Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 769
  • 621
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета,

Има ли успешно забременяли и родили след инсеминация, направена заради лоша морфология?

На ММ е 0.5%, но подвижност, обем, концентрация са повече от супер и док твърди, че е възможно да компенсират другия проблем.

Също ми каза, че при инсеминацията материалът се обработва и се сортират хубавите момчета, както и че след това допълнително им се помага да се активират и да се чувстват добре. Както и че рискът от загуба на бременността е колкото винаги - не по-висок.

Дайте насам някоя друга успешна история ❤

Стискам палци на всички ❤

# 196
  • Sofia
Здравейте, момичета,

Има ли успешно забременяли и родили след инсеминация, направена заради лоша морфология?

На ММ е 0.5%, но подвижност, обем, концентрация са повече от супер и док твърди, че е възможно да компенсират другия проблем.

Също ми каза, че при инсеминацията материалът се обработва и се сортират хубавите момчета, както и че след това допълнително им се помага да се активират и да се чувстват добре. Както и че рискът от загуба на бременността е колкото винаги - не по-висок.

Ние също сме с леко занижена морфология беше 1.5 % качи се в момента на 3% последната година (така, че от както правим инсеминациите сме си на 3), другите показатели са доста добре. При първата инсеминация ни бяха казали, че има възможност да го викнат втори път да даде материал, ако нещо не е наред, но явно всичко си е било както трябва (освен морфологията която от година не мърда). Други проблеми установени нямаме (проходимост на тръби, хормони, стимулация от моя страна се повлиява доста добре -2-4 фоликула според зависи) и добри резултати от тези инсеминации още не сме видяли. Миналият цикъл имаше имплантация, но всичко завърши с биохимична. В момента чакаме резултат от 4 тата ни инсеминация и евентуално ако е отрицателен минаваме към инвитро.

# 197
Ох, стискам ви палци!

Докторът ни увери, че шанс си има да стане при нас, ако тръбите ми са ок, но прехвърлих темите тук (обсесивно многонощно четене 😃) и така спихнах - все едно светът свършва.

Кажете, когато получите резултат - силно се надявам да се е получило ❤

# 198
  • Sofia
Ох, стискам ви палци!

Докторът ни увери, че шанс си има да стане при нас, ако тръбите ми са ок, но прехвърлих темите тук (обсесивно многонощно четене 😃) и така спихнах - все едно светът свършва.

Кажете, когато получите резултат - силно се надявам да се е получило ❤

Tinky , не знам какво да ви кажа - ние тези инсеминации ги усещаме като загуба на време и пари, но понеже се водим с неизястнен стерилитет (макар и ниската морфология на ММ - не знам защо така прецениха - все пак 4 години опити и досега нищо успешно, а предният цикъл беше първият ми положителен тест за бременност който някога съм имала) трябваше да минем през тях за да кандидатстваме по фонд за инвитро (с което вече се надяваме да получиме добър резултат). Ако имате възможност разгледайте сайта на ЦАР и ако можете с тия показатели кандидатствайте директно - шансовете да се случи нещо с инсеминация като морфология 0.5 % според мен са нищожни, но нали лекарите печелят пари от това (или болниците все тая) и затова давай да правим....

# 199
Не можем с тези показатели да кандидатстваме - това била хубава спермограма (заради другите показатели). А не можем да се самофинансираме и изобщо.. мама му стара.

Ще се молим да ни излезе късмета - един младеж беше писал, че с 0.5 естествено са забременяли 🤷🏻♀

# 200
  • Sofia
Не можем с тези показатели да кандидатстваме - това била хубава спермограма (заради другите показатели). А не можем да се самофинансираме и изобщо.. мама му стара.

Ще се молим да ни излезе късмета - един младеж беше писал, че с 0.5 естествено са забременяли 🤷🏻♀

Всичко се случва, не се ядосвай, ако не влизате в критерийте минавате през инсеминациите и това е. Малко допълнителен психически ще се изтормозите ама няма как. Може пък и да стане в крайна сметка. Стискам палци.

