Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 572
  • 619
  •   1
Отговори
# 105
Аз с всички изследвания бях при репродуктивния. Бяха обаче компрометирани, защото дълго време борих задържан фоликул. Реално заради него бях на консултация, изписа ми Регулон и нещата се оправиха.
Да разбирам, че без да ме изпрати аг специалист за снимка, няма да ми направят.

# 106
  • Sofia
Аз с всички изследвания бях при репродуктивния. Бяха обаче компрометирани, защото дълго време борих задържан фоликул. Реално заради него бях на консултация, изписа ми Регулон и нещата се оправиха.
Да разбирам, че без да ме изпрати аг специалист за снимка, няма да ми направят.
Не знам кога сте ходили при репродуктивния и кога са правени изследванията, но преди процедури е желателно да се видят хормоните, дали ще отидете с вече готови такива или ще ги направите на 2-3 ден от цикъла в който ще правите процедурата не мисля, че има голямо значение. А за снимката не знам на мен от 3 клиники в които звънях миналата година ми казаха че трябва да съм им пациент за да направим изследването. Следователно сякаш е по-добре ако клиниката/болницата която посещавате предлага тази услуга да я направите там при вашият репродуктивен специалист. Ако не се бъркам снимката има валидност 6 месеца, а кръвни изследвания ми искаха само преди първата процедура и се наложи в началото на този цикъл да пусна само естрадиола за да видим дали мога да бъда стимулирана, поради задържан фоликул.

# 107
Имах стимулация с три инжекции, че иначе нищо не се случваше. Въпреки това, си отгледах само един фоликул Confused

Откъм тайминг мисля, че уцелихме момента, но дали от този единствен фоликул ще стане нещо… ще видим. Чакам си, ужасно нетърпеливо Joy

# 108
  • Sofia
Имах стимулация с три инжекции, че иначе нищо не се случваше. Въпреки това, си отгледах само един фоликул Confused

Откъм тайминг мисля, че уцелихме момента, но дали от този единствен фоликул ще стане нещо… ще видим. Чакам си, ужасно нетърпеливо Joy
Успех желая отново. Кога трябва да тестваш? Аз се надявам от наще 4 поне един да се е захванал, но ще видим. Предният цикъл си отгледахме 3, но само 2 се бяха спукали и в крайна сметка процедурата беше неуспешна. Сега и 4 те се бяха спукали и докторката каза, че имам големи шансове, но си усещам вече стандартните пмс симптоми, което ме навежда на мисълта, че и тази няма да е успешна.

# 109
Охооо. Цели 4 спукани! Стискам палците много. Моята дата за тест е чаааак на 20ти, но аз, познавайки се, сигурно ще правя домашни тестове всеки ден дотогава.. просто да си ги гледам, а пък на 19ти-20ти, ако обикновените тестове са отрицателни, сигурно и един кръвен ще си направя, за да съм абсолютно сигурна Simple Smile както казах, не съм от най-търпеливите JoyJoy

Иначе и аз нямам добро предчувствие за този опит, мисля си, че април ще бъде моят месец Blush
Дано пък и двете грешим и през април да слушаме сърчица вече Wink

# 110
  • Sofia
Охооо. Цели 4 спукани! Стискам палците много. Моята дата за тест е чаааак на 20ти, но аз, познавайки се, сигурно ще правя домашни тестове всеки ден дотогава.. просто да си ги гледам, а пък на 19ти-20ти, ако обикновените тестове са отрицателни, сигурно и един кръвен ще си направя, за да съм абсолютно сигурна Simple Smile както казах, не съм от най-търпеливите JoyJoy

Иначе и аз нямам добро предчувствие за този опит, мисля си, че април ще бъде моят месец Blush
Дано пък и двете грешим и през април да слушаме сърчица вече Wink

Аз си изнамерих един изостанал тест и го направих, отрицателен е. Днес е 11 ден след инсаминацията но ще видим в събота пак ще направя. Избързах понеже днес ще ходя при ортодонта да сменяваме дъгите на брекетитие и не ми се стиска болката, та поне да мога да пия нещо обезболяващо ако се наложи, че предния път си стисках и не беше приятно.
Иначе аз мисля, че при нас чак след инвитро ще стане, макар че сме с неустановен проблем и видимо няма нищо нередно, но имайки в предвид, че 3та инсеминация изглежда не успешна, а стимулациите при мен се повлияват добре (изкарвам по 3-4 фоликула), и резултатите при мъжа ми не са никак зле нещата пак не се случват.

ПС: Мисля, че е не е успешна защотот ми казаха да направим тест на 12 тия ден след инсеминацията, а днес е 11 и е отрицателен, та мисля, че 1 ден няма да даде голямо отражение. Но все пак в събота (13ти ден след инсминацията ще повторя с още един тест преди да спра прогестерона)

# 111
Съжалявам за отрицателния тест, но наистина 11ти ден е рано, на мен ми казаха на 14ти след инсеминацията да правя, а на някои им казват дори на 17тия. Ще стискам още малко палчета. Дано пък светне така желаната втора чертичка Hands Plus1

# 112
  • Sofia
Не знам защо така но и 3те пъти ми казаха на 12 ден след инсеминацията да ги правя, но до сега все съм ги пускала в лаболатория. Сега мисля на домашни да карам, но може и да е рано за тях, та ще изчакам за още един в събота и може би в понеделник , че нямам търпение да спирам тоя прогестерон ако нищо не е станало. Някак много зле се чувствам с него.

# 113
Здравейте, момичета. За пръв път пиша, след втора инсеминация съм ( на 12.03) и ще чакам резултат, но имам усещането, че не бях в овулация въпреки таймиращата инжекция. Мен ме стимулират с летрозол 5 дни по 2, след това 5 мериоферта по 250 + естрофем. Отначало имах 6Ф, но 2-3 дни преди инсето разбрахме, че са 2, като единия беше голям и не се беше спукал. Та не знам какво би станало. На 14ти ден правя тест и ако е отрицателен трябва да спра Дуфастона и Естрофема. След първата инсе много ме боляха гърдите, бях бая поспалива и си мислех, че е станало, но като се зачетох тук разбрах, че е от прогестерона Sad
За цветната снимка само звъннах в Токуда и веднага запазих час без лекар от болницата. Много леко мина всичко, изключително внимателни бяха. Ако ви трябва име на лекар ще ви дам едно да цитирате все пак Grinning

Поради неизяснен стерилитет лекаря препоръча да започнем с "контролиран койтус". Съветвам ви не си губете времето с това 4-5 месеца го правихме. Стимулацията е същата като при инсе, но в точния момент те пращат вкъщи сам да си вършиш нещата - абсолютна загуба на време и тъпчене с много хормони. Ако знаех, че е така щях да си мина на инсе и до сега да съм си спестила време, пари и нерви.

# 114
  • Sofia
Здравейте, момичета. За пръв път пиша, след втора инсеминация съм ( на 12.03) и ще чакам резултат, но имам усещането, че не бях в овулация въпреки таймиращата инжекция. Мен ме стимулират с летрозол 5 дни по 2, след това 5 мериоферта по 250 + естрофем. Отначало имах 6Ф, но 2-3 дни преди инсето разбрахме, че са 2, като единия беше голям и не се беше спукал. Та не знам какво би станало. На 14ти ден правя тест и ако е отрицателен трябва да спра Дуфастона и Естрофема. След първата инсе много ме боляха гърдите, бях бая поспалива и си мислех, че е станало, но като се зачетох тук разбрах, че е от прогестерона Sad
За цветната снимка само звъннах в Токуда и веднага запазих час без лекар от болницата. Много леко мина всичко, изключително внимателни бяха. Ако ви трябва име на лекар ще ви дам едно да цитирате все пак Grinning

Поради неизяснен стерилитет лекаря препоръча да започнем с "контролиран койтус". Съветвам ви не си губете времето с това 4-5 месеца го правихме. Стимулацията е същата като при инсе, но в точния момент те пращат вкъщи сам да си вършиш нещата - абсолютна загуба на време и тъпчене с много хормони. Ако знаех, че е така щях да си мина на инсе и до сега да съм си спестила време, пари и нерви.
Преди инсеминацията не направиха ли ултразвук да проверят как са фоликулите? Ние последната я направихме дори по-рано от датата на самата овулация която предполагаемо трябваше да бъде, защото докторката на прегледа преди това видя, че са много (4) и че са доста големи и през 9 тия ден в който ходих. Предните обикновено ги правихме на 14/15 ден, а послдната на 13 и се оказа че пак се бяха спукали макар и по-рано, разбира се затова е и таймиращата инжекция, но докторката каза, че я правим по-рано като има вероятност да не са се спукали и ако не са на следващия ден пак трябваше да отида да се направи ултразвук и евентуално реинсеминация, но за наша радост всички 4 се бяха спукали в деня на самата инсеминация, аз ги и усетих - цяла нощ не можах да спя от болка в яйчниците и 2 дена след това едвам вървях ( в левия се бяха набутали 3 от 4те и бяха доста големи). Желая успех.
Иначе аз като цяло от личен опит гледам, че и с инсеминациите не се случват много нещата, та май и те са загуба на пари, но за да кандидатстваш по фонд за инвитро трябва да се мине и през това, ако няма медицинска причина.

# 115
В момента на инсеминация направи и ултразвука и установи, че по-голения фоликул не се е спукал, но каза да правим секс вечерта и сутринта. Това беше в общи линии. Някак нямам надежда сега. Иначе при много жени се случват нещата само с инсенинации. Аз лично вървя по пътя, трябва да се напрвят четирите, за да се мине по донда. Имам позната, която си плати инвитро и не прави инсеминации, но тя е доста добре финансово,а и за нейно щастие стана веднага. Аз мисля напред и за това, че не винаги става от първия път, а по фонда има 4 инв.
Иначе следващата инсеминация мисля да я правя без стимулация, понеже доста се подразних сега, та ще си действам с 1Ф.

# 116
  • Sofia
В момента на инсеминация направи и ултразвука и установи, че по-голения фоликул не се е спукал, но каза да правим секс вечерта и сутринта. Това беше в общи линии. Някак нямам надежда сега. Иначе при много жени се случват нещата само с инсенинации. Аз лично вървя по пътя, трябва да се напрвят четирите, за да се мине по донда. Имам позната, която си плати инвитро и не прави инсеминации, но тя е доста добре финансово,а и за нейно щастие стана веднага. Аз мисля напред и за това, че не винаги става от първия път, а по фонда има 4 инв.
Иначе следващата инсеминация мисля да я правя без стимулация, понеже доста се подразних сега, та ще си действам с 1Ф.

Така е, ние затова и правим инсеминациите - фонд. Парите за инвитро не са малко, но и шансовете от инсеминациите са доста по-ниски. Иначе може и да се е спукал вечерта след процедурата и да са се случили нещата ако сте свършили работата. Желая успех.

# 117
Благодаря, пожелавам успех и на вас и  на всички, които минават през тези моменти.

# 118
Margarita89, не се отчайвай толкова рано, моята успешна инсеминация беше точно на неспукал се фоликул, така че ти пожелавам късмет🍀

# 119
  • Sofia

Аз хубаво отписах този цикъл, но е крайна сметка днешният тест има бледа чертичка. Ще видя дали ще мога да направя кръвен днес по това време и ще чакам резултатите. Днес е 13 ден след процедурата. Много се вълнувам и се надявам да не е изпарителна.

Общи условия

Активация на акаунт