Коледа с аромат на масло: вкусно вдъхновение за празниците

• 13 056
  • 527
  •   1
Отговори
# 195
Всички да сме здрави и заедно! Това е най-важно! Иначе обичам да украсявам дома отвътре и отвън. Любим момент е и направата на коледните бисквити. Обичам и да виждам усмивки на лицата, когато подарявам подаръците - винаги много се старая и започвам два месеца по-рано да обмислям подаръците.

# 196
Вкусна храна и близки хора

# 197
Да бъдем здрави цялото семейство и да бъдем заедно! Обожавам да вали сняг, да е натрупало, ние стоим на топло в къщата на мама и тате, сестра ми с двете деца, аз с моето 4-месечно бебе. Навсякъде е украсено с гирлянди, играчки и лампички. Страхотно е! Еуфорията е голяма покрай печене на коледни меденки - през това слушаме коледни песни, всеки се бута някъде, хаос е голям, но е весело, забавно и уютно

# 198
Хубава храна и усмивката на любимите хора.

# 199
Всичко на Коледа е магия. Това, което ми създава уют, е че всичко сме заедно, има украса, и домът ухае вкусно.  Подаръците зя всички са задължителни.  Simple Smile

# 200
Храната, която споделяме, светлината, украсата, музиката, разговорите...Никой не бърза за никъде, спокойно, но и едно трепетно очакване да си видим подаръците

# 201
Сняг, вкусна трапеза с любими ястия на семеството, свещи,красиви чаши, празнична украса.Най-важното любими хора,щастливи очички и любими усмивки.

# 202
  • Пловдив
За да събудим коледния дух трябва красива трапеза, празнична украса, вкусни ястия, приятна музика и любими хора.

# 203
Факта, че се събираме цялото семейство, което в днешно време се случва все по-рядко. Радоста в очите на мойте баба и дядо, като гледат правнучка си да отваря подаръци..

# 204
Любимите ми хора около мен, вкусна храна и мирис на Коледа.

# 205
  • Sofia
Мисля, че трябва да се публикуват рецепти с масло, за да пресъздаде Коледния дух и уют. Мисля, че не сте разбрали темата.

"Не забравяйте: малките неща създават най-големите радости! Включете фурната, запретнете ръкави и оставете аромата на масло да разкаже вашата коледна кулинарна приказка!"

И за да не е само такъв поста
Ще пиша за нашата коледна закуска: Странджански катми
Баба Боя сутрин забъркваше 1 яйце с вода/мляко прясно или кисело и брашно, да стане като боза на гъстота. В него ако беше с кисело мляко слагаше и един бакпулвер, а ако беше с прясно мляко и вода слагаше мая и оставяше да втаса.
След това вземаше сача и парче сланина. Слагаше сача на печката, като загрее мажеше със сланината и изливаше от сместа за катми. Печеше от едната страна, после от другата и захлупваше в една чиния.
Като станеха готови катмите, в една по-широка касерола слагаше мнооого масло "Президент" и натрошаваше сирене, загряваше на печката докато се разтопи и загрее маслото и слагаше всичко на масата.
Наобикаляхме всички масата, всеки си взимаше катма, слагаше я на ръката си, навиваше катмата на роло, късаше я през среда и топеше в маслото със сирене. Да си оближеш пръстите. За нула време свършваха.
Това са за нас уютните и стоплящи сърцата Коледи.
Но вече баба Боя отдавна я няма.
Сега аз имам внуци и се опитвам да създам спомени с тях по същият начин.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 12:30 от Ani Ka

# 206
  • София
Много обичам Коледните празници - украса, храна, мирис на тамян, радостта в очите на децата, когато си отварят подаръците. Освен  това аз и малкия ми син имаме рождени дни по това време на годината, а другия малко след Нова година.

# 207
Любими моменти за мен са когато цялото семейство се събира за празниците.

# 208
  • Ruse, Bulgaria
Да прекараме повече време с близките

# 209
  • София-Младост
Сняг, хубав пухкав сняг, които вали на парцали, а аз не съм на работа а съм на дивана под одеалото с чаша топло кафе сутрин.
Една запалена свещ, малко украса, добра дума...тези неща правят деня по-хубав винаги, не само по празници.

Общи условия

Активация на акаунт