# 201
  • Бургас
Здравей Tinky,

На нас също ни беше казано, че високия брой, обем, подвижност и т.н. ще компенсират ниската морфология, дори ни казаха, че ако сме търпеливи най-вероятно нещата ще се случат естествено, но за да не се тормозим и да избегнем правенето по график е най-добре да пробваме с инсеминации. Това с лошата спермограма е болестта на десетилетието - колега на майка ми, който е гинеколог й е казал, че масово мъжете страдат от лоши показатели и това естествено е причинено от храната, водата и начина на живот. И при нас това е единствената намерена причина към този момент и макар, че се опитвам да не тая големи надежди, все пак силно се надявам, че нещата ще се случат така и няма да се налага инвитро.

Съветвам всяка от вас да се постарае да минимизира употребата на продукти, в които има парфюми и ароматизатори. Може да ви звучи като прекалено, но аз смених шампоани, лосиони, гримове, пасти за зъби и какво ли още не с натурални такива, за да съм сигурна, че няма ендокринни дисруптори, които могат да повлияят на бебеправенето. За тези, които мислят, че е скъпо - не, не е, напротив. Намерих ръчно приготвени български продукти, които изобщо не са скъпи, но не съм сигурна дали е ок да споделям тук, да не би да излезе, че правя реклама. Спрях и с гел лака, защото при преглед на мамолог ми беше казано, че химикалите в гел лака разказват играта на хормоните и могат да доведат до супер гадни неща, за които често си затваряме очите, защото искаме да сме красиви, но съм сигурна, че и вие, като мен, сте готови на всякакви жертви в името на това да имате детенце.

Аз си направих цветна снимка миналата седмица, която показа, че всичко с тръбите е наред. Вчера ми светна овулационния тест, като този месец никакви опити, за да се изчистя от контрастното вещество и живот, и здраве след 14 дни ще звънна, за да си запазя час за следващи стъпки, защото ми казаха на втори ден от цикъла да съм строена за преглед. От прочетеното тук предполагам, че следва фоликумерия и не знам ще има ли стимулация или не, но за момента реших да не задавам повече въпроси и да приемам всичката информация на порции.

Има много момичета, които са успели с инсеминация от първия път, други от четвъртия. Важното е, че е възможно и, че всеки случай е уникален по себе си. Някой беше споменал, че понякога антителата на жената избиват "войниците", а чрез инсеминацията се пропускат доста "капани", защото материалът се поставя директно там където трябва да бъде, за да се случи оплождането. Нещо като по-лека форма на казарма хаха В кръга на шегата, те нашите са си глезанковци и оттам и войниците им понякога са такива Laughing Така че мисли положително и вярвай в успешната развръзка! Ясно е, че при нас на този етап нещата не се случват от само себе си, но помисли колко повече ще оцениш всичко, когато един ден прегръщаш рожбата си! Simple Smile

Rouina, горе главата, момиче! Щом се е случило веднъж да видиш двете чертички, значи вървите в правилна посока и най-важното - възможно е! Simple Smile

Изпращам на всички много вяра и сбъдване! Simple Smile

Здравейте, момичета,

# 202
  • Sofia
Здравей Tinky,

На нас също ни беше казано, че високия брой, обем, подвижност и т.н. ще компенсират ниската морфология, дори ни казаха, че ако сме търпеливи най-вероятно нещата ще се случат естествено, но за да не се тормозим и да избегнем правенето по график е най-добре да пробваме с инсеминации. Това с лошата спермограма е болестта на десетилетието - колега на майка ми, който е гинеколог й е казал, че масово мъжете страдат от лоши показатели и това естествено е причинено от храната, водата и начина на живот. И при нас това е единствената намерена причина към този момент и макар, че се опитвам да не тая големи надежди, все пак силно се надявам, че нещата ще се случат така и няма да се налага инвитро.

