се реши всеки ден, че много се скубе и като се ближе да се мие после повръща косми. Даваме му храна против космени топки.

# 7
Привет! Породата е уникална, много дружелюбна и много умна. За жалост, често се среща проблем със сърцето. Имала съм 3 британки, 2 от тях имаха проблем със сърцето, който се проявява към 2-та година. Този проблем води след себе си усложнения - белият дроб започва да се пълни с вода и това е често фатално за тях. Аз, моите котета не съм ги взимала от развъдник, така че не съм била информирана предварително за генетичните рисковете. Но абсолютно всички лекари ми казваха, "тази порода е податлива към сърдечни заболявания". Това е много важно да се знае.

Общи условия

Активация на акаунт