Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 743
  • 621
  •   3
Отговори
# 285
  • Бургас
Здравей,

Да, точно така - аз бях изпратена в Ню Лайф Пловдив от Ню Лайф Бургас, понеже тук в Бургас не правят самите процедури, но всичко от подготовка до евентуално проследяване на бременността при успех се прави от моята лекарка д-р Давидова. Бих посъветвала директно да попиташ Минев как работи ако искаш да си при него и оттам той ще те изпрати в Ню Лайф ако процедира по същия начин, като моята лекарка.

В New Life се прави само самата инсеминация ли? А следенето си е при твоя си лекар? Не знам как става, понеже се следя при др Карагеоргиев, който работи там. Но бях на преглед и при Минев, който ми каза, че за него трябва инвитро. Той също работи с New life, но не съм наясно как ще се случат нещата, ако продължа с Минев-така или иначе пак трябва да ида в New life

# 286
Момичета официално първа инсеминация неуспешна… Sad Днес е 13 ден след инсеминацията, а вече ми зацапва, въпреки утрогестан-а 2х200 мг … утре ще пусна тест само заради протокола и ще чакам да се засили кървенето .. успех на останалите чакащи ❤

# 287
  • Бургас
Изпращам прегръдки и искрено съчувствам.. Горе главата, щом сме се хванали на хорото ще го играем Sad
И аз като теб имах по-силни симптоми първите дни след инсеминацията, а сега отшумяват и като теб предусещам неуспех... Познатото чувство на отрязани крила Sad Но трябва да се съвземем, както до сега сме го правили, и да продължим напред. Ще се случи и нашето чудо ❤

Момичета официално първа инсеминация неуспешна… Sad Днес е 13 ден след инсеминацията, а вече ми зацапва, въпреки утрогестан-а 2х200 мг … утре ще пусна тест само заради протокола и ще чакам да се засили кървенето .. успех на останалите чакащи ❤

# 288
Благодаря за подкрепата ! Прегръдки ❤🥹
Изпращам прегръдки и искрено съчувствам.. Горе главата, щом сме се хванали на хорото ще го играем Sad
И аз като теб имах по-силни симптоми първите дни след инсеминацията, а сега отшумяват и като теб предусещам неуспех... Познатото чувство на отрязани крила Sad Но трябва да се съвземем, както до сега сме го правили, и да продължим напред. Ще се случи и нашето чудо ❤

# 289
Здравейте момичета...искам само да попитам,защото вече се обърках,защото изчетох доста...по -добрия вариант е да се прави инсиминация при спукани фуликули нали така...?

# 290
Ами аз съм писала по-рано. За мен най-добрият вариант е да се прави на пукащи се в момента на инсеминацията фоликули, да им се издебне точно моментът на пукане, точно тогава да сте в овулация по време на процедурата.
Ако вече са се пукнали, не е съвсем ясно кога са се пукнали и може моментът вече да е изпуснат.
Ако още не са се пукнали, не е съвсем ясно кога ще се пукнат и пак може да се изпусне шансът да се засекат.
Но ако се следят не само размерите на фоликулите, но и хормоните, и ако таймиращата инжекция се постави навреме, според мен има шанс да се уцели точно моментът и нещата да се случат, поне така стана при мен Hug

# 291
  • Sofia
4 пъти на вече спукани фоликули по 2-4 на цикъл ние нямахме успех, така че по-скоро не съм сигурна, че това е най-добрия вариант. За случая когато фоликулите не са се спукали преди инсето не мога да коментирам, понеже нямам никакъв опит с него. Все си мисля, че е много трудно да се нацели този момент в който точно в момента овулираш, но може би оптималния вариант е преди/след, но не повече от час - 2 разлика. При нас винаги се пукат рано сутринта/през нощта а инсето е чак към 12-1.

# 292
На последната ми инсеминация дори и след тригер инжекцията, нито един фоликул не се беше спукал 40часа по-късно. Док каза да отидем на следващия ден. Май тогава един от три беше се спукал. Док каза, че вероятността за бременност е малка, но на нас ни трябваше за кандидатстване по фонда. Така че избрахме да я направим въпреки ниската вероятност за успех.

