Отговори
# 585
Здравейте, дами! В самия край на моята бременност най-сетне се престраших да си направя регистрация във форума и да се включа в дискусията. Grinning Следя тази и други темички, свързани с бременността, от самото начало, но само ви четях и някак все отлагах присъединяването си към вас. Трябва да знаете, че темата е страшно полезна и съм сигурна, че така, както аз само инкогнито ви "шпионирах" през цялото време, така и други срамежливи бременни точно тук са намерили отговори на въпросите си, успокоение за притесненията си и виртуална подкрепа, когато са имали нужда от такава. Благодаря ви за всичко, което споделяте - опит, мнения, тревоги, неволи... Наистина нямате представа каква сила сте.

Честито на всички майки, които вече гушкат декемврийските си бебета! Съпреживяла съм историите на всяка една - и съм се притеснявала, и съм се радвала заедно с вас. Бъдете здрави - вие и бебчетата ви! А на тези, които все още са в очакване на малкото си голямо коледно чудо, пожелавам сила, кураж и бъдете сигурни, че всичко ще е наред!

Иначе, макар и закъсняла, се записвам в темата с термин 31 декември, очакваме момченце. Някак предполагах, че по-рано ще се появи юнакът, но засега се е настанил удобно и няма никакви признаци, че скоро ще излиза.

И ето - първото ми мнение вече е факт. Не било толкова страшно. Simple Smile

# 586
Здравейте и честити рожби, да са здрави и вие и вашите семейства. 🍀
Днес с планово секцио се роди нашето съкровище Георги.
Няма да изпадам в подробности, само ще пожелая, ако някоя се е излъгала с епидурална упойка да и бъде достатъчно концентрирана, защо това което усетих днес не го пожелавам на никого.
Успех на всички бъдещи мамита ❤️

# 587
Честит да е Георги! Жив и здрав! На теб бързо възстановяване.

Масово секциото е с епидурална, другата опция не се промотира.

# 588
Честит да е Георги! Жив и здрав! На теб бързо възстановяване.

Масово секциото е с епидурална, другата опция не се промотира.

Предполагам, че си е супер упойка стига да си в правилните ръце, не искам да плаша бъдещите мами, вярвам, че такива неща рядко се случват.

# 589
Добре дошъл Георги!Да бъде много здрав и щастлив,да бъде палав и гордост за мама и тати!
Благодаря за отговорите мамита!Аз така попитах за плацентата ,защото ми стана интересно.При миналата ми бременност,се следях по ЗК при един лекар и той ме беше наплашил ,че вижда че пъпната връв била около вратлето на бебето.Е представяте си после половин бременност как все съм го мислела...Но после при лекарката ,при която раждах казваше ,че не вижда такова нещо и включително и там където ходех на фетална не видяха такова нещо Но то се променят нещата,това  е ясно ,така че в онзи момент не се знае наистина как точно е било.И просто ми се струва,че тези неща наистина би трябвало да се виждат,освен ако нещо в последния момент не се промени.Истината е ,че до последно май винаги нещата не са сто процента сигурни.В крайна сметка важното е ,че всичко е наред на края.Простонсе замислих за тези неща и затова попитах.

# 590
Ами аз бях със спинална и беше доста гадно преживяване. Не ме хвана добре по ред причини, да не говорим, че за доста други неща нямах представа - например много тежкия натиск докато вадят бебето. Преди това бях чела за "напрежение", "бутане" и т.н. Направо си беше болка и натиск, от който не изобщо можеш да дишаш за някакви минути. Мисля си, че е по-добре който чете да го знае, а не като мен да го открива в операционната.
Накрая се наложи да ме приспят, а анестезиологичния "екип" беше потресаващ, заядлив и ме напрегна извънредно, но това наистина вероятно се случва рядко и няма смисъл да изпадам подробности.
Хубавото е, че възстановяването беше бързо, смятам благодарение на добрата работа на хирурга.

# 591
  • Пловдив
Лолиана, честит да ви е малкият Георги! Да е живо и здраво и будно дете!
Ра22, добре дошла при нас! Дано и ти скоро се похвалиш с малкия господин.
Мо, голяма сладурка е малката. И е много хубаво, че си е при теб.

Лекс, Сияна, как сте момичета?

# 592
Честито на всички мамита Heart Exl Като ви чета и виждам въпреки мъките колко сте щастливи, ми давате кураж Simple Smile)
Май не останахме много? Имам 8 дни до термин и нито една мижава контракция, 0 разкритие. Въпреки че бебето е мнооого ниско долу и яко ми натиска мехур и всичко. Започнах чайове, фурми и т.н. Само секса остана да тестваме Grinning В понеделник ми е последния предпразничен преглед, надявам се да има някакво развитие.

# 593
Елена от Троя е готова днес следобед да си иде вкъщи оцеляла след 40-часов родилен маратон ! Simple Smile)) ♥♥♥♥

# 594
Лелеее, колко сте хубави 😍😇Браво борбена Елена🥰😍
Моята епидурална също не ме хвана, и нормалното раждане се превърна в по-голям кошмар.
Мами, ползвахте ли вече назалните аспиратори за вашите бебовци?
Елена от Троя е готова днес следобед да си иде вкъщи оцеляла след 40-часов родилен маратон ! Simple Smile)) ♥♥♥♥

# 595
Сели, ние използваме на Носко, този който е за уста. Всяка вечер му хърка носа и това му пречи да спи. Много е неприятно.

# 596
Още не съм го ползвала. Капвам физиологичен разтвор и си изкихва каквото има. Често му хърка, защото му се връща мляко и през носа Confused

# 597
Мъжът ми е поръчал някакъв електрически, но не сме го ползвали още. И ние ще ползваме само физиологичен разтвор засега. И Тео малко връща през носа.

# 598
Да, вечер много  ми хърка, до сега ползвах само физиологичен, но явно не помага. И аз имам на носко, ама си казах чей първо да ви питам😅

# 599
Наскоро ми попадна едно клипче точно как да се почисти нослето, но едва ли ще го намеря, затова ви го описвам:
1. слагате бебето на една страна и с помоща на спринцовка, вкарвате физиологичния разтвор в горната ноздра (спринцовката помага по-рязко да влезне разтвора)
2. изправяте бебето и веднага аспирирате от другата ноздра
Изглеждаше доста лесно и ефективно.

Общи условия

Активация на акаунт