Име за бебе момиче

• 1 803
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Алекса, ако искате кратко, иначе Александра.
Алекса е изключотелно красиво име,но имаме в семейството

# 16
Щом имате в семейството Алекса, Алексия направо го изключете. Звучи подобно. Александра е по-подходящо, щом дължите на корена на името.

# 17
Алексия може да празнува и на 17 март - св. Алексий, човек Божий:
https://www.pravoslavieto.com/life/03.17_sv_Aleksij_chovek_Bozhi.htm.

В САЩ използват името Алексис - и за мъже, и за жени, така че не е нещо нечувано за тях.

Италианското име Алесия си е точно Алексия. И аз познавах едно италианче с това име. Те и на Александра казват Алесандра.

Но щом вече имате в семейството Алекса, бих използвала: Алиса, Александра, Сандра, Сандрина...

Успех!

# 18
  • Телиш/Плевен
Александра ми допада повече. Александрина също.

# 19
  • Австрия
Алекса, ако искате кратко, иначе Александра.
Алекса е изключотелно красиво име,но имаме в семейството

Тогава: Алла, Алена, Сандра. Или Александрина.

# 20
Августина, Амалия, Анастасия, Антоанета, Афродита, Ангелика, Албена, Аксиния

# 21
Алина и Алия мисля, че никъде не видях, също ми допадат. Александрина ми е прекалено дълго на мен лично.

# 22
Александра и от мен

# 23
Глас от мен за Александра, красиво име.

# 24
  • Пловдив
Глас за Александра или просто Алекс.

# 25
Aлександрина 😊Пак е сходно, но не е баналното Александра или пък измисленото Алексия.

# 26
Защо Алексия да е измислено? Това си е старо гръцко име, женска форма на Алексий. Среща се в Гърция, а и в други страни. Втората дъщеря на нидерландския крал се казва Алексия: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0% … D0%BA%D0%B0%D1%8F.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:00 от Radilena

# 27
  • nowhere
И аз гласувам за Александра. Харесва ми италианското Алесия, много по-нежно е от Алексия и е истинско име.

# 28
И аз гласувам за Александра. Харесва ми италианското Алесия, много по-нежно е от Алексия и е истинско име.
На италиански няма кс или кт, дв, затова Александър е Алессандро, Алексия - Алессия, Виктория - Витория, адвокат - авокато и т.н.

# 29
От двете - Александра, но и него не харесвам много. С "а" има толкова хубави имена! Ако искате с "Ал", освен вече споменатите -  Албертина, Алма, Алена, Алия, Алиса.

Общи условия

Активация на акаунт