Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Не се водя  само по доц-т Владимирова. Следя и друга информация и отбирам  от всичко онова, което отговаря на моите схващания и усет и това прилагам. Захранването е според разбирането на майката, кое кога да се даде. Има си някакви норми и етапи, но всеки си преценявадо колко да се води по тях. Затова попитах и вие как сте в това отношение.
За следобедната закуска ми беше мисълта, че има варианти да не е и тя глутенова. Киноа, елда,  просо, млечно плодови пюрета, авокадо, котидж чийз, извара, банан, тиква и всякакви други вариации, а не оризова и царевична каша. Т.к. от тях имам за още 1-2  пъти и ги свършвам.

Аз ползвах кашите на Holle, които свършват. Не съм ползвала пълнозърнести каши. Не съм захранвала със всяка култура глутен  по възходящ ред за седмици - овес, ръж, ечемик, спелта, пшеница.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:41 от mama 06

# 556
Аз взимам от частна кухня. Да, направо ми подават пластмасови купички (като от кисело мляко). Сашко много я харесва. И аз съм доволна, защото има разнообразие. Ако супата е месна, основното не е и обратното. Към момента сме на меню "захранване" и храната не съдържа глутен, яйца и др. алергени. Също няма и десерт. От другия месец ще минем на следващото меню, тъй като вече съм въвела риба, телешко, млечни, жълтък и глутен и ще видя дали има някакво съотношение в храните.

# 557
  • София
Ааа, добре! Мненията ни съвпадат за тази др Владимирова значи! Мислех, че всички нея следват и реших, че съм назад, та затова я пуснах, но определено има странни изказвания.

# 558
Ние сме все още на две заместени хранения - обяд и следобедна закуска. Сутрин и вечер мляко. Иска ми се да заместя и закуската, но нали до годинка трябва да имат поне две млечни хранения на ден.
Вашите бебета по колко пъти на ден пият мляко?
И ние сме с две заместени,пие ам три пъти- като вас +едно вечер все още ставаме...
Аз другия месец ще пробвам частна на 9 м да видим не съм сиг.дали ще яде вс като кака си,подбира ИИИ чак й се гади

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 09:17 от Mimi9999

# 559
Ние бяхме на частна, но минахме на държавна. Повече я харесва.

# 560
Аз също не харесах уебинара на др. Владимирова, безумно сложни схеми и уравнения, излишно вманиачаване във всяка хапка. После гледах още някакъв на тема захранване и реших, че това с пюретата не е моето. Като изгледах ЗВБ на Ася Д. и всичко си дойде на мястото - просто, логично, лежерно.

Но имайте предвид, че всички уебинари са спонсорирани, често от марки пюрета, затова ги "пробутват". Никой няма да подкрепи домашните пюрета, а пък ЗВБ изобщо не се споменава. Добре, че поне за АМ нямат право да агитират.

# 561
Да. Другото във Владимирова, което ми остави неприятно впечатление, е че си личеше, че Бебелан я спонсорират. Разбирам, че за да застанеш 2 часа някъде, за да те снимат и да отделиш от времето си, някой трябва да ти плати за това, но не толкова агресивно. При мен това има обратен ефект, ама много силно. Даже не е на пук, но просто вътрешно се отвращавам и не бих купила пюретата и пастите на Бебелан. Купуваме от водата им и ще продължим, но просто след такава реклама вътрешно не искам да взема нещо друго от тях.

# 562
Аз веднъж взех пюре на Бебелан, нещо не съм погледнала етикета. Като се прибрах - в него сол, глюкозен сироп и слънчогледово олио. Хич не го и дадох. Някакви спагети със сирене беше пюрето.

# 563
Не съм им гледала дори състава. Просто недоумявам как може да слагат сол и захар в детски пюрета. Защо е нужно? То детето не разбира, че е безвкусно. На мен са ми гадни без сол, но ние сме големи хора. А, плодовите пюрета са си много вкусни без добавена захар.

# 564
Ох, момичета, като чета как повечето имате заместено хранене и децата ви хапват, а някои и на кухня са записани или ще ги записват, чак ми става тъпо, че моето човече няма заместено хранене и хич не обича пюрета, дори и домашни. Чувствам се изостанала. Pensive Голяма борба е у дома. Почти на 8 месеца е госпожицата, обаче е със силно изразен характер - като е "казала", че няма да яде попара, пюре или каша, няма да яде. Най-много 1 до 3 лъжички и това е. А искам да хапва повече, за да може по някое време и наша храна да даваме. Иначе има голям интерес към нас, когато се храним. Давала съм ѝ така картофче (буквално трохичка от моята ръка) и хапва.

# 565
Green Arrow, по принцип не е никакъв проблем това, че няма заместено, някои деца нямат и до годинка. Но щом така е хапнала, защо не я пробваш с парченца? Или ЗВБ, или ти да ѝ даваш. При нас много бързо се получи това и даже сега предпочита, примерно да яде малки палачинки на парченца или хляб, отколкото пюретата. Картоф по принцип не харесваше грам, но направих във фрайъра без мазнина, с малко копър и буквално го излапа.

# 566
И моя съвет е да пробваш ЗВБ. А, пък заместеното изобщо да не те притеснява. Изобщо не е наложително на тоя етап.

# 567
И на мен ми е минавало през ума да пробвам ЗВБ, но нищо не знам за него. А и си признавам, че ме е страх да не се задави. Май ще трябва да се образовам малко по въпроса. Благодаря, че ме успокоихте за липсата на заместени хранения. Heartbeat

# 568
Има много видеа в Ютуб. Пусни си да слушаш нещо докато се разхождаш с количката. Казват, че шанса да се задави не е по-голям от този с пюрета. От глад и рев на мен и с пюре ми се е давела. Аз избрах класическо захранване, но смятам да започна да давам парченца и да си ги хапва с ръчички. Трябва да са добре сварени зеленчуците. Като стиснеш с два пръста трябва да се смачкват, но и не прекалено меки, за да не се разпадат. Започни като по-лесно с банан и авокадо, за да видиш каква е реакцията. То само ще си покаже детето какво иска. Някои са надъхани за ЗВБ, но детето друго показва и обратното.

# 569
Аз също захраних с пюрета, но много бързо започнах да вкарвам парченца. Първо мачках зеленчуците, а не ги пасирах, после започнах и на нея да ѝ слагам на таблата да си взима - банани, бисквити, бебешки солен кекс, бананови палачинки, домашен хляб, домашна баница. Много бързо схвана и както казах май вече така предпочита.

И да се задави не е драма, те имат рефлекс като всеки човек. Давела ми се е няколко пъти, но успява да се изкашля сама.

Общи условия

Активация на акаунт