Проблем в отношенията със сестрата на мъжа ми

• 5 923
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
Да, явно авторката не е била достатъчно тактична и роднините са се дръпнали. Може и да не искат да идват, за да не и заразят детето. Остава на нея да направи първата стъпка към "сдобряване".  Не е добре да се развалят взаимоотношения за такива глупости.

# 61
Роднините не са се дръпнали, а са я блокирали. Има огромна разлика. Като са се обидили, можеше да кажат, да застанат като големи хора пред нея.

# 62
Защо?
 Просто са решили, че тя спира да съществува за тях.
Както тя има право да решава да предпази детето си от "заразните" деца, така и родата може да решава да се предпази от натоварващи ги отношения.
Трети закон на Нютон.

# 63
Абсолютно неадекватно поведение на големи хора. Дори децата като се разсърдят и скарат помежду си, имат по-основателен повод.

За авторката преживяното би трябвало да е още по-шокиращо. Едва ли в Дания има такива обноски между хората, все едно дали са роднини или не.

За мен лично теорията със заразяването, както писах преди, не ме убеждава 100 %. Но въпреки това едно дете на антибиотик е по-добре да си стои в къщи, най-вече за себе си. На рожден ден е ясно, че децата тичат, гонят се, изпотяват се и това е естествено и хубаво за деца в добра здравословна форма. Не и за дете на антибиотик - той не е шоколад или крем карамел. По-добре да си стои в къщи, повече сън, тихи игри, творчество, много може да се научи в такива дни. Няма да свърши света.

Не знам защо детските рожденни дни са станали най-важното събитие в живота на едно дете, такова че и на антибиотик трябва да ходи на такива..

# 64
Защо?
 Просто са решили, че тя спира да съществува за тях.
Както тя има право да решава да предпази детето си от "заразните" деца, така и родата може да решава да се предпази от натоварващи ги отношения.
Трети закон на Нютон.

Така де, като са решили, че е спряла да съществува за тях, тя какво да направи? Да ходи да им се обяснява ли? Да обещава, че повече няма до й е проблем да има болни деца на рождени дни?
И следващият път като нещо им накриви шапката и пак да я блокират?
За мен те просто са си търсили повод.
Отношенията между хората никога не са напълно ненатоварващи, особено ако датират от дълго време и са роднински. Все нещо има. Ако всички се блокират за такива неща, няма да остане брат с брата да си говори.
Те твърде близки са били, което е грешка в случая. Нямало е какво да правят по 4 дни в седмицата заедно. Показали са си какво им е отношението.

# 65
  • София
Дания няма общо.
Били са там, сега са си в България.
Щом сте за кратко тук, да не ти пука. Когато заминете пак, съвсем няма да се виждате, дори и случайно.
И двете страни сте прекалили в очакванията си и затова "близостта" се е разсъхнала.

# 66
Имате късмет, че съпругът ви застава на ваша страна. Иначе щеше да е още по-неприятно. Според мен  е грешка, ако има малки, дразнещи проблеми да не се споделят. Седнала отделно, не общувала на парти на племеницата си, толкова ли  не може едно минимално усилие да положи за вас. Веднага трябва да споделяте такива малки детайли със съпруга си. Инче така ще го наковат двете с майка му срещу вас, че ще се чудите от къде ви е дошло. Те са рднини, аз никога не бих застанала между тях или пък да го карам да избира, но няма да се оставя да ме правят на парцал.

# 67
За мен единственото странно е, че човек живял години в Дания, отглеждал дете поне три години там, се притеснява толкова от заразни евентуално деца. Все пак ако съм на мястото на сестрата на мъжа, не бих блокирала във фейсбук, детинско ми е, но бих се замислила каква е истинската причина за отказа да присъства. Ако авторката си беше живяла винаги в България, нямаше да се замислям и щях да приема, че наистина децата на антибиотици са причината.

# 68
Ами може наистина да не й е приятна "каката", особено след поведението й на предишния детски рожден ден.  От написаното разбирам, че сама се грижи за детето си и това си е доста изнервящо. те явно не й помагат.   Съзирам някакво неразбиране между двете, доколкото разбирам имат почти 20 г разлика, различен манталитет, живеят в различни държави, по различен начин. Трудно ще е. Но малко повече толерантност няма да навреди, все пак са семейство на мъжа й. Пущайте коментарите и поведението й покрай ушите си.   
Преди години като беше малък синът ми много се дразнех на свекървата, че никак не проявява интерес да ни помага, а майка ми винаги , за всичко се грижеше- не само за детето а дори и за нас. После обаче, се обърнаха нещата, наложи се аз да гледам и нея и детето. Така че рекох - не искам да ми помага свеки, да си се оправят там, но и аз не чувствам ангажимент към тях след време.

# 69
  • Melmak
Ирос, аз се зачудих нещо.. понеже твоите познати ще правят юбилей, явно става въпрос за възрастен човек, не за детски рд. То времето е грипаво, но хората имат рд и зимата. Примерно аз имам рожден ден януари и повечето пъти си събирам приятелки на заведение. И винаги е грипаво тогава, ама няма как да си направя рожден ден през юни, защото грип няма тогава. 😁

# 70
Повечето хора си ходят по събирания след няколко дена антибиотик. Има някои хора, които много настояват всички да пият по събиранията. Не става просто да кажеш с благочестив тон "Не употребявам алкохол, мразя алкохолиците и смятам, че всеки, който се налива като свиня, ще гори в Ада". Казваш, че си на антибиотик и не можеш да пиеш в момента. Просто много хора действително го правят и не поражда съмнение.

# 71
Ами аз сега имам подобен казус. Мои познати  ще празнуват наскоро голям юбилей. И са решили в най-грипавото време да го направят,  въпреки че наскоро бяха много болни. Ще се събират много хора, част от които деца в детскоградинска и училищна възраст. Аз също бях болна наскоро и се ужасявам от повторно разболяване, а и имам близо 80 годишен човек, за когото да се грижа.
Затова няма да отида, но просто ще се извиня, без да кзваам реалната причина и да се вкарвам в дебати "ама то отвсякъде можеш да пипнеш". Ще им стане супер неприятно, ако усетят, че не искам да се заразявам с нищо и това е истинската причина, защото така все едно им казвам, че са безотговорни, а те не се смятат за такива.
Колкото повече се пазиш, толкова по-слаб имунитет имаш и боледуваш повече. Най-здравите хора са тези, които ежедневно се събират с много хора, живеят на хладно, не се навличат и прекарват повече време навън.

# 72
Авторке, има ли развитие?

# 73
  • Vienna
Дете, трети ден на антибиотик не е заразно. Много по-опасни са тези, които все още нямат адекватно лечение. Според мен малко сте прeeкспонирала нещата. Не може да опазите детето от вируси и бактерии,  каквото и да правите.

# 74
  • София
Аз се впечатлих от "Живеем в Дания и тук никога не съм се сблъсквала с подобен тип поведение". С колко натурални датчани общува отблизо и дали ги е отсвирвала така? Все пак става дума за близки роднини, не за някакви съседи. А и там не зная какви са разбиранията, манталитетът и какво се прави за детски РД.

Поканата за юбилея - ако човек изрази едва ли не вина, че го е страх от грипове и т.н., може би снизходително ще го разберат. Хората обичат да се чувстват прави и силни, ако отсрещният се самообвини, че е хипохондрик, може и да приемат благосклонно. Едва ли могат да гарантират, че сред присъстващите няма болни или заразни.

Общи условия

Активация на акаунт