Отговори
# 645
Лолиана,аз правих компрес със студено и цедене с помпата докато олекне.Освен това ми бяха казали да пия по-малко течности.Иначе за да има кърма казват обратното-да си пие много вода.

# 646
Ако си около чегвъртият ден, сигурно е отокът, за който трябва студен компрес. При мен мина вчера и този път съвсем малко подуване, ама нямам и кърма много.

А ние като пълни лаици вкъщи само се суетим. Днес за пъпа се вайкахме. Нещо го намокрихме. Уж тупкам с тоя спирт да се изсуши, ама накрая ще си взема утре спрея на Биодерма. Някой ползва ли го този cicabio?

А за почистването на женските части ньма да говоря...хич не знам справям ли се. С момче е така по-лесно. Вие как чистите нежните места на девойките? 😵‍💫

# 647
Falan, не се стресирайте толкова за пъпа. Мисля, че не е проблем да се мокри, проблема е да не се кисне, защото е отворена рана и може да влязат мръсотии. Според мен щом третирате със спирт на всяка смяна на памперса, това е достатъчно. Но в родилното ми бяха казали за някакъв спрей на А дерма. Едва ли пречи и спрей да слагате. При нас падна много бързо, за няма и седмица.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 13:14 от sisi11

# 648
На една лекция ни казаха, че в болницата използват някакъв подсушаващ спрей за пъпче, чрез който много бързо пада пъпчето, само че ще излъжа за името. 😒

# 649
До колкото разбрах в болницата не е толкова проблем като се намокри пъпчето.Ние ползвахме спрейче на А-дерма , cytelium,като първо минавах със спирт 90градуса.Това ползваха и в болницата. За няколко дни падна и сега вече само го минавам със спирт 70 градуса.

# 650
Колко често го минавате със спирт? Ние го минаваме един път на ден.
Днес сме при педиатъра. Ще трябва обаче да ходим в ДКЦ-то...
В края на седмицата или по-скоро в началото на другата ще е готов актът за раждане. За колко време излезе при вас?

# 651
При нас пъпчето още не е паднало, но вчера някъде при смяна на памперс ли, при къпане ли, и аз не знам, кончетата, с които трябва да се пристяга са паднали. Казаха, че не е проблем и просто да продължаваме със спирт, че ще изсъхне и ще падне, но после пък ММ и майка ми ме филмираха, че все пак има голяма част, която е изпъкнала и не е прищипана изобщо и един вид щяла само малка част да падне, а това другото да остане да стърчи грозно. Та днес и за това ще питам.

Le Strange, на 16ти се роди, на 18ти беше готов и ММ го взе. Следях в egov кога ще я впишат в родственост и когато излезе там с ЕГН вече, пратих ММ за акта.

# 652
Аз пъпчето го третирах 1 път на ден, но е много далеч от изсъхване тоя остатък. Вчера явна го понамокрихме и даже е сълзял на памперса през нощта Sad дано нещо не съм го прецакала. Сега ще го мага пак, а днес изпращам таткото за спрей.

# 653
Абе от Вита ми казаха, че след 2 седмици ще е готов, гледам онлайн доста по-кратки срокове за изпълнение 😂 Еее значи можеше да отидем с акта за раждане на детето днес. Голяма съм бяла птица. 😂

Колко жени още чакате да родите? Да няма коледен подарък точно на 25-ти 🥰

# 654
Аз съм за 27-и с Лятна Буря. Има още няколко и ще финализираме темата 😃

# 655
  • Пловдив
Аз ще искам да мина на 30-ти , още малко да постоят 😀 Иначе Джоли май беше за днес.

# 656
Освен спирт за пъпа, трябяа като се полее да се изписти всичката гняс около / в него. Ние го правихме с клечка за уши.

Стрйндж, нашият акт за раждане стана за 5 дни , длъжностното лице в болницата каза, че декември изрично бързат, за да не прехвърлят в новата година. Мъжа ми даже подаде през работодател за данъчно облекчение и за 2те деца, веднъж и ние да вземем нещо от тази държава, чувствам се все едно съм прецакала системата, като родих декември 😀😀😀

# 657
Късно се включвам, аз също родих на 16 ☺️ и вече сме си вкъщи

# 658
Пъпчето на нашия падна. Преди това го третира не веднъж на ден със спирт и после спрейчето на А дерма. От спрейчето му се изсушаваше кожата на коремчето и се белеше. След като го изкъпахме за първи път вкъщи и кръвна.
Имаме проблеми с носа през нощта- почистваме, дърпаме с Ноското и пак…

# 659
Аз съм с пдр 28-ми.За сега май няма изгледи да раждам май( първа бременнност ми е ) въпреки,че онзи ден имах доста силни болки в кръста и ниско долу,сега също имам от време на време.С паднала тапа съм от 1-ви декември…

Общи условия

Активация на акаунт