Номинации за "Златна малинка" 2024г.

• 4 816
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
1.Прислужницата - Фрида Макфадън
2. Глад - Алма Катсу
3. Апартаментът - Луси Фоли

# 46
Безапелационно 18% сиво - едвам я прочетох, но понеже съм упорито муле, никога не зарязвам книга.

# 47
  • София
Добавям фаворитът ми за тази година - Матю Пери с неговите мемоари "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". Нула литературни качества. Логореята на самовлюбен лицемер и завистник.

# 48
Аз имам две малинки за 2024:
- “Четиринадесет дни”, която така и остана недочетена, но не очаквах, че такова съзвездие от съавтори е способно да сътвори такава посредствена книга;
- “Гърди и яйца” - Миеко Каваками. Не знам защо си причиних тази книга. Мазохизъм някакъв проявих…няма такава загуба на време.

# 49
Моите номинации за “Златна малинка” са “Никога не ме лъжи” на Фрида Макфадън и “Санаториумът” на Сара Пиърс. Последната я номинирам заради потресаващо глупавия финал. Иначе,  ми хареса като замисъл и изграждане на образите, но финалът беше толкова изсмукан от пръстите, че развали цялостното добро впечатление.

# 50
  • София
1. "Родопският параклис" А.Д.
2. "Чаеното момиче" Лиза Сий

# 51
Добри поличби -Тери Пратчет, Нийл Геймън

# 52
  • София
"Победителят" с 5 гласа е "Прислужницата". На мен пък много ми хареса книгата. Grinning
С по 2 гласа са:
1. Никога не ме лъжи - Фрида Макфадън
2. Тайната на прислужницата - Фрида Макфадън
3. "18% сиво" на Захари Карабашлиев
4. "Терапията"-Фицтек
5. "Нишка", Виктория Бешлийска
6. "Дълбините" - Алма Катсу
7. Творчеството на Бьогле.

# 53
  • Mediterraneo
Хахаха, колко добре си го обобщила- творчеството на Бьогле Simple Smile

# 54
  • София
Такива бяха коментарите, хаха. Grinning

# 55
  • в сърцето на един мъж...
Еее бива ли така сега за Бьогле Simple Smile
Аз съм доволна, моята малинка е в основните три Simple Smile

# 56
  • София
Моята номинация за книга на годината спечели Малинките. 😆

# 57
  • София
По-скоро съм доволен/удовлетворен от избистреното годишно подреждане.
Реално съм се докосвал само до 2 от класираните - което ме "самопотупва" по рамото: че моите критерии са си добри... за мен. Simple Smile

# 58
При мен от представителната извадка е само “Терапията”, и то преди време я четох, само защото много ми я бяха похвалили. Вече по-внимателно избирам. Не само заради нея, и заради други по(пре)хвалени, но май вече успях да си изградя система за отсяване. Между другото, един от помощните признаци при мен вече е наличието на порезки, само с някои изключения, в повечето случаи книгите, които съм забелязвала така оформени са били такива, които успешно съм отбягнала.

# 59
Какво имаш предвид с порезки?
Иначе и за мен "Прислужницата", която си беше мега прехвалена, същевременно голям фаворит на много хора, беше някак хем интересно написана, хем предсказуема и с твърде много прилики с други книги в същия жанр, та си заслужава наградата.

Общи условия

Активация на акаунт