Предстои ми инсеминация - тема 36

• 27 426
  • 736
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, на 37 г. съм, без партньор. Нова съм тук. На 26.06 ми беше първата инсеминация с донор. Всички изследвания са ок. Надявам се да имам късмет 😊 Доста се притеснявам, чакането е много трудно.

# 736
Момичета, минавам да съживя темата. Искам да споделя нещо, което се надявам да бъде от полза на някого. Преди 2 години АМХ ми беше 1,30. Преди половин година започнахме с ходенето при репродуктивен и не съм го пускала повторно. След 2 неуспешни инсеминации и 2 стимулации с кломифен, решихме да сменим клиниката. Аз като примерна пациентка реших на своя глава да си пусна всички полови хормони преди прегледа при новия лекар и за мой огромен ужас АМХ излезе 0,42, а седмица по-късно - 0,57. ММ през цялото време ме уверяваше, че този рязък спад се дължи на хормоните, с които ме блъскаха и просто трябва да мине време, за да излезе чист резултат. Да, обаче и новият ми АГ, и двама ендокринолози ми казаха, че кломифенът НЕ влияе на резултата от АМХ. Изминаха 3 месеца от последната ми стимулация. Днес реших да си пусна АМХ повторно, да видя дали се държи над 0,5 заради изискването на Фонда и - изненада - отново е 1,30 - колкото беше преди 2 години. Знаех си, че ще ми излезе по-висок от предния път, но дори не очаквах да е над 1.
Споделям всичко това, защото много от момичетата, правещи инсеминации, минават и през стимулация. Ако те не доведат до желания резултат, логично следващата стъпка е инвитро. Имайте предвид тези особености с АМХ - да, може да не се отнасят за всички, но ако дори на един човек това е спестило тревогата, която аз преживях, си струва да го споделя.

Общи условия

Активация на акаунт