Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 816
  • 621
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Момичета да ви попитам тези които са били стимулирани с летрозол забелязали ли сте преди датата на цикъл да ви болят повече гърдите от обичайното. Усещам ги по болезнени и тежки и се чудя дали летроЗола оказва влияние.
Не е от него. За вори път ме стимулират с него и даже дискомфорта при мен намалява. Моите попринцип са си доста чувствителни и болезнени и при двете стимулации с Фемара се чувстват по-добре. Ако приемаш прогестерон (Дуфастон) вероятно е от него. Или пък може и да са се случили нещата и затова да са по-чувствителни. Успех!

# 151
Момичета да ви попитам тези които са били стимулирани с летрозол забелязали ли сте преди датата на цикъл да ви болят повече гърдите от обичайното. Усещам ги по болезнени и тежки и се чудя дали летроЗола оказва влияние.
Не е от него. За вори път ме стимулират с него и даже дискомфорта при мен намалява. Моите попринцип са си доста чувствителни и болезнени и при двете стимулации с Фемара се чувстват по-добре. Ако приемаш прогестерон (Дуфастон) вероятно е от него. Или пък може и да са се случили нещата и затова да са по-чувствителни. Успех!

Не са ми изписвали прогестерон, нищо не вземам. Това ми е втората инсеминация, ще видим, но нямам много надежда че накрая да не се разочаровам .

# 152

Не са ми изписвали прогестерон, нищо не вземам. Това ми е втората инсеминация, ще видим, но нямам много надежда че накрая да не се разочаровам .
Доколкото съм чела и разпитвала на всички ни изписват някакъв прогестерон след инсеминацията. Явно всеки си има метод на работа. Мен ме тъпчат с доста неща, което ми е неприятно.
В момента чакам след инсеминацията и съм в последните дни преди датата за теста, но имам чувството, че ще ми дойде, точно по същия начин ми е напрежението в яйчниците. А болката в гърдите явно ми е от дуфастона.

# 153
  • Sofia

Доколкото съм чела и разпитвала на всички ни изписват някакъв прогестерон след инсеминацията. Явно всеки си има метод на работа. Мен ме тъпчат с доста неща, което ми е неприятно.
В момента чакам след инсеминацията и съм в последните дни преди датата за теста, но имам чувството, че ще ми дойде, точно по същия начин ми е напрежението в яйчниците. А болката в гърдите явно ми е от дуфастона.

Не се отказвай да вярваш, че ще станат нещата докато не ти дойде или не видиш отрицателен резултат на теста. Аз също мислех предният цикъл 3 дена преди да видя положителния тест, че ще ми дойде всеки момент, но все пак точно тогава си бях бременна (макар и с биохимична). Дискомфорта в яйчниците е много подобен. Може би една идея по-лек отколкото при цикъл, но и в този случай има дискомфорт в яйчниците, а и самия дуфастон също допринася за дискомфорта. С какво те стимулираха този цикъл?

# 154

Не се отказвай да вярваш, че ще станат нещата докато не ти дойде или не видиш отрицателен резултат на теста. Аз също мислех предният цикъл 3 дена преди да видя положителния тест, че ще ми дойде всеки момент, но все пак точно тогава си бях бременна (макар и с биохимична). Дискомфорта в яйчниците е много подобен. Може би една идея по-лек отколкото при цикъл, но и в този случай има дискомфорт в яйчниците, а и самия дуфастон също допринася за дискомфорта. С какво те стимулираха този цикъл?

Започнах с 5 дни летрозол, после 5 инжекции мериофер, също започнах естрофем ( заради летрозола не правя добра лигавица и затова после 2х1 естрофем, че да стане). Успоредно с мериофера биех и 3 вечери поред инжекции, които не позволяват на фоликолите да се напукат, 36ч преди инсе и фиксираща инжекция, а след самата инсеминация съм на естрофем и дуфастон сутрин и вечер. Не знам дали е много, но понеже за 13-14 дни пиех хапчета сутрин и вечер, а вечерите и по две инжекции ми дойде в повече.