# 293
Здравейте,
След 30тина неуспешни опита мисля, че е време за инсеминация.
Имам история с две забременявания.
Едно 2014 приключило в 28 г.с. И едно 2023 приключило в 7г.с.
Сега чакам да ми дойде, насочила съм се към Неовитро по препоръка и доктор Сенкова.
Може ли някой да ми каже там дали правят цветна снимка и на кой ден трябва да е тя?

# 294
  • Бургас
Здравейте, момичета!

И аз се записвам с неуспешна първа инсеминация Sad Вчера на ден 13-ти и днес на ден 14-ти си направих по два теста и бяха с толкова категорична една черта, че нямаше накъде. Това след като в събота вечер сънувах, че си правя тест и е с две черти - аз не вярвам в сънища и други суеверия, просто го споделям, защото надежда макар и минимална имаше, и резултата доста заболя.

Преди малко писах на лекарката си да я питам дали да спирам дуфастона и естрофема, та да ми дойде, защото гърдите страшно много ме болят и искам да се почувствам поне малко по-добре физически, че психически никак не ми е розово и знам, че трябва да се събера, и да продължа напред.

Нещо, което ми направи впечатление е, че повечето от вас споделят, че им е казано дали процедурата е правена на спукан фоликул или не. Не съм сигурна дали това е от толкова голямо значение, защото нали материала би трябвало да живее в нас до 5 дни, но все пак... На мен не ми се наблюдаваха фоликулите преди процедурата, цялото нещо продължи 3-4 минути и реално единственото, което ми помага да имам представа кога съм овулирала е, че мисля, че си усетих овулацията вечерта след процедурата, когато и с ММ я затвърдихме. Но честно казано вече и на себе си не искам да вярвам, защото това нещо с усещанията може и да е плод на въображението ми.

Не искам да обвинявам никого за неуспеха, но ММ твърди, че на клиниките им е в интереса да отидеш и на четирите процедури, а най-вече - да направиш инвитро при тях, защото в крайна сметка те всичко го правят за пари, и той предпочита в момента да си зарови главата в идеята, че умишлено са пропуснати някои действия, не че има някакъв проблем при нас. Те и лекарите не помагат като всеки път се учудват защо не се е получило вкъщи, и той се храни от тази идея, че всичко е наред и просто аз трябва да се успокоя, и да не си го правя фикс идея. Да де ама аз съм на 32 и нямам много време за моткане, а и това със спокойствието, което е интуитивен коментар номер 1 на абсолютно всички меко казано ме дразни Simple Smile

Поздрави и успех на всички, на които им предстои еди коя си под ред процедура Purple Heart

# 295
  • Sofia
dove_92, съжалявам за неуспехът ви и се надявам следващият ви опит да е успешен.
На мен лично 3ма различни лекари са ми правили инсеминации (имам си една докторка, която ме следи, но нашите инсеминации все се падаха събота, неделя , като на 2 от тези процедури не беше дежурна и се падаше самата процедура да се извърша от други лекари според това кой е дежурен) и 3мата правиха ехографски преглед да видят дали фоликулите са се спукали преди процедурата.
Тук ще направя едно важно уточнение, че има разлика колко време издържат сперматозоидите при естествено зачеване (опити за такова - до 5 дена) и след пречистване (от 12-24 часа и много рядко до 48 часа), но е най-добре да се направи възможно най-близо до прозореца, в който се случва овулацията. Яйцеклетиките са годни до 12-18 часа след овулацията след това рядко може да се случи нещо.
Аз също няколко пъти съм споделяла, че според мен нарочно се прави така, че процедурите да са неуспешни за да може да се иде на инвитро и да извлекат парите от касата.
Освен случаят на Sunshine, имам още 2-3 познати, които с донорски материал им се получава 1-2 процедура, а ние които опитваме с партньорска седим и се пънем да стане нещо, пък нищо не става. Просто тези хора знаят как да ни мотат за да си вземат парите.
Че има проблем - има такъв за да не става толкова време (при нас вече 4 години) съм много далеч от мисълта, че нямаме проблем. Просто на никой не му се занимава да разбере какъв е проблема и евентуално да го отстрани, ако има такава опция.

