Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 808
  • 621
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, бих искала да ви попитам, дали правите секс докато чакате резултата. Защото лекаря не ми каза нищо за въздържание, по желание било. Като след първата инсеминация не сме имали контакт двете седмици, в които чакаме, защото ме беше страх ако нещо е станало да не го "прецакаме"?

# 136
  • Sofia
Момичета, бих искала да ви попитам, дали правите секс докато чакате резултата. Защото лекаря не ми каза нищо за въздържание, по желание било. Като след първата инсеминация не сме имали контакт двете седмици, в които чакаме, защото ме беше страх ако нещо е станало да не го "прецакаме"?

Не мисля, че има значение. Ако ви се прави защо да не правите Wink. btw на някои места знам, че препоръчват даже след самата процедура вечерта или на следващия ден да се прави, особено ако фоликулите не са се спукали. Не знам за противопоказания след процедура. Хората които си забременяват естетвено продължават много често да си правят преди да знаят за бременност, пък нищо лошо не се случва.

# 137
Да, на нас ни казаха вечерта и сутринта да правим, защото не се беше спукал. Но за след това си мислех. На мои приятелки са ограничавали контактите след като са установили бременност, та затова ми витае този въпрос в главата.

# 138
  • Sofia
Да, на нас ни казаха вечерта и сутринта да правим, защото не се беше спукал. Но за след това си мислех. На мои приятелки са ограничавали контактите след като са установили бременност, та затова ми витае този въпрос в главата.

Нямам идея, но в случая няма установена такава, така че не мисля, че нещо ви спира пък и ако се установи винаги можеш да попиташ дали да преустановите контактите.

# 139

Нямам идея, но в случая няма установена такава, така че не мисля, че нещо ви спира пък и ако се установи винаги можеш да попиташ дали да преустановите контактите.

Благодаря, без това нещата се случват по график, затова ми се ще извън графика да е по желание Grinning

# 140
Привет, раздвам се за вас. Бихте ли споделили какво разбирате под перфекто таймиране? Аз съм след 4-та инсе, следят ми фоликулите само с ехограф. Последно на уречения ден, фул. не се беше спукал, правих вечерта коремни преси и на другия ден беше вече спукан. Знам, че има около 24 часа в които нещата могат да се случат, интересно ми е при вас нещо допълнително ли са правили за да оцелите точния момент?
[[n[/b]quote author=-Sunshine- link=topic=1713833.msg49465489#msg49465489 date=1742283367]
Настрой се положително! Никаква извънматочна Hug според мен продължи да следиш хормона още малко и отиди поне на 2 допълнителни прегледа през някакво време, ако не дойде цикъл. Дано всичко се развие добре за теб!

Процедурата я правих при доц Андреева в Щерев. Мисля, че всичко беше направено по перфектен начин откъм таймиране, затова съм и положително настроена за резултата. Дано наистина е положителен. На живо розовее, а и се появи рано, така че се надявам да не е изпарителна. Просто ми е трудно да я снимам хубаво.
Утре ще направя нов и ще видим. Дано стане по-плътна желаната чертичка.
[/quote]

# 141
Първо да кажа за секса - аз правих на около 10тия ден, не съм се ограничавала, просто тогава се случи Simple Smile не съм се пазила нещо и не съм се притеснявала. Никога не съм смятала, че бременността е болест. Също така танцувах народни танци. Всичко засега е наред Blush

Перфектно таймиране - бях точно в овулация по време на инсеминацията. Ако фоликулът не се е пукнал, не се знае кога и дали ще се спука. Ако се е пукнал, не се знае колко време е минало от пукането и може да е изпуснат момента. Моят фоликул тъкмо се пукаше, беше почнал да се свива, когато отидох. Затова за мен беше перфектно.

За да се стигне до това ми следяха лх, естрадиол + на ехограф през ден. Лекарката изчисли кога да бия овитрела и да отида за инсеминацията и се получи в перфектния за мен момент. Изключително доволна съм.

# 142
  • Sofia
Femme.belle - вие къде правите инсеминациите. При нас също е само с ехографско следене, до сега хормони не са ми пускали, а да си кажа честно и аз вече от над 2 години не ползвам лентите за следнене на овулация, та и аз самата не съм проследявала. Първите 2 не бях сигурна, че ми оцелват таймирането защото поради някаква причина винаги ми назначават тригъра 2 дена преди процедурата, по-скоро около 6-7 вечерта а процедурата ми се пада 2 дена по-късно след около 11-12 по обяд. Винаги до сега на процедурата съм била със вече спукали се фоликули, като попринцип не съм от хората, които си усещат кога им е била овулацията и не мога да преценя дали не е твърде много времето от тригъра до процедурата.
Единствения път когато усетих овулацията си беше предният ни цикъл може би заради многото фоликули, то така болеше, че не можеш да вървя и цяла нощ не можех да заспя, но пак имаше поне едни 4-5 часа от както усетих самата овулация до процедурата и вече много се съмнявам в таймирането, че ми се прави като хората, макар, че ужким този цикъл поне е имало срещане на сперматозоида с яйцеклетката.

