Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 345
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
И ние сме на по едри текстури и малки парченца вече . Да, не може все каши и пюрета да ядат. Това оказва влияние и върху моториката при по-бързото проговаряне, както е писала mokka. Но, всяко дете е различно и си иска нужното време за да свикне. Не ме е страх да не се задави, т. к. го е правел - с белтъка от яйцето в началото, с по-едри парченца картоф или друг зеленчук, с ябълка тези дни. До преди 2 седмици с  кус-куса се давеше и повръщаше. Сега вече и паста на малки парченца ядем. Всяко нещо с времето си.
Caprice вие имате ли попадение на цукалото? Как процедираш? Аз гледам сутрин след сън да го сложа, след закуска и към обяд. Понякога не иска да стои и го махам, за да не му създам лоши впечатления. Понякога се заиграва и стои повечко.

# 661
Здравейте Simple Smile
По колко време будуват мъниците ви? Саши будува по около 3.30ч. Ноо напоследък спи по 30-40мин. дневен сън и се буди, та се чудя дали не трябва да увеличим будното време.
Другият ми въпрос е с каква дупка на биберон давате млякото ? Аз пробвах с 6цата в 7месец, но се давеше и си върнах 4ката. Водата пък я пие от преходна чаша. Ще ми се да сменя бибероните и се чудя дали да не купя пак 4ка.

# 662
Здравейте Simple Smile
По колко време будуват мъниците ви? Саши будува по около 3.30ч. Ноо напоследък спи по 30-40мин. дневен сън и се буди, та се чудя дали не трябва да увеличим будното време.
Другият ми въпрос е с каква дупка на биберон давате млякото ? Аз пробвах с 6цата в 7месец, но се давеше и си върнах 4ката. Водата пък я пие от преходна чаша. Ще ми се да сменя бибероните и се чудя дали да не купя пак 4ка.

Аз взех 6 месец 5та и още не съм сменяла, добре че ме подсети. Режимът в момента е на 3:10/4:10/4:30-40 горе долу тук там понякога има +-5/10мин. 2 дремки 1:05 и 1:10 като аз го будя иначе сигурно може да спи и 5 часа.

# 663
Интервалите са различни, първият даже към 2:30 идва, но като цяло гледам да има поне 10 - 10.5 часа будно време сумарно, да не кажа 11.

Иначе при нас се появи това, че няма много значение какъв е интервала, по-скоро часът на заспиване. Така първа дрямка започва в 10:30, а втора в 15:30, закотви си ги и така заспива лесно.

# 664
И при нас е така. С точно определен час.

# 665
Будува към три часа никога повече това й е макс,определено спи повече от сестра си на тази възраст....и е по-голяма беладжийка....
От скоро казва и ма-ма🎉 ама едно тънко гласче вади хаха
Като ядем винаги идва при нас залепя се на стола ми да я взема да види да й дам 😁

# 666
Около 3 часа е будуването при нас.Понякога е повече,понякога по-малко.През нощта се буди по няколко пъти, реве със затворени очи.Сънува ли нещо,плаши ли се,незнам.Зъби няма още,няма изгледи да тръгнат.

# 667
И нашата беба е така от месеци...
За говоренето не спира да изброява мама, баба, тата, дада и някакви нови срички научи... много смешно ги казва Joy

Около 3 часа е будуването при нас.Понякога е повече,понякога по-малко.През нощта се буди по няколко пъти, реве със затворени очи.Сънува ли нещо,плаши ли се,незнам.Зъби няма още,няма изгледи да тръгнат.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 17:44 от safemylove

# 668
Момичета, искате да кажете, че бебетата ви са по будни по около 3 часа и си поспиват след това ли? Моето бебе вчера спа около половин час за целия ден… Днес към час и половина. Става към 8 сутринта, заспива след 9. Никога не е приспивана на ръце. Но спи само когато тя си реши. Прибирам играчките, но тя се изправя, плюе бибата, занимава си се с нещо и не заспива.

# 669
Моята може да будува и 2, и 5 часа. 😀 Напоследък спи доста - 3:30ч. дневен и 10-11 часа нощен сън. Наслаждавам се докато не е свършило. 😀

# 670
Чак да си поспива не.От 10 дни някъде спи по 2 часа на ден.Хванал го е някакъв период,скок ли е,регресия ли е,вече и аз незнам.Преди това спеше повече.Сега неиска и в креватчето да спи,само гушнат в мен.Кисел,реве,тръшка се,сърди се.Направо ужас

# 671
Момичета, искате да кажете, че бебетата ви са по будни по около 3 часа и си поспиват след това ли? Моето бебе вчера спа около половин час за целия ден… Днес към час и половина. Става към 8 сутринта, заспива след 9. Никога не е приспивана на ръце. Но спи само когато тя си реши. Прибирам играчките, но тя се изправя, плюе бибата, занимава си се с нещо и не заспива.

Никога не съм приспивала и аз на ръце, но ако не я гушна на спалнята или изведа с количка, тя няма да заспи никога. Гледам да следвам рамките на бодуване за възрастта ѝ, плюс минус 30 мин - час.

Сумарно за деня спи към 2:30 часа, разпределени в две дремки преди и след обяд.

# 672
И моето не е от поспаливите. След месец мъки, най-накрая имаме горе-долу някакъв режим - 3,30/3,30/4,30 интервали, около 2ч дневен сън и само 10ч нощен. Чудя се да намаля ли още дневния, за да спи повече през нощта, но и той хич не е много.
Много ми писна вече, целия ми живот се върти само около съня, всичко все съобразяваме с него и пак не са добре нещата 😔. Като си помисля и че едва ли следващите година-две ще се промени нещо...

# 673
Ох, за мен два часа дневен сън са абсолютен мираж. Но пък си спи нощем добре, съответно и аз. Ние не сме излизали от 10 дни сигурно, на гости сме при нашите и тук е много студено. Дано да се оправи малко това време, че наистина в количката поспиваше повече.

# 674
И на мен ми омръзна с това неспане Grinning Всеки правя някакви сметки,кога спи,кога яде,играем си.Тъкмно се наредят нещата с тия режими и хоп,става нещо и всичко отива на кино.Но все ще мине,като пораснат.И аз с това недоспиване взех да забравям кога е ял,кога е спал ,като парцал съм Grinning

Общи условия

Активация на акаунт