Предстои ми инсеминация - тема 36

• 15 885
  • 510
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Здравейте, търсих информация в интернет,но не намерих нищо конкретно. Възможно ли е да се направи инсеминация без съгласието на съпруг?
Става въпрос за жена, която е разделена със съпруга си, но без фактически развод и желае да се възползва от донор.

# 46
Не знам как изглеждат документите за получаване на донорски материал, но трябва да се помисли и за законовата презумпция, че съпругът на жената е баща на детето. Т.е. да бъде обмислен и варианта, ако жената забременее от донор, дали все пак няма да се налага да дели родителски права със съпруга си, което от поста ми се струва, че не е желан вариант.

Здравейте, търсих информация в интернет,но не намерих нищо конкретно. Възможно ли е да се направи инсеминация без съгласието на съпруг?
Става въпрос за жена, която е разделена със съпруга си, но без фактически развод и желае да се възползва от донор.

# 47
Записвам се и в тази тема, ще правя първа инсеминация и като цяло имам притеснения не за процедурата,  а да не излезе някоя бактерия в микробиологията,  която да възпрепятства всичко.

# 48
При мен излезе бактерия, но не отмениха процедурата, казаха, че не пречела. Даже пих антибиотик 3 дни, а не 5, защото после вече можело да има бременност.

Изисква се по наредба да има такова изследване, а вече тълкуването на резултатите е субективно от самия екип.

Записвам се и в тази тема, ще правя първа инсеминация и като цяло имам притеснения не за процедурата,  а да не излезе някоя бактерия в микробиологията,  която да възпрепятства всичко.

# 49
Здравейте ,ето и моят резултат от кломифен от 3 ден на МЦ до 8 ден на МЦ . Днеска ми беше 10 ден от мц но с тези стойности за Инсеменация можеби доктор щте отложи за следващия МЦ .Момичета какво мислите за тизи стойности очаквам мненията ви. След 2 дена сам на преглед.

# 50
Какво се вижда на ехографа? Колко са големи фоликулите? Доктор ли назначи изследванията точно на 10-ти ден?

# 51
Какво се вижда на ехографа? Колко са големи фоликулите? Доктор ли назначи изследванията точно на 10-ти ден?
Да доктор ги назначи вчера на 9 ден естрадиол беше 120  фоликулите като брой има доста имам поликистоза . На ехограф имаше 2 фоликула 10м и една 14 м днеска е 10 ден доктор каза да пусна пак кръвни изследвания с резултат което качих снимка.

# 52
На мен ми се струва рано да се пуска естрадиол, фоликулите са още малки.
Сегашния док не ми пуска кръвни, така че май не мога да съм полезна.. Дано някой друг се включи дали са ок стойностите. Преди като ми пускаха естрадиол и лх, е било когато фоликулите са били 18-20мм. Според мен има време да се покачи.
Аз също бях на кломифен този месец 5дни, на ден9 имах два с размер около 20мм и утре ще ми е четвъртата и последна инсеминация.

А относно изчерпването на резерва с кломифен. Поне при мен се оказва невярно за момента. АМХ даже леко се е повишило спрямо миналия февруари. А от март до изследването съм пила три пъти летрозол и веднъж кломифен. Не намерих нито в сайта на Баев тази информация, нито на друго място в интернет.

# 53
На мен ми се струва рано да се пуска естрадиол, фоликулите са още малки.
Сегашния док не ми пуска кръвни, така че май не мога да съм полезна.. Дано някой друг се включи дали са ок стойностите. Преди като ми пускаха естрадиол и лх, е било когато фоликулите са били 18-20мм. Според мен има време да се покачи.
Аз също бях на кломифен този месец 5дни, на ден9 имах два с размер около 20мм и утре ще ми е четвъртата и последна инсеминация.

А относно изчерпването на резерва с кломифен. Поне при мен се оказва невярно за момента. АМХ даже леко се е повишило спрямо миналия февруари. А от март до изследването съм пила три пъти летрозол и веднъж кломифен. Не намерих нито в сайта на Баев тази информация, нито на друго място в интернет.
Успех ви желая 🍀 за първи път пробвам инсеминация иначе АМХ висок 6 . А при вас естрадиол стойноста висок ли е бил?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 17:59 от MADJAROVA

# 54
Благодаря, макар че ние сме се примирили, че може би нещата при нас няма да се получат по този начин.

Успех и на вас!

Сега проверих: 1-2дни преди първите две инсеминации съм имала естрадиол 1500-1800pmol/L. Но не знам дали е редно да се сравняват тези резултати.

# 55
Няма как да направиш донорска,без съгласието на съпруга.Ние използваме донорски материал и преди инсеминациите винаги мъжът ми е подписвал документ,че е съгласен

# 56
Здравейте, момичета! Аз имам един въпрос има ли някоя, на която след инсеминация не са й предписвали прогестерон (утрогестан и/или дуфастон), защото имам чувството, че имаш нямаш нужда, се изписват ей така. Днес след прием на Утрогестан 300 мг (само вечер) пуснах прогестерон (19 ден от МЦ), като резултата е: Прогестерон/Progesterone       60.5       ng/ml, при реф. стойности:  1.2-15.9 luteal phase, което ми се струва прекалено висока стойност и се чудя дали да не го спирам....

# 57
Здравейте, момичета! Аз имам един въпрос има ли някоя, на която след инсеминация не са й предписвали прогестерон (утрогестан и/или дуфастон), защото имам чувството, че имаш нямаш нужда, се изписват ей така. Днес след прием на Утрогестан 300 мг (само вечер) пуснах прогестерон (19 ден от МЦ), като резултата е: Прогестерон/Progesterone       60.5       ng/ml, при реф. стойности:  1.2-15.9 luteal phase, което ми се струва прекалено висока стойност и се чудя дали да не го спирам....
На мен са ми изписвали и дуфастон и утрогестан. Даже не съм правила исзледвания.. пия ги щом са ми ги изсписали. Имате ли усещания за напрежение в яйчниците от тях? Аз да и се чудя дали на тях се дължи

# 58
Имам, ама честно казано се надявах да е признак на имплантиране Grinning
На мен са ми изписвали и дуфастон и утрогестан. Даже не съм правила исзледвания.. пия ги щом са ми ги изсписали. Имате ли усещания за напрежение в яйчниците от тях? Аз да и се чудя дали на тях се дължи

# 59
Здравейте имам въпрос с тази спермограма да пробваме инсеминация  според вас има ли шанс ?

Общи условия

Активация на акаунт