Съветвам всяка от вас да се постарае да минимизира употребата на продукти, в които има парфюми и ароматизатори. Може да ви звучи като прекалено, но аз смених шампоани, лосиони, гримове, пасти за зъби и какво ли още не с натурални такива, за да съм сигурна, че няма ендокринни дисруптори, които могат да повлияят на бебеправенето. За тези, които мислят, че е скъпо - не, не е, напротив. Намерих ръчно приготвени български продукти, които изобщо не са скъпи, но не съм сигурна дали е ок да споделям тук, да не би да излезе, че правя реклама. Спрях и с гел лака, защото при преглед на мамолог ми беше казано, че химикалите в гел лака разказват играта на хормоните и могат да доведат до супер гадни неща, за които често си затваряме очите, защото искаме да сме красиви, но съм сигурна, че и вие, като мен, сте готови на всякакви жертви в името на това да имате детенце.

Аз си направих цветна снимка миналата седмица, която показа, че всичко с тръбите е наред. Вчера ми светна овулационния тест, като този месец никакви опити, за да се изчистя от контрастното вещество и живот, и здраве след 14 дни ще звънна, за да си запазя час за следващи стъпки, защото ми казаха на втори ден от цикъла да съм строена за преглед. От прочетеното тук предполагам, че следва фоликумерия и не знам ще има ли стимулация или не, но за момента реших да не задавам повече въпроси и да приемам всичката информация на порции.

Има много момичета, които са успели с инсеминация от първия път, други от четвъртия. Важното е, че е възможно и, че всеки случай е уникален по себе си. Някой беше споменал, че понякога антителата на жената избиват "войниците", а чрез инсеминацията се пропускат доста "капани", защото материалът се поставя директно там където трябва да бъде, за да се случи оплождането. Нещо като по-лека форма на казарма хаха В кръга на шегата, те нашите са си глезанковци и оттам и войниците им понякога са такива Laughing Така че мисли положително и вярвай в успешната развръзка! Ясно е, че при нас на този етап нещата не се случват от само себе си, но помисли колко повече ще оцениш всичко, когато един ден прегръщаш рожбата си! Simple Smile

Rouina, горе главата, момиче! Щом се е случило веднъж да видиш двете чертички, значи вървите в правилна посока и най-важното - възможно е! Simple Smile

Здравейте, момичета,

dove_92 - дай малко повече информация за продуктите, които си намерила, аз като цяло драстично съм намалила козметиката си поради други здравословни проблеми, които реално се получиха сякаш в следствие на промяна в хормоните ми (преди това ги нямаше). От както почнахме инсеминациите и сякаш 1вия прием на Дуфастон развих някакви кожни реакции и в момента съм с някъв ужасен дерматит по скалпа и лицето (ранични направо), та ползвам само леки кремчета назначени от дерматолог и специализиран шампоан за проблема който имам.

# 203
  • Бургас
Rouina,

Аз от самото начало на бебеправенето започнах да гледам подкасти по темата, за да максимизирам грижата към самата себе си. В крайна сметка искаме да създадем живот и трябва самите ние да сме здрави Simple Smile Съответно навсякъде се говореше как в днешно време врагове номер едно на фертилността са фталатите и парфюмите (тях ги е нямало преди, нямало е и такива проблеми). Съответно смених всички пластмасови кутии за храна със стъклени и започнах малко по малко да махам козметика, като оставих само наистина главно необходимото, като от време на време, като имам работни срещи и главно през уикендите си позволявам да се гримирам. Но аз работя от вкъщи, така че съм наясна, че не при всяка ще е възможно. Забравих да спомена и боите за коса, за които е доказано, че увеличават шанса от рак с 60%. Моля не ме взимайте за супер здравословен човек, просто в този етап на живота си опитвам да направя всичко, което зависи от мен, за да създам благоприятна среда и покрай всичкото четене и анализиране, научавам някакви статистики и някои неща смятам да изключа от живота си завинаги. Както беше с цигарите, които отказах преди повече от година и ми се иска изобщо да не ги бях започвала, но това е друга тема. Simple Smile

