Проблем в отношенията със сестрата на мъжа ми

• 5 916
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
Грешката на авторката е, че погрешно смята отношенията си с роднините на мъжа за много близки и поради това е казала истинската причина да не присъстват на партито. Смятала е, че като е честна ще я разберат. Обаче е получила неочакван подарък. Разбрала е какво точно е отношението към нея и детето й. Със сигурност рождения ден не се е провалил заради тяхното отсъствие. Подаръкът е даден и авторката е дала своя принос към подготовката на партито според предварителната уговорка. Т.е. с нищо не е ощетила празника. Излиза, че на мъжовите роднини им е бил нужен повод за да създадат дистанция и тя им го е дала. Възможно е да им е било прекалено честото виждане и да не са знаели как да разредят срещите.
Конкретно за партито - ако знам че ще има болни деца не бих завела моето, но щях да оправдая отсъствието с друга причина. Например, че детето е с разтройство или нещо друго, което да накара отсрещната страна да е доволна, че нява да го заведа.
От друга страна съветът авторката да си намери своя приятелска среда и да даде възможност на детето само да си избере приятелчета вместо постоянния контакт с братовчедите е възможно най-добрия в техния случай.

# 46
Прекрасни отношения имам със зълвата и свекърва ми и много се радваме, разбираме и помагаме една на друга - през скромните 120 км разстояние.
За какво е това често виждане и излизане заедно - да, роднини сте, но не сте скачени съдове. Аз се чудя откъде токова време намирате да се срещате толкова често.

Относно болните деца - честно казано, разбирам импулса да не се заведе детето, но дали е на този конкретен рожден ден, площадка, детска градина - все някъде ще се олепи със сополи.
И аз по трудния начин стигнах до този извод - не, че съм много ларж.

# 47
Авторке, ще ги изтърпиш ли цяла година? Има ли опция да се прибереш в Дания?

# 48
Грешката на авторката е, че погрешно смята отношенията си с роднините на мъжа за много близки и поради това е казала истинската причина да не присъстват на партито.

Например, че детето е с разтройство или нещо друго, което да накара отсрещната страна да е доволна, че нява да го заведа.
Да и да.
Моя близка приятелка така реши да говори твърде много и да си споделя със свекървата и етървата за мъжа й. Уж на майтап, уж да се оплаче за незначителни неща, разкаже някой виц, да, ама не. Всичко се помни и после се използва срещу нея.
Разговорът с роднини е малко като полицейски разпит. Може да си мислиш, че ти мислят доброто, но всъщност дебнат да те окошарят. Grinning

# 49
Грешката на авторката е, че е повдигнала въроса за децата на антибиотик толкова остро и е отказала да заведе нейното заради тях. Така е изкарала другите  едва ли не лоши родители, едните че водят деца на антибиотик, а другите, че ги приемат. Хората не се отнасят еднозначно съм тия неща и не е нужно да биеш тъпана колко си предпазлив, още повече че някой път може да ти се наложи ти да заведеш някъде твоето на трети ден антибиотик, никак не е невъзможно. Втората грешка е с това очакване да идва рожденика, да си взема подаръка, демек - ние няма да дойдем в тая зараза, но вие трябва да се явите. Честно казано и на мен би ми станало неприятно.

Изисква се такт и дипломатичност да се поправят тези отношения, ако са важни за авторката, разбира се, ако не - може и без тях.

# 50
Блокирането във фейсбук пренесено в реала означава само едно  - пълно отписване.
Авторката не казва дали има други родители, които не са си пуснали децата на рождения ден или е само тя.

# 51
  • Най-красивата страна
И на мен ми се е случвало.
Отказвала съм покана за рожден ден,защото знаех,че детето е заразно болно и на антибиотици.
Също така съм отказвала на близки с болно дете да ми гостуват.
Да,блокираха ме.Изобщо не ми пукаше.
Здравето на детето ми е приоритет.