# 296
  • Бургас
Здравей, Rouina!

Благодаря ти много за коментара - това уточнение за продължителността на живот на сперматозоидите не го знаех, но определено има логика, както от биологична гледна точка, така и за самата клиника да не проследява точния момент Simple Smile . Както казах, не искам да обвинявам, защото е ясно, че проблем има, но аз общо взето отидох на фоликумерия на ден 2 и после на ден 8, след като бях пила летрозол. На ден 12 си бих Овитрела и на ден 13 от м.ц. ми беше процедурата. Малко нагласяхме дати, защото имаше доста почивни дни и, за да избегнем овулация на 6 май, май че бихме Овитрела по-рано и съответно направихме процедурата по-рано - поне в моята глава е така. Не правихме нови хормонални изследвания, не проследихме какво се случва с фоликулите, което означава, че реално сме се доверили Овитрела да е активирал овулацията след 24тия час (бих го на 04/05 в 9:30 и инсеминацията ми беше на 05/05 малко след обяд), а знам че при някои момичета отнема повече от обичайния 24-36 часа прозорец. Знам че микроанализирам неща в момента, потърпете ме моля Grinning

И понеже микроанализирам, преди малко си изкарах пак последните изследвания на хормони и витамини, и започнах да ги проверявам един по един. Едва сега забелязвам, че витамин Д ми е нисък за сегашното ми начинание - 37.6 nmol/L, а чета че идеалните параметри за фертилност са 75–125 nmol/L. Едва ли само от един витамин няма да забременявам, но ще чакам да ми дойде и на трети ден ще взема малко нещата в мои ръце и ще ходя да правя един дълъг списък от изследвания, защото очевидно трябва и аз да съм малко по-проактивна.

Не знам дали да питам лекарката, като отида защо не ми бяха проверени фоликулите, защото ги знаете, че са докачливи, като се опитваш да "вършиш тяхната работа", а на този етап сме в добри отношения. С ММ бяхме ходили на ендокринолог за неговата морфология и съмнения за инсулинова резистентност и уж се води най-добрата в града, ама нищо не ни каза и си тръгнахме с амбулаторен лист, на който пишеше че ММ се оплаквал от оплешивяване, което не съответства с действителността! Та се чудя дали да не търся през Супердок някой друг ендокринолог и за двама ни, който предлага онлайн консултации и е по-сериозен, че за капак и колата ни се развали, и не ми се мисли как ще пътуваме за следващата инсеминация...

Прощавайте, че съм плямпало и ви благодаря, че ме четете Grinning

dove_92, съжалявам за неуспехът ви и се надявам следващият ви опит да е успешен.
На мен лично 3ма различни лекари са ми правили инсеминации (имам си една докторка, която ме следи, но нашите инсеминации все се падаха събота, неделя , като на 2 от тези процедури не беше дежурна и се падаше самата процедура да се извърша от други лекари според това кой е дежурен) и 3мата правиха ехографски преглед да видят дали фоликулите са се спукали преди процедурата.
Тук ще направя едно важно уточнение, че има разлика колко време издържат сперматозоидите при естествено зачеване (опити за такова - до 5 дена) и след пречистване (от 12-24 часа и много рядко до 48 часа), но е най-добре да се направи възможно най-близо до прозореца, в който се случва овулацията. Яйцеклетиките са годни до 12-18 часа след овулацията след това рядко може да се случи нещо.
Аз също няколко пъти съм споделяла, че според мен нарочно се прави така, че процедурите да са неуспешни за да може да се иде на инвитро и да извлекат парите от касата.
Освен случаят на Sunshine, имам още 2-3 познати, които с донорски материал им се получава 1-2 процедура, а ние които опитваме с партньорска седим и се пънем да стане нещо, пък нищо не става. Просто тези хора знаят как да ни мотат за да си вземат парите.
Че има проблем - има такъв за да не става толкова време (при нас вече 4 години) съм много далеч от мисълта, че нямаме проблем. Просто на никой не му се занимава да разбере какъв е проблема и евентуално да го отстрани, ако има такава опция.

