Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 372
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
И ние сме с 5 хранения.Закуска,обяд,следобедно-заместени.АМ е 2 пъти.Случва се понякога и 3 пъти (нощно хранене)

# 631
Гери е с гащи 3,но май й стягат отбелязват се,не мога да преценя,ще си изхабим пакета и минавам на 4...взех няколко бройки 4 ми и те се отбелязват, уж са по-големи нз ластика ли много стяга ....
Иначе тя е над 8кг,а 4 е до 15 кг 😁

Айде 9м🎉🎉🎉❤️
Както се вика 9м след деветте месеца 😁

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 10:20 от Mimi9999

# 632
  • София
Ние сме с 5 хранения. Сутрин мляко, междинна закуска плодово пюре или попара или нещо друго. Обяд- месно/ зеленчуково пюре. Следобед каша. И вечеря мляко.

# 633
Ние с 5хранения-мляко,пюре,каша,мляко,мляко-ставаме още вечер,скоро ще взема да променя закуската,но тези дни бързаме за градина

# 634
Ние сме с 6, но моят будува много от 7 до 21:30 и няма да как яде по-малко иначе ще стои гладен. 2 млечни и 4 храна. Като реално яде колкото иска. Рядко изяжда 200гр. На обяд и вечер евентуално. Закуската и междинката варират между 100 и 170. Зависи колко е гладен.

# 635
  • Варна
Марти е с 5 хренения - закуска, обяд, следобедна заместени, и 2 пъти пие мляко - вечер и около полунощ. Третото мляко го махна сам от около месец. През деня яде колкото му се яде. Не насилвам. Знам, че когато е  гладен и спокоен си хапва. И когато е неспокоен  и го мъчат венците не иска да яде много.
Банана не го въодушеви да си хапва сам. Почна да го маже. Но ако аз му давам парченца си хапва. Иначе ябълка си взема сам да си гризе.

# 636
5 и при нас - сутрин рано или през нощта мляко, към 8-9 закуска, към 13 обяд, към 16:30 - 17 следобедна, към 20:30 мляко преди сън. Докато вечеряме ние към 19 ѝ давам нещо да си чопли: банан, бисквити, нещо от следобедната ако е останало.

# 637
Какво давате за закуска? Пробвах попара/юфка/ макарони/спагети с масло и сирене - повече от 3-4лъжици не яде. Палачинка понясога яде, друг път не. Днес и дадох каша, ама не ми е много ок каша за закуска.

# 638
И моето момиче не харесва нищо от изброените. Единствено кисело мляко с бисквитки яде. Иначе от ДМ взимам плодови пюрета със сухар, бисквитки, просо, пълнозърнести ядки.. Струва ми се по-засищащо от чисто плодово пюре.

# 639
  • София
Какви бисквити давате? Аз попадам все на такива със захар.

# 640
Какво давате за закуска? Пробвах попара/юфка/ макарони/спагети с масло и сирене - повече от 3-4лъжици не яде. Палачинка понясога яде, друг път не. Днес и дадох каша, ама не ми е много ок каша за закуска.

Най-често давам мюсли с кисело мляко, кускус със сирене, баница, различни вариации на малки палачинки (с банан, с извара, тиганици), солен кекс (в смисъл че е със сирене, а не обикновен, но сиренето е обезсолено), мъфъни, омлет.

В ДМ има бисквити без захар, Biskids също имат.

# 641
Аз давам от бишкотките на Hipp.

# 642
За закуска давам попара от сухари със сирене, просо със сирене, овесени ядки към всички тези неща добавям и плод намачкан - круша, ябълка, тиква, банан, праскови и боровинки (имам замразени от лятото) и краве или кокосово масло. Слагам канела или ванилия (бурбонска, не белите прахчета). Понякога правя и палачинки или мъфини просто зависи какво ще има през деня гледам да не давам повече от 1 яйце на ден.

Бисквити не давам, аз правя или палачинки или мъфини като подсладител ми е банан.
Тук съм си отделила 2 рецепти за бисквити:
https://www.instagram.com/p/DCL49gfSJgL/
https://www.instagram.com/p/DFYJ6XfuvPu/

Още не съм кварала бадем, но като го вкарам ги започвам.

Тук също намирам интересни рецепти:
https://profesiyamama.com/2021/03/21/primerno-menu-za-deca-pod-1-godina/

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 15:47 от sedi_

# 643
И тук има доста идеи, както и в Инстаграма / Тиктока ѝ https://drmodernmommy.com/retsepti/

# 644
Как ги давате тези мъфини, кексове, палачинки? На малки парченца или да гризка?

Общи условия

Активация на акаунт