Отговори
# 675
Хич не ми е празнично. За мен почивните дни означават бебе + 4-годишен дивак вкъщи и ми е анти-празнично Joy Но пък и мъжът ми е вкъщи, което смекчава нещата. Той готви, чисти, благодарение на него ще имаме някаква празнична вечеря. За Коледа се вълнувам единствено големия да си намери подаръците под елхата и да видя вълнението му. За Нова Година подозирам, че ще е първата, която няма и да опитвам да посрещна в полунощ.
Утре сме при свекърите и хич не ми се ходи, но поне ще имаме извинение да си тръгнем по-бързичко

# 676
Мами, дайте съвети как да успокоявам бебчето. Освен да спи и яде само реве. Събужда и ляга с рев. Трудно заспива, съответно става още по-раздразнителен и реването не спира по никакъв начин ….

# 677
Мами, дайте съвети как да успокоявам бебчето. Освен да спи и яде само реве. Събужда и ляга с рев. Трудно заспива, съответно става още по-раздразнителен и реването не спира по никакъв начин ….
На колко дни е? Да не са колики?

# 678

И ние сме така. Реве с часове. Вчера направихме рекорд. 6 часа без да спи, само рев. Почнахме капки за колики, взехме коланче с черешови костилки...но като реши да реве нищо не я успокоява. Та и ние приемаме идеи. Люшкане, гушкане, пеене, бял шум, кърмене не помагат. 😃 Нямаме момент, в който да е будна и да е спокойна. Днес й сложих едно коледно тоалетче и исках да я снимам....е няма. Рев до посиняване, чак повърна, наака се....и така. Тъкмо приключи с един 4 часов маратон от реване, уж заспа преди 10 минути, ама сега със страх гледам, че пак се опитва да се разсъни.

# 679
И моят синковец нещо много будува…😐
Чак се чудя дали е нормално. 🙄  Доста често между две хранения не спи и в повечето случаи е изнервен и реве. Не съм сигурна дали е само заради коликите 🤯 Почти на 40 дни е и няма нищо общо с периодите на дълбок и продължителен сън в родилния дом. 🥴

# 680
Да бе, какъв е въздуха там, и моята бебка спеше супер спокойно в родилното, а тук все едно я колим. 😃

# 681
Аз като все още 2 в 1, направих чушки, боб и питка. Толкова сила имам. Изобщо не усещам никакви празнични нотки, искам да идва по-бързо датата и да се приключва 😅 Имам чувство, че съм слон - те нали бременеят година.

# 682
Ние вече сме си вкъщи. Щяхме утре да ходим в свекърва ми, обаче се смени плана и те ще идват. Нищо нямам приготвено, ама ще ми простят и ще се организират без мен, като сменят плановете в последната секунда.

Бебонка яде, спи, реве пълна програма, но се смили днес и сме спали почти 3 часа, усещам се малко повече човек.

Весело посрещане на празниците момичета, бъдете здрави и благословени!

# 683
  • Пловдив
Ние днес сме при нашите, утре при техните. Нищо няма да готвя за никъде 😂 Не е нещо необичайно, свикнали сме у мама тя да си е домакиня и успява да внесе много уют. Ще се снимам под елхата с баскетболната топка, която нося навсякъде с мен 😀 Качила съм 20 кг и вървя като пингвинка.

# 684
На колко дни е? Да не са колики?

6 …

Джи, в същата ситуация сме ….

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 18:46 от koketka123

# 685
И ние това се чудехме с моята съквартирантка в болницата. Само че моето още тогава не можех да го оставя в креватчето и да спи там дълбоко, само в мен. А акушерките винаги го носеха дълбоко заспал и няма събуждане. Викаме нещо им дават там тайно Grinning

Да бе, какъв е въздуха там, и моята бебка спеше супер спокойно в родилното, а тук все едно я колим. 😃

# 686
Момичета, падна ми лепенката от секциото. В петък съм да ми махат шефовете. Чудя сд утре дали да ходя да купувам лепенка или да карам така до петък. Приемам идеи.

# 687
Задължително. Не оставяй мястото да се спарва от контакт кожа в кожа. Аз ходих в Неделя да ми ги махнат и моята акушерка ми даде марли и лепенки да слагам още седмица, въпреки, че зараства много добре. И все пак ти си решаваш де, аз просто не бих рискувала да ми се наложи да ходя за нещо пак в болницата Grinning

Момичета, падна ми лепенката от секциото. В петък съм да ми махат шефовете. Чудя сд утре дали да ходя да купувам лепенка или да карам така до петък. Приемам идеи.

# 688
То със сигурност ще се спарва и с лепенката, но ще взема една.

# 689
Момичета, колко време преди раждане спряхте добавките - желязо, витамини, Омега ? Или няма кой знае какво значение?
Аз не смятам да ги спирам. Те по време на кърмене са също толкова важни, колкото и по време на бременност. Даже смятам да добавя, евентуално след консултация, калций, витамин А и Е, С и повечко В-та и др, че ноктите ми са пълна скръб, а енергията ми е като на умряла 🐱 🐈 котка. Желязото го спрях отдавна по здравословни причини.
А по празниците усетих, че съм се преуморила преди празниците покрай подготовката за бебето. Следователно ми е паднал имунитета от системно недоспиване. И в крайна сметка усетих как тая вечер след срещата с роднините, които бяха болни, се опитва пак да ме хване онзи гаден грип с хилядата симптома. Дай Боже този път да му избягам!!!
Някои общини дават два вида помощи. Може би това се има предвид?
Нашата не дава и не съм на ясно, но иначе Пиф е права - до 3 години може да се вземе.
Дух, май случаят е точно такъв. За тяхната си сума Общинарите имат различни критерии от тези на социалните.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 01:59 от mamelitka

Общи условия

Активация на акаунт