Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 494
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Ние пет дни бяхме на две дремки, но днес направи три, понеже втората му беше нарушена заради една невъзпитана женичка в парка. Иначе от раз минахме на две, нямаше никакъв проблем. От утре пак ще гледам да си влезем в релси.

# 376
Още не съм заместила закуска ще питам лл
Каката не ядеше попара до 4г+😁
Овесена каша със сирене за мен имаше същия вкус

Ние със съня сме назад смисъл най-много будува три часа ама й е мнооого трудно, много крива става.. Понякога има на ден три, четири дремки🫢 различни от 40 Мин до час и нещо....
Каката много бързо мина на две...това чудо нз
Не съм сменила шишето бебешко си е с бибка

# 377
Един ден от раз мина на 2 дремки, което продължи около 2 седмици и сега пак е на 3. 😀

# 378
Още не съм заместила закуска ще питам лл
Каката не ядеше попара до 4г+😁
Овесена каша със сирене за мен имаше същия вкус

Ние със съня сме назад смисъл най-много будува три часа ама й е мнооого трудно, много крива става.. Понякога има на ден три, четири дремки🫢 различни от 40 Мин до час и нещо....
Каката много бързо мина на две...това чудо нз
Не съм сменила шишето бебешко си е с бибка
И моят е така, защото се заучават на даден интервал и си им добре. Но жестоко се развали нощният сън пък сме на максималното будуване за деня и нямаше на къде да разтегляме още освен да правим преход. Нямам търпение да минаваме на една дряма и да се приключва със всички преходи.

# 379
  • София
Гого има едно спане. На обяд за около 2-3 часа. Понякога дремва сутрин за половин час, но не всеки път. Но пък цяла нощ си спи. Не се буди за храна. Е, понякога примрънква. Давам бибата и се успокоява, обикновено.

# 380
И аз мечтая за едно обедно спане

# 381
  • Варна
Момичета, ние сме с още едно пробило горно зъбче. Белее се само от единия край. Явно както и долните се показаха с 2-3 дена разлика  и горните така и ще си растат заедно.

# 382
Леле като чета повечето бебчета вече имат по няколко зъбчета.Ние нямаме нито едно още.

# 383
Споко и моята няма ...каката имаше 2бр на 8м.🙂

# 384
И ние нямаме нито 1 зъб. В групата вече има дечица с по 7-8 🤣

# 385
И Боби още няма зъби, само набъбнали венци и чесане..
Момичета, дайте съвет за Глутена, моля!! 2 дена му давам каша Мулти зърна на Хип (има пшеница, овес, ръж и др). Слагам и малко плодово пюре да му е вкусно, изяжда всичко 180. Търка очите да спи и се започва приспиване, но плаче та се дере 30-40 Мин. Единия ден не спа изобщо следобед, вчера след 45мин плач заспа. Единствената промяна му е кашата. Чудя се дали да не в спра за няколко дни и да почна пак. Или да пробвам глутена с готово бурканче примерно банан и бисквитка. Моля, дайте съвет!

# 386
Em22 ако мислиш,че е от кашата,спри я за известно време.Аз например тази каша,както оризовата,царевичната,давах по 2-3 лъжички в началото.Както с пюретата.Може да му е много цяла доза.

# 387
А дали не е от зъбките? Не мисля, че е от кашата. Единственото, което ми хрумва е, че може да го боли коремчето от нея. Но не вярвам.
Аз започнах със същата каша, 100 мл. вода с две супени лъжици от кашата и половин пюре.

# 388
И Боби още няма зъби, само набъбнали венци и чесане..
Момичета, дайте съвет за Глутена, моля!! 2 дена му давам каша Мулти зърна на Хип (има пшеница, овес, ръж и др). Слагам и малко плодово пюре да му е вкусно, изяжда всичко 180. Търка очите да спи и се започва приспиване, но плаче та се дере 30-40 Мин. Единия ден не спа изобщо следобед, вчера след 45мин плач заспа. Единствената промяна му е кашата. Чудя се дали да не в спра за няколко дни и да почна пак. Или да пробвам глутена с готово бурканче примерно банан и бисквитка. Моля, дайте съвет!

Изобщо не мисля че е от кашата това. На колко дремки е? Горе-долу по това време минават на 2 и плачът при заспиване / трудно заспиване е сигнал за това. Изискват по-дълги будни интервали и по-малко дневен сън. Зъбите също са вариант.

Веднъж като дадеш глутен не трябва да го спираш, точно това коментирахме, че е с натрупване и затова се дава всеки ден.

# 389
  • Варна
Спокойно  момичета и при вас ще дойдат  зъбките. При някои деца по-рано при други късно. Мислех си, че ще има известна пауза между долни и горни зъбки, но уви не... Аз забелязвам, че вече Марти иска повече  часове будуване. Преди беше на 3 часа и половина, сега иска на 4 часа и повече . Вчера бяхме с 2 дремки по 1 час. От два дни се заиграва повечко време сам, преди беше максимум 30 минути, сега около час и половина. Вечер обаче е неспокоен и все се върти. Редувам биба и вода, понякога слагам и гелче на бибата докато спи да го успокои.
Em22 може да са зъбките или проблеми със съня. Растат децата и искат повече часове будуване и игра и по-малко дремки, докато се нагоди организма. Както е писала mokka и аз това наблюдавам при моя син.

Общи условия

Активация на акаунт