# 155
  • Sofia
Margarita89 , да малко предобрено ми звучи, но ако яйчниците ти не отговарят добре на стимулация само с летрозола може би е нормално. Аз до сега през периода на стимулация само хапчета пия (летрозол или кломифен) и уж вадя по не малко фоликули (с летрозола първият път 3 доминантни, с кломифена 4) и след това карам само на дуфастон, защото и лигавицата ми изглежда ок на прегледа преди таймиращата инжекция (винаги на 9-10 ден е била около 7-8 мм). В петък съм на преглед да видим този цикъл колко фоликулчета ще има.

# 156
Момичета мъжа ми не искаше по време на брака да има дете разделихме се но се виждаме мисля да взема от него да взема пробата за инсеминация без той да знае да извърша процеса от него е нужно само проба нали така не ме съдете

# 157
Лили, подписват се и декларации по време на инсеминацията, също така се изискват кръвни изследвания и спермограма на партньора преди момента на инсеминацията. Няма как просто да занесете веднъж материал.

Вие всъщност формално още ли сте женени или сте разведени? Защото дори и да преборите останалите неща с кръвните изследвания и носенето на материал + декларациите, ако сте още женени, евентуално роденото дете автоматично ще се води негово, а човекът все пак си е казал, че не иска, така че това също може да ви донесе проблеми.

Аз също се разделих с бившия си вече съпруг, така че не ви съдя, но моето решение беше да си изчакам развода да мине официално и след това да направя донорска инсеминация.

# 158
Ама то е моята работа дали ще използвам донорска или ще докарам на мен могат да ми направят изследвания и най накрая ака закарам само пробата няма ли да стане ако не искам изследвания на мъжкия партньор

# 159
  • Sofia
Ама то е моята работа дали ще използвам донорска или ще докарам на мен могат да ми направят изследвания и най накрая ака закарам само пробата няма ли да стане ако не искам изследвания на мъжкия партньор
На нас са ни искали вирусология и на двамата партньори, което е задължително преди всяка процедура (тя се прави веднъж и важи 3 месеца, но след като изтече се прави нова). Също така поне в Надежда искат пробата да се даде на място от самият партньор, а както е казано по-нагоре има и декларации. Няма да стане работата както си мислите, а и сякаш не е ок да връзвате човека по този начин. Ако искате дете се разведете и направете с донорска или намерете друг партньор, ако имате време. Също така имайте на предвид, пробата трябва да се остави не по-късно от 1 час след взимането й, ако въобще болницата дава този вариант и че една проба може да не е достатъчна (преди 1вата инсеминация бяха предупредили партньора ми, че може да има проблеми и да няма достатъчно концентрация и да се наложи да го викнат за втора такава, което не се наложи, защото показателите си бяха в нормата, но пак го има тоя вариант), а може пък и първата ви процедура да не е успешна, тогава какво?

# 160
Лили, по закон за да се направи инсеминация трябват изследвания на мъжа и жената. Както са казали момичетата, едното е вирусология, за която се дава кръв, а другото е микробиология. При мъжа микробиологията се прави от семенна течност, т.е. материал от мъжа се дава поне два пъти - веднъж за изследването и веднъж за инсеминацията.

# 161
Незнам дали тук е мястото на въпроса ми ...преди 7 дни направихме инсеминация...снощи се появи опъване в яйчниците...на какво се дължи

# 162
Аз имах абсолютно всякакви усещания след инсеминацията, че и до ден днешен - опъвания, боцкания, болки, цялата палитра. Все пак се случват някакви неща там, приемах го за нормално.

# 163
  • Sofia
Незнам дали тук е мястото на въпроса ми ...преди 7 дни направихме инсеминация...снощи се появи опъване в яйчниците...на какво се дължи

Има няколко опции - едната е прогестерона, ако приемаш такъв аз след всяка инсеминация имам дискомфорт.
Другата опция е нещата да са се случили и да усещаш имплантация и старндартните му неща по време на ранна бременност. Миналият цикъл имах биохимична и като усещане не се различаваше от другите цикли, в които нямаше бременност (имаше дискомфорт и по време на 3те цикъла, следователно аз го отдавам на прогестерона)

# 164
Мъча се да не мисля,но снощи ми напомни за себе си..благодаря ви за отговора...сега ще чакам 😊

Общи условия

Активация на акаунт