Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
И аз така риба на 7м.,днес сме на док

# 451
  • Варна
Риба дадох в 6-ти месец. Ядки още не съм давала. Но или тахан или ще меля на момента и ще добавям към овесената каша или плодовото пюре. Имам кафемелачка, която не използвам за тази цел, а само за мелене на семена и подправки. Мисля с нея да опитам като начало. Стрива го като брашно и не е толкова мазно като тахана.
Аз жълтък давах 1 седмица постепенно и на втората включих месото. Варя  1 яйце, давам му половинка белтък и жълтък (толкова  яде сега) , другото или го изяждам или го оставям за следващия ден в бурканче. Не изсъхва жълтъка.
Ние имахме 5 дена неспокойни нощи. Будеше се в 22:00, в 03:00. Стоим по час, някой път два будни и пак се приспиваме. През деня е спокоен , но вечер не. Тази сутрин се събуди в 05:00, будувахме 2 часа и сега спи.
Прави опити за лазене. Но се придвижва като тюленче😊. От време на време включва и краката.
Сутрин като се събуди прескача вече гнездото и снове из леглото. Като го погаля или като ме види, възкликва"Аа" - или "Оо". Много е смешен като ме погледне с едни учудени нагоре вежди.

# 452
Mama 06, при нас такива будения с будуване, а не заспиване веднага след млякото, бяха показателни за много дневен сън. На твое място бих пробвала да го направя макс около 2:30 часа или ако вече е толкова, даже към 2.

# 453
Ох момичета, аз разбрах защо моята беба се събужда по 1000 пъти на вечер:dizzy_face:
Оказа се, че проблема е в това, че спи в чувалче. Понеже тя много рита и се върти и той явно я е ограничавал... Сега си спи с ромпърче и пак се събужда, но по 1-2 пъти вечер... Какво елементарно нещо е било... ама като не може да си каже детето. Flushed

# 454
Риба дадох в 6-ти месец. Ядки още не съм давала. Но или тахан или ще меля на момента и ще добавям към овесената каша или плодовото пюре. Имам кафемелачка, която не използвам за тази цел, а само за мелене на семена и подправки. Мисля с нея да опитам като начало. Стрива го като брашно и не е толкова мазно като тахана.
Аз жълтък давах 1 седмица постепенно и на втората включих месото. Варя  1 яйце, давам му половинка белтък и жълтък (толкова  яде сега) , другото или го изяждам или го оставям за следващия ден в бурканче. Не изсъхва жълтъка.
Ние имахме 5 дена неспокойни нощи. Будеше се в 22:00, в 03:00. Стоим по час, някой път два будни и пак се приспиваме. През деня е спокоен , но вечер не. Тази сутрин се събуди в 05:00, будувахме 2 часа и сега спи.
Прави опити за лазене. Но се придвижва като тюленче😊. От време на време включва и краката.
Сутрин като се събуди прескача вече гнездото и снове из леглото. Като го погаля или като ме види, възкликва"Аа" - или "Оо". Много е смешен като ме погледне с едни учудени нагоре вежди.

На колко е бебетето и колко будува през деня и колко спи? Обикновете колкото будува през нощта, толкова трябва да се вдигне будуването през деня за да не стои буден през нощта. Накратко какво не го избудувате през деня ще го избудувате през нощта. Както някой беше написал към 8-9 месеца макс 2:30 дневен сън. Също е важно да се измаря достатъчно през деня.

# 455
Момичета, започвам захранването с месата.. знам, много сме назад. Мисля първо заек, после пиле, пуйка. След това риба - каква риба сте дали вие? И какво количество месо (заготовка) добавяте към пюрето (предполагам до 20гр, а кога се увеличава).

# 456
Сьомга и треска,но моите са риба и нещо друго вътре.
Днес бяхме на док.
Каза да опитам скоро пак с жълтък ако продължи така ще правим тест за алергии преди ваксината там за морбили която е.
Имаше белег на рамото и нямаше боц.
Качила 650

# 457
  • Варна
Mokka, sedi _ правим 8 месеца на 23 януари. Не спи много през деня. Има 2 дремки, които сам си ги направи - сутрин и следобед. Спи  по час, час и половина през интервал от 3 часа и половина, четири будуване. Като през това време сме на килимчето и играем . Редувам столче за хранене малко и повечко килимче. Измислям всевъзможни неща от бита-като пластмасово шише, картонена кутия от корн флейкс, шумящи торбички с много цветове, всичко това му е по-интересно. Слагам го за нощен сън около 19:30 - 20:00, когато му е и  млякото.
Вашите деца по колко спят и будуват? Имахте ли такива промени при преминаването от 3 на 2 дремки?
Аз не добавям допълнително месо към готовото месно пюре, като започнах с пиле. Някъде  бях чела, че месото трябва да е 20 гр.  ако се приготвя вкъщи  и след  това се увеличава на 40 гр. (мисля след 9-ти месец беше).

# 458
Моят син 2,3 дни спи през деня,после пак 2,3 дни не спи.10 мин дремва и се буди.Играе си,весел е.Незнам какво е вече зъби ли са,преход ли е,скок ли е.Иначе будува около 3 часа

# 459
Момичета, започвам захранването с месата.. знам, много сме назад. Мисля първо заек, после пиле, пуйка. След това риба - каква риба сте дали вие? И какво количество месо (заготовка) добавяте към пюрето (предполагам до 20гр, а кога се увеличава).

