Предстои ми инсеминация - тема 36

• 15 908
  • 512
  •   1
Отговори
# 15
Зависи къде са миомните възели. При мен бяха и по-големи, но лекарите казаха, че не пречат. Минах през 5 инсеминации, едната, от които успешна, но за съжаление нещата не се развиха добре поради други причини.
Ако не сте сигурна в лекаря, консултирайте се с втори, трети. Успех ви желая от сърце.

# 16
Зависи къде е. В твоя случай в стената на матката. Мисля че се гледа и накъде расте. И аз имам миома и се води субсерозна, защото расте навън. Последно ми я измериха 12mm и като цяло варира между 11 и 15mm. Но след това имах стимулация инвитро и два пъти с летрозол. Много се надявам да не е станала по-голяма… според старият ми доктор,който е страшно добър с лапароскопии и разбира от миоми - до 3cm не е проблем. Общо взето май са два показателите - да не е много голяма и да не е в близост до лигавицата, за
да не я деформира.Не съм сигурна, но май летрозола се води антагонист на естрогени, а те по принцип карат миомите да растат. А после като настъпи овулация прогестерона е водещ хормон и така се балансират. Не съм мед. лице , така че много вяра ми нямай. Simple Smile

# 17
Здравейте дами,
От доста време следя, но нека и аз се включа най-накрая.
Преди години имах сериозен приятел 4 години, с който така и не можахме да си направим дете. Направихме единствено спермограма, която излезе лоша, а на мен НК клетките ми отчетоха леко завишение. Малко след като се разделихме той си направи детенце, което ме депресира, че проблема е в мен. Всички реваха колко съм млада и че просто явно Господ ме пази за истинската ми любов.

Със сегашният ми приятел от самото начало му споделих и директно посетихме специализирана клиника.
Живеем в Испания и ми се иска да обменя малко опит с вас, да ви споделя какво сме минали до момента и да ми кажете пропускаме ли нещо.
Той:
-Разширена спермограма- Благодарение на едни прахчета по 100€ кутийката, излезе повече от перфектна.
-Серологични изследвания (тук така се казват изследванията за болести като Хив хепатит и т.н)

Аз:
-Имам лекуван хипертиреоидизъм, в нормите
-Направени една камара кръвни изследвания, всичко е в нормите.
-Хидротубация-проходими тръби
-яйчников резерв- отговарящ на годините ми (на 31 съм)

Започнахме да посещаваме клиника IVI в Аликанте. Септември беше първият преглед, октомври спермограмата, ноември хидротубацията и решението беше инсеминация. Тук имат пакет “3 опита” и мислим януари да действаме, че сега ни чака почивка в България…
До сега никога не съм забременявала въпреки хилядите опити..
Дава ми надежда, когато чета, че момичета от форума са успели да заченат след инсе

# 18
Момичета, тези които имат вече опит с инсеминациите можете ли да ми кажете на кой ден горе-долу са ви ги направили?

# 19
Много зависи дали е на естествен цикъл или стимулация. На естествен са ми правили на 14 ден. Правила съм и 2 със стимулация на 11 и 13 ден, определиха дните спрямо големината на ДФ.

# 20
При мен беше на 13-ия, като за 11-ия вечерта  ми дадоха да си бия инжекция, която мисля че беше за таймиране на овулацията.

Момичета, тези които имат вече опит с инсеминациите можете ли да ми кажете на кой ден горе-долу са ви ги направили?

# 21
  • Sofia
Ние правихме този месец инсеминация на естествен цикъл и самата процедура беше на 14 ден, 2 дена по-рано ми поставиха таймираща овулацията инжекция. Казаха ми, че най-добрият вариант е фоликула да се е спукал скоро преди процедурата.

# 22
При мен със стимулация на 17-ти ден. Но няма никакво значение, всичко зависи от големината на фоликулите, хормоните и какви размери достигат при теб, моите си стават големички.

# 23
Здравейте, някой следи ли си ЛХ(кръвен тест или мерене на базална температура), преди инсеминацията?

# 24
Здравейте, някой следи ли си ЛХ(кръвен тест или мерене на базална температура), преди инсеминацията?
Да,  LH и estradiol два или три дни преди инсеминацията мисля, че пуснах.

# 25
Мен не са ме карали, но явно всеки различно процедира. Аз си мерих базалната температура и ЛХ се покачи до най-много 36.8 и според мен нямаше овулация, както и на тестовите лентички втората черта все беше бледа, но в деня на инсеминацията ми казаха, че имам овулация и нямало нужда от таймираща инжекция. Това възможно ли е, при условие, че нямаше покачване на ЛХ? Проблемът е че, вчера правих кръвен тест или беше отрицателен - 0.10, но така и не ми идва и ме стягат много яйчниците и си имам от няколко дни ПМС.

# 26
При мен инсеминациите бяха със стимулация и задължително ми пускат ЛХ и Естрадиол, за да може лекарят да определи кога да се сложи таймираща инжекция и кога да бъде датата на инсеминацията. Някъде бях чела че може да има овулация и при по-ниски стойности на ЛХ ,които не излизат на лентичките като положителен. Но все пак много зависи какво са ти казали лекарите ти.
Мен не са ме карали, но явно всеки различно процедира. Аз си мерих базалната температура и ЛХ се покачи до най-много 36.8 и според мен нямаше овулация, както и на тестовите лентички втората черта все беше бледа, но в деня на инсеминацията ми казаха, че имам овулация и нямало нужда от таймираща инжекция. Това възможно ли е, при условие, че нямаше покачване на ЛХ? Проблемът е че, вчера правих кръвен тест или беше отрицателен - 0.10, но така и не ми идва и ме стягат много яйчниците и си имам от няколко дни ПМС.

# 27
Стимулация имах с Летрозол от 4-9 ден и имах 3 доминантни фоликула. 1 в левия и 2 в десния. Мерих базална температура и най - високата беше 36.8 - 4 дена преди инсеминацията и деня преди инсеминацията беше 36.5. Отивам за инсеминация и ми казаха, че съм в овулация и няма нужда от таймираща инжекция. Проблемът, е че не ми идва и си мисля, че имам ЗФ. В понеделник ще ходя на лекар и да видим.

# 28
До момичетата, които са пили Летрозол - след това как ви беше цикъла? Пия го за стимулация на овулацията, дойде ми - първият ден беше много обилен, днес почти няма никой, само като ходя до тоалетна. Имам поставена и таймираща инжекция. Дали е възможно да е заради всички тези хормони?

# 29
И моя цикъл от Летрозол и Кломифен ставаше много по-слаб и продължителността се съкращаваше с 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт