Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 351
  • 738
  •   2
Отговори
# 675
Саши също се буди често нощем. Заспива легнал до мен на спалнята и го местя в креватчето след това. Спи неспокойно в първата половина на ноща( до около 00ч.). После заспива по-дълбоко и ставам до 2-3 пъти, като веднъж е за мляко, а другите пъти да го наместя или да му дам биберон, ако е легнал върху него и не може да си го намери сам. Тази нощ 2 пъти беше мокър. Какво става с тези памперси незнаам 😡 Веднъж памперса е мнооого пълен, но не е пропуснал, а понякога само отпред е попил и пропуснал.

# 676
И аз имам дилема с тия памперси.В последните дни сутрин е гола вода,отпред.Целия мокър.Нещо не ги слагам хубаво май.Уж на Памперс ползваме

# 677
  • Варна
Относно бибероните - от около месец сме с 6-ца на Philips Avent. Бях ги сложила в 6-ти месец, но нещо не се получи и върнах 4-та.Сега всичко е точно и си пие с тях млякото.
Нашият дневен  сън е  два пъти на ден -.предиобед и следобед. Понякога спи 40 минути, понякога по час, друг път по 1,30. Но общо се събира към два часа и половина. Нощем хленчи я за вода, я за биба. Не сме имали случай да легне и да се събуди чак сутринта. Вече не го намествам поне. Преди и за това се будеше, като легне по коремче.

# 678
И ние имахме проблем с пропускане на памперса през нощта, може би защото спи основно по корем. Започнахме да слагаме памперса на обратно вечер и сутрин вече е суха.

# 679
  • София
Може ли идеи за закуска и следобедно хапване, освен каши и без млечни? детето е със съмнения за алергия към белтъка и ми казаха да въведа млечни към 9-10 месец чак ( сега е на 8 мес.).

# 680
Не мога да дам съвет за следобедно.. ние сме на каши. Но попара с вода примерно или чайче, без сирене..
Аз съм с въпрос за месото (ровя назад в страниците, и се изгубих), дала съм заешко, пуешко и сега ще дам пилешко (надявах се да намеря домашно, но май ще е на заготовка). Какво сте давали освен тези?

# 681
Не мога да дам съвет за следобедно.. ние сме на каши. Но попара с вода примерно или чайче, без сирене..
Аз съм с въпрос за месото (ровя назад в страниците, и се изгубих), дала съм заешко, пуешко и сега ще дам пилешко (надявах се да намеря домашно, но май ще е на заготовка). Какво сте давали освен тези?

Аз съм давала пилешко, телешко и говеждо - още като почнахме с месата. Много му допадат Simple Smile

# 682
След белите май са телешко, агнешко като по крехки меса. Накрая е свинското. Говеждо не знам кога е подходящо да се дава. Риба дала ли си?

# 683
  • София
Аз съм давала заешко, пуешко, пилешко, телешко и агнешко. Мисля следващото да е говеждо. Риба също съм въвела. Даже днес ще му дам за обяд. Гледам веднъж седмично да присъства в менюто.

# 684
Аз съм въвела пилешко, пуешко,заешко,телешко,говеждо,агнешко и риба.Не към давала още свинско.
Иначе и ние сме на каши основно,от скоро давам мюсли.А попринцип какви са симптомите за алергия към белтъка?

# 685
Може ли идеи за закуска и следобедно хапване, освен каши и без млечни? детето е със съмнения за алергия към белтъка и ми казаха да въведа млечни към 9-10 месец чак ( сега е на 8 мес.).

Винаги можеш да потърсиш и в Гугъл, има безброй блогове на майки Simple Smile Например като този, от който са снимките.

# 686
Аз започнах с пилешко, пуешко и заешко, доста време давах само тях. Педиатърката ми каза от 8 месец да започна със свинско, агнешко и телешко. Аз не бях много за свинското, но дадох все пак. Онзи ден и вчера давах риба. На 18 ще стане на 9 месеца.

# 687
Риба не сме въвели още (не е нарочно:), но вече трябва. Иначе всички педиатри разбрах, че са на различно мнение, та на бурканчето щом пише 5м+, а той е по-голям, не мисля, че е драматично. Производителите все ще са застанали зад някаква логика (ние сме главно на купешки пюрета). Естествено въвеждаме постепенно, но дори при нас беше излишно бавно с глутена.

# 688
Месеците на бурканчето са за гъстотата на пюрето, а не дали дадената храна е подходяща за месеците на бебето.

# 689
Месеците на бурканчето са за гъстотата на пюрето, а не дали дадената храна е подходяща за месеците на бебето.

За гъстотата ясно, но според мен е и помислено за съставът да е що годе подходящ(ясно е, че всяко бебе върви със собствена скорост). Simple Smile Няма пюре със свинско за 4+ месечни примерно или поне аз не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт