Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Как ги давате тези мъфини, кексове, палачинки? На малки парченца или да гризка?

Цели и докъдето може. То голяма част реално се изспива в лигавника и на маста. После ги събирам и му ги давам или аз от ръка, защото то реално са на трохи и не може да ги хване или ги омешвам с малко кисело мляко да стане като каша за да си го доизкуса.

# 646
Мен ме е страх да не се задави... ама не може вечно на каши или пасирани неща... май трябва мама преди това да се осмели Laughing

# 647
И мен ме беше и още ме е страх, но откатко ми отказа в 7м едно пюре с частички (пюрето си беше за 7м) щото не му харесаха частичките и си казах, че няма да го чакам повече и почвам да му давам някакви по-едри неща да свиква.
Иначе то на мен ми се случва да се задавя понякога на тези години. А малкият ми се задави с повръщано мляко някъде 3 месец, ама задавяне, спря и звук и картина, тъй че от всякъде може да дойде. Изгледай си клипчета как се оказва първа помощ на бебе и да не ти се налага. Ако си от София или Пловдив препроръчвам FirstAid. Имат курс за първа помощ на бебета и деца.

# 648
За закуска не съм особено идейна - палачинки с банан или ябълка, мюсли с плод, кис. мляко с тахан, кус-кус с масло и сирене и за сега това е менюто. Бисквити не давам.

Не знам колко хранения има, гледам да давам 3 пъти храна, сутрин и вечер мляко и през деня и нощта още по 1-2 пъти суче. Абе доста хапва, но има и голям апетит, нищо не отказва, вече едвам я вдигам 😅.

# 649
И на мен ми стана интересно за мъфини,баница и кексове.Представям си го като за голям човек Grinning Не съм правила такива неща,давам бисквитки от ДМ.Иначе са добри идеи,трябва разнообразие,но и мен все ме е страх как ще ги яде,да не се задави

# 650
Aми те карат вече 10 месеца, време е да свикват с парчета. Това е важно и за проговарянето в бъдеще. Задавянето е в реда на нещата, те имат рефлекс като всеки човек, не значи, че ще се задушат.

Давам ѝ както да си гризка, така и на парчета. Даже забелязвам, че предпочита така да яде, отколкото да ѝ давам с лъжица.

# 651
И аз се притеснявам супер много от парчета,задавяне....давам трохи,среда хляб справя се,понякога й залепя и прави нещо като гадене, задавяне...но не е страшно😁

Днес дадох пюре с малки парчета морков пак на тръни😁ама да време им е ....

Каката лакомия отхапваше голямо парче бисквитка и се давеше, аз бъркам да я вадя цирк

# 652
Аз купих един снакс от ДМ, нещо като мини оризовки. И си ги хапва сама, държи в ръката, смуче, разтапя се, занимава се общо взето.
Иначе и тя не харесва по големи парченца, днес дадох домашно сварени морков и картоф, с яйце. Голяма мъка беше с яденето.

# 653
  • Варна
Карат 10 месеца. Ние сме на 8 месеца. Сега разбирам защо някои са по напред със захранването като мъфини, банички палачинки или се водят по ЗВБ.

# 654
Карат 10 месеца. Ние сме на 8 месеца. Сега разбирам защо някои са по напред със захранването като мъфини, банички палачинки или се водят по ЗВБ.

ЗВБ е от 6ти месец точно с парчета. Аз палачинки и мъфини давам от месец и нещо, когато е била точно на 8, а съдейки по фейсбук групата не само аз. Нищо странно няма.

# 655
Аз си започнах с пюрета, някъде около Коледа започнах да давам парченца. Явно имам късмет и просто не се дразни от тях, палачинките на малки парченца си ги яде сама с ръчичка. Вчера даже дадох пюре на Гербер за след 10 месеца, имаше парченца картофи, сдъвка си ги.😀Бисквитки давам и аз на ДМ, тези без захар.

# 656
Аз си започнах с пюрета, някъде около Коледа започнах да давам парченца. Явно имам късмет и просто не се дразни от тях, палачинките на малки парченца си ги яде сама с ръчичка.

И аз по същоя начин. Не съм захранвала по ЗВБ, но като почна да яде повече като количество, започнах и по-различни неща като текстура. Те няма как да свикнат с парчета, ако ние не им предлагаме.

# 657
И аз започнах с пюрета и от 8 месец минах и на други текстури. Общо взето като минах на кухня. Първо визмах кухня с пюрета (уж от хубавите) ами и аз не бих яла тая лепкава каша и направо минах на кухня, която не е пюрета. Преди това го пробвах с парчета плодове и палачинки да го видя ще приеме или не.

На последната консултация и ЛЛ пита от техния си въпросник какви текстури яде в момента дали яде парченца и т.н

# 658
Здравейте. Пиша за първи път, но следя темата и черпя много опит от всички вас. Искам да попитам според вас дали греша някъде и ако да, какво да променя в режима на хранене на бебето? Той е на почти 9 месеца , тежи 10,500кг и е висок 74-5 см. Аз и баща му сме генетично слаби цял живот. Притеснявам се, че е много едър , да не кажа дебел. Като разговарям с приятели те споделят , че техните деца на около 2 години са били с такива мерки.
Храни се по следния начин;
Сутрин: кус кус, попара със сирене и масло, мюсли, юфка със сирене и масло, бисквити с кисело мляко или палачинка с банан ( порция около 200гр)
Обяд: месно или зеленчуково пюре с жълтък (200гр изяжда винаги цялата порция)
Следобедна закуска:  каша към която добавям около 100гр плодово пюре, като цялата порция е 200гр
Вечеря: АМ 180мл
Нощно хранене: АМ 120мл

Благодаря 🙏

# 659
Здравейте. Пиша за първи път, но следя темата и черпя много опит от всички вас. Искам да попитам според вас дали греша някъде и ако да, какво да променя в режима на хранене на бебето? Той е на почти 9 месеца , тежи 10,500кг и е висок 74-5 см. Аз и баща му сме генетично слаби цял живот. Притеснявам се, че е много едър , да не кажа дебел. Като разговарям с приятели те споделят , че техните деца на около 2 години са били с такива мерки.
Храни се по следния начин;
Сутрин: кус кус, попара със сирене и масло, мюсли, юфка със сирене и масло, бисквити с кисело мляко или палачинка с банан ( порция около 200гр)
Обяд: месно или зеленчуково пюре с жълтък (200гр изяжда винаги цялата порция)
Следобедна закуска:  каша към която добавям около 100гр плодово пюре, като цялата порция е 200гр
Вечеря: АМ 180мл
Нощно хранене: АМ 120мл

Благодаря 🙏

Кои са тези деца на 2 години с тези мерки? Абсурд. Това си е ок. Нали купувате дрехи 6-9, 9-12м там си има 74, 80см са точно този период 9-12м. Моят е 9м 9.5кг и 71см (но и дватама с таткото не сме високи, тъй че не очакваме много). Свалете си приложението на Беббо и там си вкарвайте мерките. Диапазонът за ръст и килограми в нормите е доста широк. Плюс то тепърва ще проходи и ще му трябва много енергия и е вероятно да заслабне. Имате си личен лекар, който го следи всеки месец. Той ще ви уведоми, ако има нещо притеснително. Внимавайте с непоискани съвети.

Даже млякото според мен е малко 2 пъти по 190/200мл, но това също си го коментирайте с ЛЛ.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 12:40 от sedi_

Общи условия

Активация на акаунт