# 297
  • Sofia
dove_92, като цяло от един несполучлив опит няма как да съдим, че не са си свършили работата като хората, все пак и % успеваемост на тази процедури не са големи. В случая проблема е, че не се търси причината за тия неуспехи. При нас (ние сме в Надежда в София) като си записвахме час за репродуктивен (то се случва с едни онлайн бланки в които попълваш сума информация), при желание пускш хормони и ги въвеждаш в тази бланка. Това го правихме септември миналата година. От тогава никой не се е интересувал как са ми хормоните дали всичко е наред + че искат само базовите хормони а не някакъв по-разширен анализ да се направи и хайде веднага дайте да правим инсеминации....Ми ако не са оптимални нещата и инвитро да правиш, то няма как да се случи.
Гледали ли сте AMH как се движи, обикновено ако витамин Д е нисък и AMH-то се движи с по-ниски стойности. На фоликуметрията казаха ли нещо (колко общо фоликули имате за този цикъл?)

# 298
  • Бургас
Да, така е... Аз все си повтарям, че и при двойки без проблеми не е казано, че ще се случи от първия път. По ирония на съдбата всички жени от семейството ми са забременявали от първия път хаха

Това с непроследяването на хормоните е много странно - скоро бях чела, че в Америка даже предлагат панел (hormone mapping), при който се правят изследвания на хормоните всеки ден в продължение на 1 месец, за да се наблюдава дали не се проявяват някакви моментни отклонения, които евентуално може да са причина за инфертилитет.

На мен AMH plus ми е 6.640 ng/mL, уж много добре, макар че едва на последния преглед лекарката, която ме следи успя да види лека поликистоза и такъв резултат се води типичен при поликистоза, но не гарантира добро качество на яйцеклетките. Относно фоликумерията имам снимка от последния преглед на 8 ден с 1 доминантен фоликул 14,2 мм и два по-малки - 11,6мм и 12,9 мм. Това е след 5 дни летрозол и ако предположим, че е стигнал 18–20 мм до 12-тия ден, когато бих Овитрел - нещата пасват. Не мога да знам обаче, защото нито сме го гледали преди инжекцията, нито след Grinning

dove_92, като цяло от един несполучлив опит няма как да съдим, че не са си свършили работата като хората, все пак и % успеваемост на тази процедури не са големи. В случая проблема е, че не се търси причината за тия неуспехи. При нас (ние сме в Надежда в София) като си записвахме час за репродуктивен (то се случва с едни онлайн бланки в които попълваш сума информация), при желание пускш хормони и ги въвеждаш в тази бланка. Това го правихме септември миналата година. От тогава никой не се е интересувал как са ми хормоните дали всичко е наред + че искат само базовите хормони а не някакъв по-разширен анализ да се направи и хайде веднага дайте да правим инсеминации....Ми ако не са оптимални нещата и инвитро да правиш, то няма как да се случи.
Гледали ли сте AMH как се движи, обикновено ако витамин Д е нисък и AMH-то се движи с по-ниски стойности. На фоликуметрията казаха ли нещо (колко общо фоликули имате за този цикъл?)

# 299
Dove, ако прегледът при ендокринолога е минал по фонд(допълнително здравно), е разбираемо да са писали фалшиви оплаквания, тъй като профилактични прегледи не се изплащат. Ако не е заради това, на мен неведнъж ми се е случило да е copy/paste грешка от предходен пациент.

Витамин Д даже трябва да е около 180nmol. Аз имам проблем с усвояването и с много ходения по мъките чак не вярвам, че го вдигнах и вече е трицифрено.

Мен винаги са ме гледали на ехограф преди инсеминациите, а даже сегашният ми док гледаше и след поставяне на материала дали всичко си е на мястото.

Инсеминациите много се доближават до естествения начин за забременяване. Ако не се е случвало дълго време вкъщи, значи и с инсе вероятността не е супер голяма. Чела съм, че е 10-15%. И аз съм забелязала, че лекарите не ги взимат инсетата много насериозно, но не мисля, че е за да те “прецакат” като не я направят в правилния момент, ами просто знаят, че вероятността е малка, стимулациите не са супер тежки и си влагат повечето енергия в инвитро процедурите.

Общи условия

Активация на акаунт