Като погледах и почетох малко по отношение на козметика се опитах да намеря нещо, което е възможно най-изчистено откъм неестествени продукти и попаднах на био магазин Зоя, пак казвам не е реклама, просто там са събрани по хелти продукти на едно място и можете да си изберете това, което работи за вас. Аз исках бързо да изчистя всичко старо и да сменя с нова козметика без това да се отрази прекалено много на бюджета ми, затова вече кремове за лице не използвам, а се мажа само с кокосово масло и пъпките по лицето ми ги няма. Смених дезодоранта, шампоана и балсама, като първо си купих комплект на българската марка La Elia - продуктите са страхотни, но всеки месец да давам по 100 лв само за шампоан и балсам към този момент ми се видя малко прекалено, затова отидох обратно в Зоя онлайн и си поръчах доста бюджетни решения на българска марка Соуп Факчъри, които твърдят, че предлагат 100% естествени продукти. Душгела им с билки е невероятен и после кожата ти скърца, като след измиване със сапун хаха. Повтарям се, но не искам администратор да ме банне от тук заради подозрения за реклама или нещо, така че моля да ме предупреди ако е проблем и ще изтрия споменатите продукти. Просто на мен ми вършат работа и не знам колко помагат за хормоните, но поне вярвам, че не влияят негативно, защото всички аромати са от етеричните масла, които съдържат в себе си. От използването на такива чисти шампоани и косопада ми рязко спря, а с години така и не успях да открия причината защо ми пада косата (може да са били и цигарите). Та, карам и мъжа си да се къпе с душгеловете, които поръчах, като него не мога да го спра от шампоана му на Дюкрей, защото на него пък винаги му се е лющила главата и само този шампоан го спасява, а знам че е бъкан с химии. Но... опитваме каквото вредно можем да премахнем.

Стараем се и да пием много вода и да ядем чиста храна, естествено от време на време си позволяваме вредно и пържено, но сме напълно наясно, че сме тук в тази задънена улица най-вероятно заради изборите си и заради изборите на нашите родители и техните. Оказва се, че това какво е яла баба ти има значение върху твоята фертилност Rolling Eyes

Пак се отнесох, кажете ми ако прекалявам с дължината на написаното, но го правя с цел да помогна. Много хора се изчистват от дисрупторите на хормони и забременяват. При нас това не се е случило към момента, но пък при някоя от вас може да се, така че споделям всичко, което сме предприели към този момент. Simple Smile

Здравей Tinky,

Здравейте, момичета,

dove_92 - дай малко повече информация за продуктите, които си намерила, аз като цяло драстично съм намалила козметиката си поради други здравословни проблеми, които реално се получиха сякаш в следствие на промяна в хормоните ми (преди това ги нямаше). От както почнахме инсеминациите и сякаш 1вия прием на Дуфастон развих някакви кожни реакции и в момента съм с някъв ужасен дерматит по скалпа и лицето (ранични направо), та ползвам само леки кремчета назначени от дерматолог и специализиран шампоан за проблема който имам.

# 204
Момичета предстои ми 3та инсеминация, как се справяте с това психически, всички около мен забременяват сякаш с лекота а при нас не се случва и много често ми се реве, дори както си вървя към работа, а цикъла като ми дойде изпадам в депресия и нямам желание за нищо, много ми е мъчно.

# 205
Момичета предстои ми 3та инсеминация, как се справяте с това психически, всички около мен забременяват сякаш с лекота а при нас не се случва и много често ми се реве, дори както си вървя към работа, а цикъла като ми дойде изпадам в депресия и нямам желание за нищо, много ми е мъчно.
При мен е същото....предстой ми втора инсиминация...при първата бях в същото положение 🤔сложно е ,но трябва да издържим 😊

# 206
  • Sofia
Ами ние сме след 4та инсеминация, която имайки в предвид какви бяха резултатите от стимулацията спрямо предните не успешни цикли и сега съм 90% сигурна, че не е успешна и трябва да ходим на инвитро. Предните цикли вадихме по 3-4 фоликула, сега само 2, а и пробата взета от ММ не беше толкова добра колкото предните пъти. Та общи взето изпадам в ужас, ама няма как...Иначе неприятно е особено като видиш 2 чертички и няколко дена след това ти секне всичко, защото се оказва биохимична. Поплачи си, ако ти се плаче ние си поплакахме. Прави нещо дето те разсейва и те занимава да не мислиш много за това, нямаме избор - минаваме през тях и ако стане ОК - ако не продължаваме напред.

# 207
Ами ние сме след 4та инсеминация, която имайки в предвид какви бяха резултатите от стимулацията спрямо предните не успешни цикли и сега съм 90% сигурна, че не е успешна и трябва да ходим на инвитро. Предните цикли вадихме по 3-4 фоликула, сега само 2, а и пробата взета от ММ не беше толкова добра колкото предните пъти. Та общи взето изпадам в ужас, ама няма как...Иначе неприятно е особено като видиш 2 чертички и няколко дена след това ти секне всичко, защото се оказва биохимична. Поплачи си, ако ти се плаче ние си поплакахме. Прави нещо дето те разсейва и те занимава да не мислиш много за това, нямаме избор - минаваме през тях и ако стане ОК - ако не продължаваме напред.

Ужасно звучи, съжалявам, че ви се случва :/

Много гледам по темата във форума, но не мога да рсзбера всичко - защо толкова биохимични? Така е нормално и повече се засичат заради строгото следене или има нещо в процедурата?

# 208
  • Sofia

Ужасно звучи, съжалявам, че ви се случва :/

Много гледам по темата във форума, но не мога да рсзбера всичко - защо толкова биохимични? Така е нормално и повече се засичат заради строгото следене или има нещо в процедурата?
Не знам, не съм лекар и не мога да кажа, но в нашия случай мисля, че бях хиперстимулирана. Чувствах се ужасно по време на стимулацията с кломифен, че и след това - тежест в яйчниците и гърба още от началото на стимулацията буквално до края на цикъла. Доколкото знам кломифен намалява и дебелината на лигавицата, което може да е повлияло да не е станала качествена имплантация ли не знам. А и се бях разчела, че има по-нисък рейт на раждаемост с него, та може и от лекарството нещо да е, може и от нашите материали нещо генетично да е - представа нямам. Но иначе като цяло се хващат тези след инсеминации/инвитро защото задължително трябва да тестваш, а много дами почват да тестват от доста по-рано, следователно виждат двете чертички и знаят, че има бременност. Статистически има много нормални цикли без процедури дето не са хванати биохимичните, защото жените не подозират и не се тестват.

# 209
  • Бургас
Мисля, че всички тук споделяме чувствата ти, дори и тези от нас, на които им предстои асистирана репродукция. Всички около нас са бременни или имат деца, някои от моите познати и приятели вече имат по две, а някои и по три деца, и някак си не само го искаш толкова силно, а то не зависи от теб и не се случва, а и към тези чувства се прокрадва идеята, която се насажда и изкуствено, че изоставаш, както и страха дали някога изобщо ще се случи. Всеки месец е "rollercoaster" (влакче на ужасите) - първо изпълнен с надежда, после с разочарование и така до следващия път. Аз доста започнах да страня и да не ходя на събирания, където има деца, защото се чувствам странно и неудобно. Не че не се радвам за хората около мен, които имат деца, просто се натъжавам и преживявам, че при мен не се случват нещата. Мисля си обаче колко осъзнат, оценен и изстрадан би бил моментът, в който нещата се случат. Всички, на които се е случило чудото съветват никога да не спираш да ВЯРВАШ в щастливата развръзка. Simple Smile

Относно биохимичните бременности, наистина не сме лекари, за да знаем причините - те дори и лекарите понякога нямат обяснение. Но Rouina е права, че дори при хора без проблеми се случват и причината при нас да ги засичаме повече е, че си правим тестове по-често, някои и по-рано, и успяваме да ги отчетем (в повечето случаи се случват много рано и остават незабелязани).

Общи условия

Активация на акаунт