# 143
Здравейте, в Надежда съм правила 3 инсеминации и една в друга клиника, беше по същия начин- не са ми пускали хормони. При мен таймиращата инжекция са я слагали на предния ден или ден и половина преди инсе. Аз мисля, че когато се види на ехографа спукан фоликула,  дали се е спукал преди час или преди 5 часа, шансовете са еднакви, стига да не е повече от ден.  Явно съм грешала и сега съм объркана.. а домашните лентички никога при мен не даваха точен резултат и не съм разчитала на тях.
Femme.belle - вие къде правите инсеминациите. При нас също е само с ехографско следене, до сега хормони не са ми пускали, а да си кажа честно и аз вече от над 2 години не ползвам лентите за следнене на овулация, та и аз самата не съм проследявала. Първите 2 не бях сигурна, че ми оцелват таймирането защото поради някаква причина винаги ми назначават тригъра 2 дена преди процедурата, по-скоро около 6-7 вечерта а процедурата ми се пада 2 дена по-късно след около 11-12 по обяд. Винаги до сега на процедурата съм била със вече спукали се фоликули, като попринцип не съм от хората, които си усещат кога им е била овулацията и не мога да преценя дали не е твърде много времето от тригъра до процедурата.
Единствения път когато усетих овулацията си беше предният ни цикъл може би заради многото фоликули, то така болеше, че не можеш да вървя и цяла нощ не можех да заспя, но пак имаше поне едни 4-5 часа от както усетих самата овулация до процедурата и вече много се съмнявам в таймирането, че ми се прави като хората, макар, че ужким този цикъл поне е имало срещане на сперматозоида с яйцеклетката.

# 144
  • Sofia
Явно това е масовата практика. Не знам за други места, само в Надежда сме били до сега. Утре съм на преглед при Персенска за евентуално започване на 4тата процедура, ако всичко е наред.

# 145
Аз съм в Афродита при Райков и нещо не съм сигурна напоследък, дали не ми идват в повече хормоните или ме напрегна на 2рата инсеминация. Но съм решила при следваща да не правя стимулаци, а само с един ф да си опим. За сегашната инсе ми даде "1000" неща и не мога да го опиша, но просто ме подразни. На мен също не са ми пускали никакви изследвания (изключвам задължителните за инсе)
П.П. Тази болка в гърдите наистина ли е нормална? Усещането е, че някой ме е ударил по тях и дори странично като спя ме болят доста.

# 146
  • Sofia
Аз съм в Афродита при Райков и нещо не съм сигурна напоследък, дали не ми идват в повече хормоните или ме напрегна на 2рата инсеминация. Но съм решила при следваща да не правя стимулаци, а само с един ф да си опим. За сегашната инсе ми даде "1000" неща и не мога да го опиша, но просто ме подразни. На мен също не са ми пускали никакви изследвания (изключвам задължителните за инсе)
П.П. Тази болка в гърдите наистина ли е нормална? Усещането е, че някой ме е ударил по тях и дори странично като спя ме болят доста.
Приемаш ли прогестерон под някаква форма, ако да - нормална е, както и много други неща - сънливост, болки в яйчниците и тнт.

# 147
Приемаш ли прогестерон под някаква форма, ако да - нормална е, както и много други неща - сънливост, болки в яйчниците и тнт.

След инсеминацията съм сутрин и вечер на естрофем + дуфастон

# 148
Аз също съм на дуфастон след инсеминацияра -сутрин и вечер, но никога не са ме боляли гърдите, дори напрежение или нещо подобно. ( преди цикъл също никога не са ми били чувствителни). Но имам едно усещане в яйчниците като напрежение и придърпване понякога. Внушавам си вече за симтоми, но бременна без чувствителни/ болезнено гърди май няма..

# 149
Момичета да ви попитам тези които са били стимулирани с летрозол забелязали ли сте преди датата на цикъл да ви болят повече гърдите от обичайното. Усещам ги по болезнени и тежки и се чудя дали летроЗола оказва влияние.

Общи условия

Активация на акаунт