Към зеленчуковите пюре добавям половин заготовка, 40 гр от бурканчето. Към готово пюре с месо не се добавя. На тази възраст е до 20 гр месо на ден, после се увеличава до годинката, потърсете и в Гугъл.

Риба: хек, сьомга и още нещо, забравих.

mama06, реално точно будуването нощем ми показа, че трябва да мине от 3 към 2 дремки. По принцип звучи окей това, което казваш, но поне 10 часа будуване дневно трябва да има, за да е качествено изморено и да не си взима будуването през нощта. Следиш дневните дремки да не "изяждат" от него, ако трябва будиш...

# 460
  • Варна
Mokka точно защото сам си мина от 3 на 2 дремки преди седмица и часово всичко изглежда наред, ми беше странно това будене. Както Deni е писала зъби ли са, регресия ли е, скок в растежа ли е не знам. Събуждаме се в 07:30, следва закуска. Заспива към 10:30 до 11:30, следва обяд. После заспива към 14:30 до 15:30-16:00 ,следва следобедна закуска и вечерен сън след банята в 19:30-20:00. Знам, че е само период и това ще отмине. Растат децата, тъкмо свикнеш с един режим  и хоп нещо се променя и се напасвате пак.
Може да пробвам с  по един час дрямка, да видим как ще се отрази. Но може и зъби да са, защото се събужда с плач, всеки път през нощта.

# 461
Mokka, sedi _ правим 8 месеца на 23 януари. Не спи много през деня. Има 2 дремки, които сам си ги направи - сутрин и следобед. Спи  по час, час и половина през интервал от 3 часа и половина, четири будуване. Като през това време сме на килимчето и играем . Редувам столче за хранене малко и повечко килимче. Измислям всевъзможни неща от бита-като пластмасово шише, картонена кутия от корн флейкс, шумящи торбички с много цветове, всичко това му е по-интересно. Слагам го за нощен сън около 19:30 - 20:00, когато му е и  млякото.
Вашите деца по колко спят и будуват? Имахте ли такива промени при преминаването от 3 на 2 дремки?
Аз не добавям допълнително месо към готовото месно пюре, като започнах с пиле. Някъде  бях чела, че месото трябва да е 20 гр.  ако се приготвя вкъщи  и след  това се увеличава на 40 гр. (мисля след 9-ти месец беше).

Много малко будуване за бебе на 8 месеца. Моят будува по 12 часа някъде от 6ти месец. Става в 07 и ляга в 21:30. Дневен сън беше с 2:30, но започвам да му го намалям, защото вече не спи толкова добре през нощта. Инервали на будуване 3/4:20/4:40. За тези, които ще кажат, че е късно да ляга в 21:30, това е режим, който съм работила с консултант, защото бебето се будеше през нощта. Тогава разбрах, че трябва да вдигна будното време през деня с толкова, колкото будува през нощта и си оправихме съня. Абсолютно зависи от самото бебе каква ще му е нормата за сън. Някои спят добре през нощта на 10:30 будуване, други спят добре на 12:30 будуване, зависи си от бебето. Но това, което виждам е, че повечето бебета са от по-активните и им трябва повече будуване отколкот им се иска на родители. И аз искам да си ляга в 20 и да става в 08, ама няма.
Иначе за игрите, ако не пълзи още според мен повече игри за стимулиране за да се опитва физически да се движи и да се измеря повече.

# 462
Моето момиче някой път ляга и след 10. Не съм я учила на приспиване на ръце, просто я оставях в леглото й. Та не мога да я “приспя” в някакво определено време. Слагам я, но ако не й се спи си намира с какво да се занимава. Вчера пипаше картинките по чаршафа, хапеше, етикета на одеалото, хаха. Но пък спи цяла нощ непробудно, става след 8, дори 9 понякога, което за мен е перфектно, защото и аз съм се наспала. Има една, максимум две дремки през деня. През другото време играе, не се спира. Или сме на килимчето, или в кошарата с играчки, или на столчето за хранене.

# 463
И моят заспива самостоятелно. Едното не изключва другото. Заспива до 5мин. Ако не заспива "когато родителят иска" или е къс интервалът, или не се е изморило достатъчно или не е имало достатъчно успокояване (тихи игри преди сън) или всичко заедно.

# 464
При нас в идеалния вариант е 11 часа нощен, 11 будуване и 2 часа дневен сън. Ляга около 21, става в 8. Буди се за мляко веднъж, тук ми единствената драма, че по принцип тази ранна закуска трябва да е около 6, но при нея хич не е фиксирана. Но в колкото и да яде, не търси после рано сутрин мляко, изкарва си до закуската, че даже чака да я приготвя към 8:30.

sedi е написала, децата са различни. Някои спят и по 12 часа нощен, други по 10. Будуването просто е знак, че сънят в повече, вече как ще го нагласи всеки си избира.

Моята пълзи от преди Коледа, вече е ужасно бърза, изправя се по шкафовете и дивана, пада, рови в чекмеджета, в саксии, къса цветя, буквално не се спира, докато е будна...

Общи условия

Активация на акаунт