# 52
  • София
Аз също не бих завела мое дете и на близки роднини се предполага, че ще споделя причината, но няма да очаквам рожденикът да дойде да си вземе подаръка и да го изненадвам у нас, а ще се организирам с роднините ние да отидем преди партито и да занесем подарък, да направим изненади и каквото сме подготвили. После ще си тръгнем навреме, преди да дойдат "опасните" гости.

# 53
Ами аз сега имам подобен казус. Мои познати  ще празнуват наскоро голям юбилей. И са решили в най-грипавото време да го направят,  въпреки че наскоро бяха много болни. Ще се събират много хора, част от които деца в детскоградинска и училищна възраст. Аз също бях болна наскоро и се ужасявам от повторно разболяване, а и имам близо 80 годишен човек, за когото да се грижа.
Затова няма да отида, но просто ще се извиня, без да кзваам реалната причина и да се вкарвам в дебати "ама то отвсякъде можеш да пипнеш". Ще им стане супер неприятно, ако усетят, че не искам да се заразявам с нищо и това е истинската причина, защото така все едно им казвам, че са безотговорни, а те не се смятат за такива.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 09:47 от Iris04

# 54
  • София
Да, тия обяснения са излишни повечето пъти, хората не разбират и се обиждат.

# 55
Повечето хора, не мислят особено, дори за себе си. Преди няколко години изгубих часове в обяснения, защо няма да отидем семейно на новогодишен купон с повръщащото ми дете. Ама какво щяло да ми стане. Аз се чудя към коя болница да тръгна, те ми викат, ама какво толкова че повръща. Луда работа.

# 56
Дори Ковид не успя да вкара малко разум в нечии глави.

Блокирането е много крайна постъпка. Или има и друга причина, или сестрата на мъжа е търсила повод и трупала неприязън и отпреди.

# 57
  • София
Относно новия казус. Разбирам Ви донякъде, но сега пък въобще да не излезете, защото някой някъде може да Ви зарази ми се струва глупаво. Пак казвам, при положение, че не сте неразположена по някакъв начин, а от чист страх.
Работя в група със 100% ромски деца. Няма да Ви казвам в какво здравословно състояние пристигат ежедневно. Разбира се, че се е случвало да ми лепнат нещо и то не малко пъти. Нека не забравяме, че от 20 деца всеки ден има болни. Да не захващаме темата за неглижирането и как на доста не им се обръща внимание. И все пак - последните 2-3 пъти, в които бях болна не беше оттук. Лятото, учебната година беше свършила, няма кьораво дете, аз изкарах нещо толкова зле, че обикалях болници и не можех да мръдна. Откъде го докопах така и не разбрах. Последният път пък се разболях последният ден от есенната ваканция - в неделя. Даже основно си стоях вкъщи.. я до магазина съм отишла, я в асансьора е минал някой заразен и ме е захапало. Сега, с повръщащо дете и аз няма да тръгна, ако ще да е в съседния ми блок за половин час.
Но не бих се разсърдила за това, че някой няма да дойде на тържеството. Правя си го, пък който може и иска - да заповяда.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 11:45 от Светулчица

# 58
Всеки си има разбирания и си знае собствените обстоятелства. Голямата ми дъщеря имаше един много тежък период, в който за кратко време изкара 2 начални пневмонии и грип. Излишно е да казвам, че поне няколко месеца след това нямах никакво намерение да я събирам с деца, на закрито, по какъвто и да е повод. Ако някой ни покани някъде, просто се извинявам, че няма да можем да присъстваме и толкова. Никой не ми се е засегнал. На РД на малкото дете, това лято, 3 деца в самия ден се оказа, че няма да дойдат. Въобще нямам проблем с това. Всичко се случва.

# 59
А не, аз не го поставям като казус.

Давам го за пример към предишния, че когато отказваш да присъстваш някъде по такива съображения, не е необходимо да ги афишираш. Разбира се и че отвсякъде можеш да лепнеш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт